IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Краткосрочна инвестиция от 10000 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Тя каза: инвестиция за срок докъм 2 години за начало. Твоята схема ще и отнеме две години и половина, само за да влезе на.

Донякъде те разбирам какво искаш да речеш - затова я посъветвах да тури поне 20% в облизвации за няма и година време - докато се учи.
    Пропуснал съм това тогава: депозит , пенсионен фонд, дивидентни акции. Или комбинация от тях. Подредил съм ги по риск..

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
      Започваш с 1000 лв. след 3 мес. гледаш резултата дали е положителен дали е по добър от индексите, ако за теб резултата от 3 те мес. е положителен вкрваш още 1000 лв. Ако е отрицателен продължаваш още 3 мес без да вкарваш пари. Гледаш резултата си пак след 3 месеца и пак по същия начин... Придобиваш опит и намаляваш загубите си .
      Успех скъпа.
      Тя каза: инвестиция за срок докъм 2 години за начало. Твоята схема ще и отнеме две години и половина, само за да влезе на.

Донякъде те разбирам какво искаш да речеш - затова я посъветвах да тури поне 20% в облизвации за няма и година време - докато се учи.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Започваш с 1000 лв. след 3 мес. гледаш резултата дали е положителен дали е по добър от индексите, ако за теб резултата от 3 те мес. е положителен вкрваш още 1000 лв. Ако е отрицателен продължаваш още 3 мес без да вкарваш пари. Гледаш резултата си пак след 3 месеца и пак по същия начин... Придобиваш опит и намаляваш загубите си .
        Успех скъпа.

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
          по-принцип може и да загубиш всичко ако не търгуваш правилно. преди да се захванеш с инвестиране се образовай повече на тази тема и първоначално започни да търгуваш с малка сума, да кажем 10% от тези 10 000лв за да видиш как са нещата и след като станеш по уверена може и да включиш останалите пари успех
          Да - ако се занимава със спекулантство - може да опатка умерена, до голяма част от парите си... но ако напазарува качествени неща и основно си ги държи, опасността от сериозна загуба е ного ниска.

Коментар

• Първоначално изпратено от anajo Разгледай мнение
            При това предложение какъв е най лошият сценарий-колко най много мога да загубя от тези 10 000
            по-принцип може и да загубиш всичко ако не търгуваш правилно. преди да се захванеш с инвестиране се образовай повече на тази тема и първоначално започни да търгуваш с малка сума, да кажем 10% от тези 10 000лв за да видиш как са нещата и след като станеш по уверена може и да включиш останалите пари успех

Коментар

• Майн фюрер - това не е "баце" - бе - дама е....

Защо си мислите, че само мъжки хора може да поискат да се занимават с инвеститорство? - Това е сексизъм.

Коментар

Инвеститор се става трудно-ясно ми е но силно искам да поема по този път и съм склонна да посветя 5 години-от свободното ми време,това си е доста, но смятам че може да ми промени живота.
                Баце един съвет без бъзици....

Гледам си млад... Трябва да разбереш, че за да станеш само инвеститор и да живееш от това трябват много кинти... Ако ги нямаш налични си следвай учението и си хвани работа по професията... След това спестявай и част от заделените пари инвестрай всеки месец... Можеш и 100% от заделените пари да ги инвестираш, но винаги е хубаво да имаш една сума настрана.

Ама да бачкаш, да учиш и да инвестираш едновременно си е**ло мам*та. А пък, като добвиш и гаджета, които те питат тия пари дали в гроба ще ги носиш ситуацията става интресна.

Отделно за инвестирането... Първо трябва доста да се попрочете... и то доста скучни работи... А и 5 години са да кажем един добър старт...

И друго много важно, особено за борсите... Твоето мнение е важното, а не това което мислят другите...
                Ето сега например ти излагам моето мнение за инвестирането, но дали ще ме послушаш това вече си е ТВОЕ решение и ти си носиш пълната отговорност за него.

Например Пепи от темата за Холдинг Пътища и хората, които му реваха на рамо за неговите съвети... Прочети темата ще ти стане интересно...

Ай със здраве...

Коментар

При това предложение какъв е най лошият сценарий-колко най много мога да загубя от тези 10 000
                  Най-лошият сценарий е термоядрена война и губиш всичко, но тогава всеки оцелял оценява уловеният на кука мършав мишкуняк като голямо богатство.

При портфейлът, който ти измислих, е трудно да си на загуба, дори и при недобро развитие на пазарите в следващите година-две... и почти невъзможно да си на загуба над 10%.

Коментар

4.5% от ПФ ли?
                    ПФ правят по 6-8% при възходящи пазари, така че 4.5% след входящата такса е нещо нормално.

Коментар

• Инвеститор се става трудно-ясно ми е но силно искам да поема по този път и съм склонна да посветя 5 години-от свободното ми време,това си е доста, но смятам че може да ми промени живота.

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
                        Щом периода е от 1 до 2 години, най-добрия вариант е да пуснеш къса на S&P500 и да чакаш да минат президентските избори в USA

Не е препоръка

Коментар

• Щом периода е от 1 до 2 години, най-добрия вариант е да пуснеш къса на S&P500 и да чакаш да минат президентските избори в USA

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            ами ако стане както през 2009г?
                            в ПФ едно е сигурно - комисионната, другото е пожелателно - както и става
                            А защо да става като Девета?

Риск има абсолютно във всичко.

Коментар

Интересни са ми инвестициите в акции,кой ИП ще ми препоръчате ,не знам какви са таксите и заслужава ли си за такава сума, държа да има прозрачност и индивидуален подход при управлението на паричките...прекалено ли искам
                              ИП е просто посредник. Решенията трябва да ги вземаш ТИ ЛИЧНО! А доколкото разбирам инвестирането ти е "интересно", но все още ти е "Terra incognita"... Затова моят съвет е да се подготвиш по-добре преди да скочиш в океана. Все пак става въпрос за сериозна сума пари. Другото е т.нар. "доверително управление", което първо се прави с повече пари, второ - за по-дълъг срок и трето - комисионните там са много повече като брой (цакат те за всичко), много по-солени от тези 0,5% например които плащам в момента на моя ИП. Въобще "инвестирането", поне според мен, се прави с много по-дългосрочен хоризонт от 1-2 години и с ясното съзнание за степента на риска. Помисли добре! Ако наистина парите ще ти трябват за друго след 2 г. няма смисъл да се главоболиш с борси и акции. Рискът да останеш без една голяма част от парите си е много реален. Успех!
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Ами ако направи - както в периодът 12-14 година? Ако иска нискорисковост и не гони супервисока доходност, това също е вариант.
                                ами ако стане както през 2009г?
                                в ПФ едно е сигурно - комисионната, другото е пожелателно - както и става

Коментар

Working...
                                X