IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
    Което си е истина, така е.
    Не сме достатъчно напреднали за да можем да носим оръжие. След години може и да може, но засега по-добре не.
    Откъде си толкова убеден, че не сме напреднали. Никой от вас не казва на какви условия е необходимо да се отговори и кога най-после ще сме напреднали?
    Ниско самочувствие ли имате или какво?
    Все пак ще те питам ако сина на Гоце или Киро Японеца те застреля и опъне щерка ти, то дали той е дорасъл?
    Както и да е де. Властта в никакъв случай не би разрешил свободни притежание на оръжие като в Швейцария. Точно по причина, че има ли 4.5 единици оръжие в населението всичко ще се приема с референдум, а няма да се спуска от горе.
    Last edited by Jay Gould; 19.08.2010, 17:30.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Ние сме си 'цигани' и не сме дорасли за либерален режим.
      Което си е истина, така е.
      Не сме достатъчно напреднали за да можем да носим оръжие. След години може и да може, но засега по-добре не.

Коментар

ние сме много по-големи скандалджии от германците. не казвам, че сме по тъпи, а че сме много по недисциплинирани.

според мен разрешителните трябва да се анулират и сичкото пищов да се върне.

признавам си, че много пъти съм си мислил, че е добре да имам оръжие вкъщи. НО като седна и си представя какво ще стане ако го докопа детето... лошо ми става, а какъв е смисъла от пищов без патрони или заключен в каса - никакъв. Само да си начеша крастата.

всички застъпници на либералния режим - представете си една ромска махала с по 2-3 пищова и пушка във всяка тараба. Сега си позволяват да бият полицаите, а тогава ще ги разстрелват на място.
        Колега по принцип те уважавам ама говориш глупости сега. Никой не казва да се раздава оръжие. А да се даде право да си имаш в домът при положение, че ни си луд и че имаш пари да си го купиш. В САЩ въпреки режима НЯМАШ право да носиш ютията в джоба. Да си я имаш у вас да, ама не да я разнасяш. Мангалите са почти на 100% криминално проявени, няма да им се дава оръжие. Както и на всеки друг криминално проявен, луд и тн. А и хората ти казаха: Умишлените убийства са предимно с НЕЛЕГАЛНО оръжие.
        Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от frelon Разгледай мнение
          Ако всички са въоражени,и закона поощрява самоохраната,бабаитите ще намалеят наполовина.Български манталитет.
          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
            ....
            Защо си мислиш, че е "много трудно" да се гръмне някоя отрепка?
            Впрочем в средните векове в някой страни е било забранено простолюдието да притежава оръжие. Сегашната забрана тук в България ми прилича точно на това.
            Не съм голям фен на оръжието, но си мисля, че е по-добре човек да го има и да не му трябва, вместо да го няма когато му се наложи и живота на него и близките му е поставен на карта.
            Last edited by Jay Gould; 19.08.2010, 17:22.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

на мен не ми се живее в Дивия Запад
              то и без това сме по-скоро терирория отколкото държава, а ако запашем и по един патлак ще станем бетер дивия запад преди 150 години.
              То маи в дивия запад не е било баш както го показват по филмите.

Коментар

• Против разрешението за притежаване на оръжие съм! Мисля си, че това не би довело до желания ефект, защото по този начин само ще се увеличат възможностите за злоупотреби и фатални последици. Колко от вас, застъпниците на тази идея биха могли хладнокръвно било то и при самозащита да стрелят по човек!? И не говоря за различни етноси, а за хората въобще. Престъпникът си е престъпник с и без оръжие, така че според мен е по-добре неговата власт да е максимално и превантивно ограничена.

Коментар

ние сме много по-големи скандалджии от германците. не казвам, че сме по тъпи, а че сме много по недисциплинирани.

според мен разрешителните трябва да се анулират и сичкото пищов да се върне.

признавам си, че много пъти съм си мислил, че е добре да имам оръжие вкъщи. НО като седна и си представя какво ще стане ако го докопа детето... лошо ми става, а какъв е смисъла от пищов без патрони или заключен в каса - никакъв. Само да си начеша крастата.

всички застъпници на либералния режим - представете си една ромска махала с по 2-3 пищова и пушка във всяка тараба. Сега си позволяват да бият полицаите, а тогава ще ги разстрелват на място.
                  Пич, това с детето не е много сериозно, дето се вика, и с вибратора на майка си може да се нарани, ако го докопа
                  Циганите и сега си имат пушкала - и какво?
                  Традиционната престъпност е социално явление, отговаря на степента на развитие на обществото. В Норвегия и Финландия не се разрешава оръжие, ама там най-много някой да разбие /празна/ бутилка от водка в главата на съпругата, щото примерно поискала секс .. В САЩ и Латинска Америка, където престъпността е в пъти по-висока от ЕС, позволяват оръжие, защото така намаляват драстично поне жилищните кражби и грабежи... у дома си си спокоен. В САЩ всъщност такава престъпност изобщо няма, с изключение на негърските гета по големите градове, които умишлено са изолирани да се трепят както могат, да не пречат на белите.

Коментар

• Първоначално изпратено от frelon Разгледай мнение
                    Ако всички са въоражени,и закона поощрява самоохраната,бабаитите ще намалеят наполовина.Български манталитет.
                    на мен не ми се живее в Дивия Запад
                    то и без това сме по-скоро терирория отколкото държава, а ако запашем и по един патлак ще станем бетер дивия запад преди 150 години.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ако всички са въоражени,и закона поощрява самоохраната,бабаитите ще намалеят наполовина.Български манталитет.

Коментар

• Абсолютна забрана за носене на оръжие в рамките на населените места, включително от служители на органите на реда докато не изпълняват служебни задължения.
                        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• не само режима, а и закона трябва да се промени. щом си с оръжие на улицата - те съдят за подготовка на убииство и лежиш.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

... представете си една ромска махала с по 2-3 пищова и пушка във всяка тараба. Сега си позволяват да бият полицаите, а тогава ще ги разстрелват на място.
                            Ти сериозно ли мислиш че ромите и малцинствата у нас биха си позволявали подобни действия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Видяхме, че без оръжие не се оправяме 21 години вече престъпността расте, политиците правят каквото си искат, значи е необходимо да се опита обратното.
                              Ако си забелязал няма нито един арестуван престъпник чието оръжие да не е легално!
                              Запитай се защо се получва така. Те имат право, а ти не. Спокоен ли си вечер за жена си и хлапето си? Ще ги пуснеш ли сами на улицата?
                              +1

Коментар

точно там е уловката.
                                щом те хванат с пищов на улицата - значи си тръгнал да убиваш, а не като сега охранители, ловци и тн.
                                така по много лесен начин ще вкарат едно 1000-2000 боклуци на топло. Те си ги знаят много добре куките. Спират го, джобят го... патлака и в панделата.

Да бе да, Килърите с автомати ги хванаха, и ги пуснаха, що си тъй наивен???

Коментар

Working...
                                X