Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Краткосрочна инвестиция от 10000 лв
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеЗапочваш с 1000 лв. след 3 мес. гледаш резултата дали е положителен дали е по добър от индексите, ако за теб резултата от 3 те мес. е положителен вкрваш още 1000 лв. Ако е отрицателен продължаваш още 3 мес без да вкарваш пари. Гледаш резултата си пак след 3 месеца и пак по същия начин... Придобиваш опит и намаляваш загубите си .
Успех скъпа.
Донякъде те разбирам какво искаш да речеш - затова я посъветвах да тури поне 20% в облизвации за няма и година време - докато се учи.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Започваш с 1000 лв. след 3 мес. гледаш резултата дали е положителен дали е по добър от индексите, ако за теб резултата от 3 те мес. е положителен вкрваш още 1000 лв. Ако е отрицателен продължаваш още 3 мес без да вкарваш пари. Гледаш резултата си пак след 3 месеца и пак по същия начин... Придобиваш опит и намаляваш загубите си .
Успех скъпа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнениепо-принцип може и да загубиш всичко ако не търгуваш правилно. преди да се захванеш с инвестиране се образовай повече на тази тема и първоначално започни да търгуваш с малка сума, да кажем 10% от тези 10 000лв за да видиш как са нещата и след като станеш по уверена може и да включиш останалите пари успехМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнениеПри това предложение какъв е най лошият сценарий-колко най много мога да загубя от тези 10 000
Коментар
-
Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнениеИнвеститор се става трудно-ясно ми е но силно искам да поема по този път и съм склонна да посветя 5 години-от свободното ми време,това си е доста, но смятам че може да ми промени живота.
Гледам си млад... Трябва да разбереш, че за да станеш само инвеститор и да живееш от това трябват много кинти... Ако ги нямаш налични си следвай учението и си хвани работа по професията... След това спестявай и част от заделените пари инвестрай всеки месец... Можеш и 100% от заделените пари да ги инвестираш, но винаги е хубаво да имаш една сума настрана.
Ама да бачкаш, да учиш и да инвестираш едновременно си е**ло мам*та. А пък, като добвиш и гаджета, които те питат тия пари дали в гроба ще ги носиш ситуацията става интресна.
Отделно за инвестирането... Първо трябва доста да се попрочете... и то доста скучни работи... А и 5 години са да кажем един добър старт...
И друго много важно, особено за борсите... Твоето мнение е важното, а не това което мислят другите...
Ето сега например ти излагам моето мнение за инвестирането, но дали ще ме послушаш това вече си е ТВОЕ решение и ти си носиш пълната отговорност за него.
Например Пепи от темата за Холдинг Пътища и хората, които му реваха на рамо за неговите съвети... Прочети темата ще ти стане интересно...
Ай със здраве...
Коментар
-
Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнениеПри това предложение какъв е най лошият сценарий-колко най много мога да загубя от тези 10 000
При портфейлът, който ти измислих, е трудно да си на загуба, дори и при недобро развитие на пазарите в следващите година-две... и почти невъзможно да си на загуба над 10%.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение4.5% от ПФ ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнениеЩом периода е от 1 до 2 години, най-добрия вариант е да пуснеш къса на S&P500 и да чакаш да минат президентските избори в USA
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеами ако стане както през 2009г?
в ПФ едно е сигурно - комисионната, другото е пожелателно - както и става
Риск има абсолютно във всичко.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнениеИнтересни са ми инвестициите в акции,кой ИП ще ми препоръчате ,не знам какви са таксите и заслужава ли си за такава сума, държа да има прозрачност и индивидуален подход при управлението на паричките...прекалено ли искамVanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми ако направи - както в периодът 12-14 година? Ако иска нискорисковост и не гони супервисока доходност, това също е вариант.
в ПФ едно е сигурно - комисионната, другото е пожелателно - както и става
Коментар
Коментар