IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Либерализацията на притежаване на оръжие

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мнз, полицията не може да нахлува без заповед за обиск и без да се легитимират. Ако ушевите се държат като бандити и нахлуват като бандити, значи и ще ги третираш като бандити. Ако някой оцелее, ще се научи.
    А за това, че бандитът, влязъл у вас можело да не е въоръжен, или да е само с чекийка, щото искал само да те ограби, без да те убива - отде ще го знаеш? Какво - ще го спреш пръво, ще го разпиташ как е въоръжен и тогава ще извадиш същото като неговото оръжие, за да сте наравно ли?

Баломедов - Конституцията върви я цитирай на Цецо Маймуната, чиито подчинени най-спокойно гледаха отстрани лятото, когато банда мангали съсичаха Боби Райнов... или собствениците на фабриката в Бяла Слатина - разграбена посред бял ден пак от мангали и пак в присъствието на ушеви.... сигурно има нужда да му я цитираш, защото индивидът с визия на орангутан има наглостта да пише официално писмо, в което уверяваше майката на Боби, че "полицаите са действали адекватно и тактически правилно", гледайки отстрани как изродите секат синът и.

Жей - никой не би посмял да нападне Швейцария, защото всички си държат златцето там... това ще изложи нападателят на ответен удар отстрана на половината държави на светът. Няма по-сигурен щит от златцето.

Аз пък предлагам нещо много просто - декриминализация на трепането и отстрелът на хъхряци. Само за 2-3 месеца битовата престъпност ще намалее не в проценти, а в пъти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Е във великобритания какви са. Като гледам ирландците съвпадат, индийци, пакистанци, поляци, руснаци. И тук разликите със САЩ не са нещо особено.

Но не мисля че има връзка между националност и склоност към насилие. Всъщност са пробвали да доказват генетично че някой нации са по склонни, като мисля чее имало някакви опити склонноста към агресия да се припише на така наречения worrier gene влияещ на нивата на адреналин и допамин. Но този ген най-често се оказал срещан между маорите и китайците.
      Вярно е, че и в последните двайсетина години и в Англия се размива англосаксонската раса, но в никакъв случай не е като в Америка.
      Извинявай, ама се чувствам малко уморен и не ми се разискват такива сложни теми, изискващи повече познания и концентрация. Не го считай за бягство. Наистина не ми е ден.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Е във великобритания какви са. Като гледам ирландците съвпадат, индийци, пакистанци, поляци, руснаци. И тук разликите със САЩ не са нещо особено.

Но не мисля че има връзка между националност и склоност към насилие. Всъщност са пробвали да доказват генетично че някой нации са по склонни, като мисля чее имало някакви опити склонноста към агресия да се припише на така наречения worrier gene влияещ на нивата на адреналин и допамин. Но този ген най-често се оказал срещан между маорите и китайците.

Коментар

звъниш на 112
          Много филми гледаш, ти за колко подобни грабежи с оръжие си чувал. Това се случва толкова рядко, че не си заслужава да се променя закон заради него. Никой престъпник не е толкова луд че да рискува 20 години на топло вместо 3-4 само защото не си е направил домашното да види дали жилището е празно.

Между другото тези психотестове не определят дали си комплексар. Всеки нормален комплексар ще го мине без проблеми.

90% от убийствата в цял свят са битови. Включително и в България. И не не е едно и също дали наръгаш някого или го стреляш с пистолет. Пистолета създава дистанция. Прави всичко много по-бързо и с много по-слабо участие на съзнанието.

И колкото повече огнестрелни оръжия има в случайни хора толкова повече такива убийства ще има. Съвсем лесно може да се види статистиката за убийствата в САЩ и Англия. Еднакви култури, еднакви порядки, сходни закони и качество на съд и полиция. но с две големи разлики. Законите за оръжие и бройката на убитите спрямо населението. САЩ води значително в огнестрелните оръжия и отново значително в убитите.
          Колега,
          повечето неща които казваш са истина.
          Но нека да погледнем какво като състав е населението на Англия и САЩ. Несъизмеримо е. В САЩ са сбирщина от целия свят. Англосаксонци (намаляващ процент),ирландци, италианци и сицилийци, немци, поляци, руснаци, испаноезични, негри, китайци, и други жълти, индианци, и всякакви мелези... и т.н. и т. н.
          Не съм расист, ама в едно такова разнородно общество, в което личното оръжие е почти безконтролно, са неизбежни злоупотребите или направо престъпленията с огнестрелни оръжия.
          Та тезата ти за еднаквите култури в САЩ и Англия е малко несъстоятелна.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• звъниш на 112
            Много филми гледаш, ти за колко подобни грабежи с оръжие си чувал. Това се случва толкова рядко, че не си заслужава да се променя закон заради него. Никой престъпник не е толкова луд че да рискува 20 години на топло вместо 3-4 само защото не си е направил домашното да види дали жилището е празно.

Между другото тези психотестове не определят дали си комплексар. Всеки нормален комплексар ще го мине без проблеми.

90% от убийствата в цял свят са битови. Включително и в България. И не не е едно и също дали наръгаш някого или го стреляш с пистолет. Пистолета създава дистанция. Прави всичко много по-бързо и с много по-слабо участие на съзнанието.

И колкото повече огнестрелни оръжия има в случайни хора толкова повече такива убийства ще има. Съвсем лесно може да се види статистиката за убийствата в САЩ и Англия. Еднакви култури, еднакви порядки, сходни закони и качество на съд и полиция. но с две големи разлики. Законите за оръжие и бройката на убитите спрямо населението. САЩ води значително в огнестрелните оръжия и отново значително в убитите.

Коментар

С пистолет на десет метра няма никакви проблеми, на 30 метра вече човек бая трябва да е пострелял че да уцели но кой има 30 метра коридор.

между другото давах хипотетична ситуация защо не се рпиема за законна самоотбрана всяко влизане. Иначе съм отрасъл на място където във всяка къща има оръжие, но това си хора за които оръжието е част от живота им. никой не го развяваше напред назад за да се прави на велик. А ако се либерализира режима точно ей такива позьори ще са първите които ще си вземат един глок и поне един на сто от тях ще гръмне някой щото онзи го напсувал на майка.
              В случая говорим за либерализиране самоотбраната, ако нахлуят в домът ти, да можеш да ги отстреляш, без после да търкаш наровете и семейството ти да е само. Който гърми по улиците да му мисли, то и в момента може. Щом около теб е имало оръжие, значи знаеш че в момента незаконното оръжие е по евтино от законното, пък да си чул някой осъден за носене на незаконно? Нали за да си изкараш разрешително минаваш и психотест, значи се приема че не си някой комплексар.

Имам следния въпрос към теб, след като в момента всеки който иска да носи оръжие ще намери начин, значи това не е нещо което обсъждаме, въпросът е как да се защитиш законно в домът си при нападение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                Ами ти вадил ли си пистолет? В сми да го извадиш да се прицелиш? От близо с нож го бодваш за по малко от секунда, после му слагаш един в ръката, ако трябва ще се дернеш и ти и си готов. За какво ти е пистолет?

А и ако някой е твърдо решен да убие съседа си, мислиш ли че ще го спреш, проблема тук е че много хора защитили семействата си в момента са в затвора или им е очернен живота заради законите.
                С пистолет на десет метра няма никакви проблеми, на 30 метра вече човек бая трябва да е пострелял че да уцели но кой има 30 метра коридор.

между другото давах хипотетична ситуация защо не се рпиема за законна самоотбрана всяко влизане. Иначе съм отрасъл на място където във всяка къща има оръжие, но това си хора за които оръжието е част от живота им. никой не го развяваше напред назад за да се прави на велик. А ако се либерализира режима точно ей такива позьори ще са първите които ще си вземат един глок и поне един на сто от тях ще гръмне някой щото онзи го напсувал на майка.

Коментар

Нали, съвсем случайно си държи човек брадва в коридора А нож срещу нож си е ебати хазарта. Трябва и двамата да са нарязани яко.
                  Ами ти вадил ли си пистолет? В сми да го извадиш да се прицелиш? От близо с нож го бодваш за по малко от секунда, после му слагаш един в ръката, ако трябва ще се дернеш и ти и си готов. За какво ти е пистолет?

А и ако някой е твърдо решен да убие съседа си, мислиш ли че ще го спреш, проблема тук е че много хора защитили семействата си в момента са в затвора или им е очернен живота заради законите.

Коментар

А защо ти е нужен пистолет? Ти и сега можеш да му сложиш една брадва след като го заколиш с нож и ще се измъкнеш. Защото по закон, ако те нападнат с нож и ти се защитиш с пистолет е прекомерна самозащита, ако обаче и ти извадиш нож, няма проблем.

Така че не ми излизай с тия, ако някой е дигнал мерника на съседа си и с паве ще го отпише, от там и отпечатъци не се вземат. Пробвай с друг аргумент.
                    Нали, съвсем случайно си държи човек брадва в коридора А нож срещу нож си е ебати хазарта. Трябва и двамата да са нарязани яко.

Коментар

Имаш проблем със съседа си. Чакаш го да е сам и го викаш вечерта вкъщи да се разберете. Той влиза, ти затваряш вратата и го застрелваш. След това разбиваш врата с кози крак, слагаш му един нож в ръката обръщаш едно шкафче и звъниш на полицията, че някой е влязъл в къщата ти с нож и ти си стрелял по него.

И ако се приеме всяко влизане за самотбрана ти просто получаващ потупване по рамото.
                      А защо ти е нужен пистолет? Ти и сега можеш да му сложиш една брадва след като го заколиш с нож и ще се измъкнеш. Защото по закон, ако те нападнат с нож и ти се защитиш с пистолет е прекомерна самозащита, ако обаче и ти извадиш нож, няма проблем.

Така че не ми излизай с тия, ако някой е дигнал мерника на съседа си и с паве ще го отпише, от там и отпечатъци не се вземат. Пробвай с друг аргумент.

Въпросът е че ако сега влезнат двама маскирани с ножове вечерта у вас и ти имаш пистолет, нямаш право да го използваш докато не се приближат достатъчно за да те наръгат и не е сигурно дали и тогава няма да си имаш проблеми, а повярвай ми, от близко предпочитам аз да съм с ножа. Значи трябва да си готов в дома си с нож, с брадва, винкел и пистолет, защото не се знае ако влезнат да те обират или изнасилват с какво ще са въоръжени. А в най-лошия случай, ако влезнат петима с голи ръце, ще трябва да приемеш ръкопашния бой.
                      Last edited by Ballomed; 15.02.2011, 19:03.

Коментар

• Предполага се че все пак хората не трябва да извършват престъпления заради прекомерна самозащита.

================================================== ========
                        МНЗ е много прав. Само в едно изречение ми помогна да формулирам за себе си многогодишните си съмнения.
                        Вече напълно съм уверен - по-добре цял живот да се храня с тръбичка през разбитата си челюст, отколкото да потроша някой хайдук и да бера ядове с години след това.

Майтап бе, Уили! Гръмни го и после си плати на съдиите. Ти ще трепериш години наред, но ще си жив и здрав, а той ще е много умрял.
                        ДА на оръжието!
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                          Ти можеш да защитиш живота и собствеността си, но все пак само в посочените от закона рамки. Не може например у дома ти да е влязал крадец, само с чисто материални интереси като той по никакъв начин не застрашава живота ти, а ти насреща да му скочиш и да му нанесеш тежки телесни вреди. Това не е самозащита, а си е чисто насилие от твоя страна. Ако обаче крадецът носи оръжие и заплаши живота ти, тогава вече ще си в правото си да го удариш няколко пъти докато премахнеш заплахата за живота си, след което не трябва да го пребиваш излишно. Предполага се че все пак хората не трябва да извършват престъпления заради прекомерна самозащита.
                          Ха ха, култов си! Това би било възможно ако се казваш Джет Ли, или поне си бил за няколко години на обучение в Шао Лин, но какъв е шанса да си нещо от горните Иначе ме развесели, въпреки сериозността на темата. На никого не пожелавам да изпада в подобна ситуация, и както вече съм заявявал съм категорично против либерализирането на тоя закон за притежаването на оръжие, както и против насилието в каквато и да е негова форма! Според мен е по-добре да се замислим, за причините които го пораждат, и да се научим да ограничаваме до колкото можем предпоставките и потенциалните конфликтни ситуации!
                          Лек ден и бъдете здрави!

Коментар

Имаш проблем със съседа си. Чакаш го да е сам и го викаш вечерта вкъщи да се разберете. Той влиза, ти затваряш вратата и го застрелваш. След това разбиваш врата с кози крак, слагаш му един нож в ръката обръщаш едно шкафче и звъниш на полицията, че някой е влязъл в къщата ти с нож и ти си стрелял по него.

И ако се приеме всяко влизане за самотбрана ти просто получаващ потупване по рамото.
                            Не става, защото инспектора ще разбере по счупеното шише ракия, че комшията е дошъл с добро.
                            Ще ядеш дърво.
                            Last edited by vikhunter; 15.02.2011, 15:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                              ..Не може например у дома ти да е влязал крадец, само с чисто материални интереси като той по никакъв начин не застрашава живота ти, а ти насреща да му скочиш и да му нанесеш тежки телесни вреди. Това не е самозащита, а си е чисто насилие от твоя страна. Ако обаче крадецът носи оръжие и заплаши живота ти, тогава вече ще си в правото си да го удариш няколко пъти докато премахнеш заплахата за живота си, след което не трябва да го пребиваш излишно. Предполага се че все пак хората не трябва да извършват престъпления заради прекомерна самозащита.
                              Зависи кой и как тълкува конституцията:

С нахлуването в дома ти, дори само да краде (а ти от къде да знаеш?) крадецът в моментално е в нарушение на:

Конституцията на Република България по:

Чл. 17. (3) Частната собственост
                              е неприкосновена
                              .

Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е
                              неприкосновен
                              . Всеки има право на защита
                              срещу незаконна намеса в личния и семейния
                              му живот и срещу посегателство върху
                              неговата чест, достойнство и добро име.

Чл. 33. (1) Жилището е неприкосновено.
                              Без съгласието на обитателя му никой не
                              може да влиза или да остава в него освен
                              в случаите, изрично посочени в закона
                              .

Това дали той носи оръжие или не е нещо което не може да знаеш, освен ако не те убие.
                              Защото той може да те удари с твоята собствена ютия или миксер по главата и пак да не носи оръжие. И с какви намерения влиза един човек в чужд дом непоканен?
                              С вик - аз влизам само да крада, не ме закачайте, или с вик - аз влизам да крада, но между другото ще ви вържа и ще ви режа пръстите да ми кажете къде криете парите си, а после ще ви убия.

В случаите в България някой съдии показват тотално непознаване на най-важния закон:
                              Конституцията на страната, които стои над всички други закони.
                              За това и ако сте осъден за това че сте осакатили или убили някой съдът в Страсбург ще раздаде правосъдие ако някой съдия под политическа поръчка иска да вмени на вас вината, че са ви нападнали.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Защо ако те нападнат в домът ти с винкел и нож и се защитиш влизаш в затвора?

Коментар

Working...
                                X