If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бреййй тц тц тц........
Каква е тази вълна от рибки - "трейдъри"
Коментар
�
Dmitri
gbp/chf
ДОбра възможност за скъсяване в интервала 2.33 - 2.3350, след което виждам възможност за няколко стотин пипса корекция, преди да се насочи към по високи нива.
Аз си оставам бик, но от текущото ниво, както току що написах ще скъсявам с цел ентрито ми за нови дълги на 1.2695.
Правя го с половината от позицията която обикновено заемам, така че в краен случай ще загубя 35 от спечелените снощи 68 пипса.
Късмет в търговията днес.
Сигурно ще гледам форума чак към обяд.
Добро утро и успешен ден
Shark, не разбрах идеята за различните виждания
Моята картинка за деня не се е развалила. Алтернативата на мойта търговия за днес е да се влезе къс от текущи нива със стоп около 1.2900 за 1.2695.
ПС. Четех разговора снощи между Наблюдателен и Петър без да се намесвам. Там имаше и аргументи, които и аз подкрепям, но не искам пак да подпалвам искрата. Говоря за пазарни аргументи, не за междуличностни, те тук не ме вълнуват.
Dobro utro na Vsichiki !
Mnogo se karate za gluposti, koj kakvo, nqkoj pravi pak po 3500 pipsa nqma da pravq greshakta da cheta kakvo ste pisali prez nochite. Ragovorite sa dosta v stil "neznam kolko golqma beshe ribata ama okoto beshe ej takova... "
Po vyprosa za dneskahanta mi poziciq sled 15-20 min da si doispiq kafeto ....
Kuki dano dneska sme na razli4ni mneniq
s Petyrcho ne e interesno
Bikove chestito,skasaxte parite i pochvate veche da se ulivate.Al.Greenspan ni popari.Zachto li USA ima takav interes ot slab dolar.Iasno triabva im po 1,5 mlrd,investicii na den za da karpiat budgeta.Ami te japoncite s tehnite intervencii veche izpukaxa 100 mlrd za mesec i nechto.Zachto sa im na amerikancite drugi investicii ,sled kato sa napravili zavisimi niakolko nacii ot iznosa im i sega gi karat nasila da im kupuvat dolara za da si spasiat eksporta.Ot ednata strana Chich Greenspan pechata dolarite s machinata,a ot drugata japonci a skoro i evropeici chte kupuvat,kade da hodiat.Az vse pak se celia vav varxa.Na GBP stopa mi e na 2,02 .Hubavo se pokachva sega,ama kak chte pada ne mi se misli.Uspex na vsichki utre!
точно така бреи, даде им да се разберат
я да хващат лопатите, а вместо това те си
играят с мишките (ако ти стиска сложи "п",
лично аз съм си имал работа с цензурата )
накъде отива тая нация? питам
въртят сметки, трупат пипсове (някои ял ли е пипс),
въртят обиколки....и т.н. и т.н
аре сега sell usd/jpy
наздраве
Коментар
�
Розенберг
профити
или айде зарежи. с 2 думи на седмична линейна графика спада от 2.6740 до 2.1040 е 62% корекция, която е завършена (има пробив на падащия тренд) и в момента е започнало импулсивно движение нагоре!
Фундаментално английската е много силна и миналата седмица повишиха лихвите с 25 точки, освен всичко това и gbp има склонност да корелира с цените на доста суровини и най-вече петрола, който в момента скача нагоре. Единствената причина за спад в gbp/chf е по-скоро скок в eur/gbp във връзка с присъидиняването на Англия към ЕС. Само че това си остават засега спекулации без особено солидна почва. До колкото си спомням Англичните са поставили 5 икономически теста преди да стане въпрос за присъидиняването които не са обвързани с валутния курс а са доста по фундаментални и трудни. Като последно си спомням че 4 от тях не са изпълнени. Така че едва ли скоро ще има присъидиняване а пък когато има eur/gbp ще е най малкия проблем за оправяне - една съвместна интерванция на централните банки и всичко си дойде на мястото така че ми се струва неоснователно да се твърди че eur/gbp ще върви нагоре само защото така било сметнато при евентулно присъидиняване и т.н.
Коментар