IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
    Хрумна ми да ги раздела на две тези 10 000 -половината в пенсионен фонд,половината в дивидентни акции-изключвам депозит като възможност поради много ниските лихви-така става ли?
    Ако мислиш да ги инвестираш в БГ тия пари внимавай. Тук има много тарикати... докато им научиш тарикатлъците ще ти побелее косата.

Но като гледам какви са познанията ти, по добре ги раздели в 2 - 3 банки и ги остави да отлежават. Не е задължително да са в левове. Може да си ги разпределиш в някакви валути. Така няма да спечелиш но няма и да ги загубиш, а през това време можеш да се учиш. Прочети някоя книжка, поинтересувай се от материята по западни форуми. Опитай се да спечелиш на демо акаунт.

Защо ще инвестираш в наш пенсионен фонд?!? Ти имаш ли им доверие на тия хора, познаваш ли ги?!? Наистина ли искаш да инвестираш при хора на които не е ясно къде им отиват парите. Ако тия фондове бяха толкова печеливши нямаше да задължават хората със закон да инвестират в тях... хората сами щяха да ходят и щяха едни други да се научат и щяха да си слагат там парите. Зорлем се вкарват пари там, за да има печалба... това е мръсна работа. Хубавите работи стават доброволно. Освен това никой няма да ти управлява парите по добре от самия теб. Примерно в САЩ (пред която нашите демократи-капиталисти толкова благоговеят) човек може сам да си управлява парите за пенсия.

Жаргона ти е най малкия проблем, не са ти ясни основни неща... и най важното в този "бизнес" никой не ти е приятел и съюзник, на практика всички играят срещу теб, освен ако не си им някакъв много близък човек... но ти ако си им толкова близък нямаше да питаш във форума. За да ти каже някой нещо от което да спечелиш е все едно да си раздели печалбата с теб... кой го прави това със случаен човек?!?

Въпросът не е просто да си изгубиш парите, това е много лесно. Въпросът е като си изгубиш парите, да научиш нещо... какво ще научиш, ако някакви мошеници ти ги откраднат... или дори по лошо, да ти дадат малка печалба, да скочиш с двата крака и да ти вземат всичко?!

Има много хора които ще ти дадат добри съвети и много от тези съвети ще са правилни сами по себе си. Но никой няма да ти гарантира печалба, ако някой ти гарантира печалба то той или те лъже или става въпрос за някаква престъпна схема. Само престъпниците имат високи гарантирани печалби и те обикновено са за сметка на всички останали.

Колкото до парите в банка, те могат да се използват в подходящия момент за закупуване на нещо, което после да ти донесе голяма доходност. Това е безценно, точно в правилния момент да имаш някакви пари, дори просто за да ги рискуваш. Ако се ушиеш в някакви боклуци и като се появи нещо хубаво да нямаш пари... това е най лошото за един инвеститор. Трябва да имаш максимална гъвкавост и винаги да имаш бързо ликвидни средства, които да можеш да ги придвижиш в рамките на минути, не часове. Един час в този бизнес струва много пари. Като ги вкараш някъде, където да нямаш достъп до тях и се появи нещо, какво правиш...

Коментар

Напоследък си преосмислих трудовия опит, знам начин да се навлиза бързо в друга материя и реших да я изпробвам, познанията наистина са ми много бегли но това не ме притеснява.А от какво трябва да разбирам специално за акциите?
      вероятно ако послушаш съвети от форума и си загубиш част от парите, ще почнеш да навлизаш в материята(може би бързо), ще търсиш отговори на въпроса какво се обърка, ако направиш поредица от печеливши сделки - момента с" какво се обърка" ще дойде на по-късен етап и с по-голяма болка
      какво да разбираш за акциите не мога да ти кажа, всеки трябва да си извърви неговият път и да си направи определени изводи, какво му върши работа и какво не.
      акциите са само инструмент, с който да реализираш дадена идея
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

...познанията наистина са ми много бегли но това не ме притеснява. А от какво трябва да разбирам специално за акциите?
        Въпросът ми беше колко си готова да загубиш от капитала си? Ако смяташ 10к да ги използваш за трупане на опит, ОК. Ако определена сума ще ти трябва след 18 месеца акциите не са добра идея.

Ако мислеш да се издържаш от това ще ти трябват повече пари или ще трябва да поемаш голям риск. Трябват ти начални знания, за да прецениш какво ще правиш и колко още знания ти трябват, така че въпросът ти е доста относителен.

Коментар

• Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
          С 2к се запиши за CFA през юни, на края на всеки учебник има речник с термини.

Колко си готова да загубиш, защото хоризонта ти е 18 месеца може би парите ти трябват за нещо?

От къде този внезапен интерес към инвестиране, при положение, че нямаш знания в областта?
          Напоследък си преосмислих трудовия опит, знам начин да се навлиза бързо в друга материя и реших да я изпробвам, познанията наистина са ми много бегли но това не ме притеснява.А от какво трябва да разбирам специално за акциите?

Коментар

Още ми е трудно да свикна с жаргона на форума-речник има ли?
            С 2к се запиши за CFA през юни, на края на всеки учебник има речник с термини.

Колко си готова да загубиш, защото хоризонта ти е 18 месеца може би парите ти трябват за нещо?

От къде този внезапен интерес към инвестиране, при положение, че нямаш знания в областта?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
              Момента е възможно най-неподходящият за влагане на средства на борсата
              Тоже не мисля.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                без риск 2%. за 6-7% требе да се поеме сериозен риск
                Не мисля.

Коментар

• Момента е възможно най-неподходящият за влагане на средства на борсата

Коментар

Среброто не е ли за предпочитане?
                    За физическо лице не е ,а и маржа купува-продава е голям

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Аз винаги на новите да помогна искам. Да се отнасям иронически за мен е абсурдно - а пък да ги измамя - още повече - за чий самолет ми е това?
                      за теб съм съгласен, но при новите може да се получи огромно объркване. Това го твърдя от личен опит. Така че, да имат едно на ум, да си проверят нещата и от друго място, дори и от трети източник и после да действат. Да не се укланят само на форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        6-7% не са зле за някой, който иска да се учи, без да поема големи рискове.
                        без риск 2%. за 6-7% требе да се поеме сериозен риск

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                          да, прав си, пропуснах да уточня, че става въпрос за исканите съвети от новодошли. При тях може да се получи огромно объркване от всичката ирония, подвеждания и откровени лъжи.
                          Аз винаги на новите да помогна искам. Да се отнасям иронически за мен е абсурдно - а пък да ги измамя - още повече - за чий самолет ми е това?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            Що?
                            Аз мисля, че има много стойностни мнения.
                            Мнението ми е на база дългогодишни наблюдения.
                            да, прав си, пропуснах да уточня, че става въпрос за исканите съвети от новодошли. При тях може да се получи огромно объркване от всичката ирония, подвеждания и откровени лъжи.

Коментар

Среброто не е ли за предпочитане?
                              Ако искаш секси метали - само нумизматика.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                                ако мислиш да отделиш 5 години от живота за да изкарваш 6-7%доход върху 10К лева си е жива загуба на време
                                6-7% не са зле за някой, който иска да се учи, без да поема големи рискове.

Коментар

Working...
                                X