IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
    Още ми е трудно да свикна с жаргона на форума-речник има ли?
    Опа - извинявам се - аз понякога пиша малко неразбрано за нови хора, макар форумците да ме разбират.

Ако искаш да туриш пари в ПФ аз (както ти писах на лични) мога да ти услужа, ама недей половината, но максимум 3 Б. Както казах - няма да се научиш да инвестираш, ако си дадеш парите някому другиму да управлява.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ами...среброто е друг тип ассет. То се търгува по-скоро като комодити. Златото е много по-ликвидно (по-лесно се продава) и спреда е по-малък (разликата купува/продава). Освен това върху среброто се плаща 20% ДДС освен ако не го купиш от Естония (може и по интернет да се поръча от там).
      Аз наскоро имах проблем подобен на твоя. Купих си известно количество булион злато и сребро за ~25%, купих си и малко акции, ~25%, в европейски компании и другите 50% са кеш, защото ми се струва, че се задава преформатиране на пазара и ще може да се пазарува по-евтино.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
        ако мислиш да отделиш 5 години от живота за да изкарваш 6-7%доход върху 10К лева си е жива загуба на време
        Парите са преходно нещо-знанието и опита са безценни

Коментар

Среброто не е ли за предпочитане?
          С ДДС то, определено

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
            Купи си злато-10 000лв ще стигнат за 26 наполеона
            Среброто не е ли за предпочитане?

Коментар

• ако мислиш да отделиш 5 години от живота за да изкарваш 6-7%доход върху 10К лева си е жива загуба на време

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                единствения ми съвет към всеки, който търси съвет тук, е да не чете съветите във форума
                Що?
                Аз мисля, че има много стойностни мнения.
                Мнението ми е на база дългогодишни наблюдения.

Коментар

• единствения ми съвет към всеки, който търси съвет тук, е да не чете съветите във форума

Коментар

• Купи си злато-10 000лв ще стигнат за 26 наполеона

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                      Аматьоре, обърни ги всички у вносно (бабета, швейцарци) и изтрай малко
                      После ще черпиш дедо Мито
                      Още ми е трудно да свикна с жаргона на форума-речник има ли?

Коментар

При облигациите по-сигурно ли е от дивидентните,каква е разликата?
                        Облигацията е документ за дълг...

Акцията без значение каква е, представлява собсвеност върху част от дружеството...

Коментар

Хрумна ми да ги раздела на две тези 10 000 -половината в пенсионен фонд,половината в дивидентни акции-изключвам депозит като възможност поради много ниските лихви-така става ли?
                          Аматьоре, обърни ги всички у вносно (бабета, швейцарци) и изтрай малко
                          После ще черпиш дедо Мито

Коментар

• При облигациите по-сигурно ли е от дивидентните,каква е разликата?

Коментар

• Хрумна ми да ги раздела на две тези 10 000 -половината в пенсионен фонд,половината в дивидентни акции-изключвам депозит като възможност поради много ниските лихви-така става ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Твоята схема ще и отнеме две години и половина, само за да влезе на.
                                Само ако във всички 3мес. бие индексите в което ме съмнявя.

Коментар

Working...
                                X