IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понеже много хора ми писаха в темата,искам да им се отблагодаря на всичките... Във всяка работа било то на трейдър , икономист и прочие е важна бързината, горе долу ме запознахте с вашата работа така че се досетих за такъв
    1.Разбрах че има доста четене на неща отчети,анализи.....има си техника за скоростно четене-в нея е описано че може да се четат до 500 думи на минута.
    2.Може да си внедрите технология свързана с обикаляне и събиране на инфото от различни сайтове и подреждането и по определен начин,удобен за работа,тя цялата може да седи на едно място при вас и да е по-"комкактна"-даже според мен това нещо не е толкова скъпо

Ако ви е интересно мога да разкажа за тези неща по нататък

Коментар

• В статията която дадохте пише че трабва да се изучи макроикономиката ,но аз мисля че счетоводството също е важно.
      Изрових някой неща от макроикономиката,ще ровя и за счетоводството

1.Най важното да уточниме когато периода ми е 2 г.- кой отчет да гледам , годишния става ли?
      2.Степен на задлъжнялост -в счет. Баланс ли си личи –по точно . Приходи от финансирания -----това ли е? Или някое от тези трите
      Д. Загуба преди облагане с данъци E. Загуба след облагане с данъци (Д + V) Ж. Нетна загуба за периода
      Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
        Може капиталовата му да е силно отрицателна. .....[/U].
        Това е много трудно за начинаещите като мен да го преценявам, капиталовата не си ли изчислява- би могло да има отделна колонка за нея примерно или комбинация от двете-така една табличка с информация става дуракоустойчива-ако ме разбираш

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          като допълнение на постовете по-долу и аз да си кажа...

за да разпредели компанията дивидент, трябва да е направила печалба и то такава от основната и дейност, а не от някакво единично събитие (както е случаят с булленд)
          добър знак е когато компанията редовно разпределя дивидент;
          важно е да следиш и каква част от печалбата се разпределя, като трябва да внимаваш в случайте, когато дивидента е по-голям от самата печалба, защото това не може да продължава дълго...
          Колегата е направил много добро уточнение. Редовното изплащане на дивидент е гаранция за стабилността на предприятието и бизнеса му. Някои дружества (АДСИЦ) по закон трябва да разпределят не по-малко от 90% от печалбата си, но повечето от останалите разпределят между 30 и 60%. Също така е добре да се следи степента на задлъжнялост на едно дружество. Това ще го намериш в счет. баланс. На мен например не ми харесва практиката на някои, които след като гласуват дивидента теглят кредит за да го изплатят на акционерите си. Това за мен означава, че печалбата е само на хартия, но парите ги няма, а щом ги няма не би следвало да се разпределя дивидент.
          Last edited by Чичо Манчо; 14.01.2016, 10:38.
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
            Как се разпознават компаниите с дивидент
            като допълнение на постовете по-долу и аз да си кажа...

за да разпредели компанията дивидент, трябва да е направила печалба
            и то такава от основната и дейност, а не от някакво единично събитие(както е случаят с булленд)
            добър знак е когато компанията редовно разпределя дивидент;
            важно е да следиш и каква част от печалбата се разпределя, като трябва да внимаваш в случайте, когато дивидента е по-голям от самата печалба, защото това не може да продължава дълго
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

На БФБ те не са толкова много и всички ги знаят. Голямата Мечка, всяка година обобщава резултатите им в една табличка, съобразно стратегията за "кучетата на Дау". ТУК е посочил кои ще са "кучетата" за 2016 г. Но не те съветвам да хванеш на сляпо някой произволен. Пак ти казвам, че трябва много да четеш в началото и да се образоваш поне малко. Не винаги този който дава най-долям дивидент има най-добра обща доходност. Може капиталовата му да е силно отрицателна. Всичко е въпрос на анализ, на преценка на мажоритарните собственици, на очаквания за развитие на бизнеса. Добре е поне малко да познаваш бизнеса на компаниите, които си си харесала и да се интересуваш как се развиват, да им четеш докладите за дейността и т.н. и т.н. От списъка на Голямата Мечка няма да те агитирам за никой, само ще ти кажа един на който аз лично никога повече няма да си купя акции - LAND / "Булленд инвестмънтс" АДСИЦ. Гледам, че е посочена много висока доходност за 2015 г. Не се заблуждавай, това няма да се повтори повече.

От къде можеш най-лесно да почерпиш инфо за старите дивиденти на компаниите? Лично аз харесвам информацията, която обобщават в . ИНФОСТОК . Гледаш в меню "Профил" на всяка компания, която те интересува и там пише. Дал съм ти пример с "Булленд", но както ти казах сърбал съм му попарата и затова моят съвет е да ги избягваш.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Чичо хубаво е, че постна това интервю тук ! Би било полезно за всички, дано го прочетат повече хора и най вече тези, които не смеят или ги е страх да инвестират по борсите ! Аз като го прочетох все едно видях себе си, голяма част от това което казва в интервюто съвпада с това как се развиха нещата и при мен в годините.

Коментар

Най-сигурния начин е когато го получиш ...
                  Иначе обещания всякакви ...
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Как се разпознават компаниите с дивидент

Коментар

• Интервю с инвеститор

Не е задължително да си финансов гений, за да търгуваш на фондовата борса...

ВЪПРОС: Колко пари ти трябват да почнеш?

– Аз на моите приятели им казвам, че и с 5 хил. лв. могат да започнат. Таван няма. Но пет хиляди ти трябват, за два-три вида ценни книжа. Ако не си от тези хора, които искат да станат милионери с 5 хил. лв. Защото това вече трудно може да стане. Пък и не съм сигурен, че някога е можело. Просто трябва тези пари да ги отпишеш за две-три години, да се развие инвестицията. И да речем след това време, ако компаниите се развиват, ако държавата се развива, може в тези рамки те да станат 8, 9, 10 хил. Аз вече препоръчвам да се инвестира в компании с дивидент. Каквото и да се случи, капиталовата печалба може и да я няма. А дивидентът си е дивидент. Получаваш свежи пари, които инвестираш или харчиш. Човек прави каквото иска с парите си. Всъщност за мен това не е точно работа. То е лично удоволствие...
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                        Между другото ето тук: http://www.marketwatch.com/game/

Човек може да си направи виртуална търговия и дори да се съревновава с други инвеститори, без риск да губи пари докато се учи.
                        Мерси

Коментар

• Между другото ето тук: http://www.marketwatch.com/game/

Човек може да си направи виртуална търговия и дори да се съревновава с други инвеститори, без риск да губи пари докато се учи.

Коментар

• до колежката : и аз като теб съм начинаещ инвеститор и стигнах до мисълта, че на този етап ETF-ите са ми достатъчни, нямам нито времето нито уменията за сега да се опитвам да бия пазара. А и малко хора успяват в дългосрочен план

Коментар

• Sales of the company’s namesake brand increased 5.2 percent to 1.9 million autos last year, the Munich-based luxury carmaker said Monday in a statement. Deliveries during December declined 0.7 percent to 176,681 vehicles, and dropped by 7.1 percent in China.

http://www.bloomberg.com

Не следя компанията, нито индустрията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                BRK.B са по 130 кинта. BRK.A са скъпите
                                Дядкото колко вида акции е напечатал? - Щото има едни, дето чинят по около 20 Б.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X