Първоначално изпратено от alphaomega
Разгледай мнение
Термина ГЕНЕТИЧЕН КОД ти го измисли, но и без термин аз правя това вече няколко години. Това по отношение на миналото. По-отношение на бъдещето аз отдавна съм преминал към настройка на параметрите на търговията не към миналото, а към генетичния код на миналото. Тоест определям бъдещите параметри посредством симулация с генератор на случайни числа, които се генерират именно с логиката на този генетичен код, намерен в миналото.
Най-простия генетичен код е някаква вероятност P, различна от 50%. По-сложен код може да бъде 2 или повече вероятности, които се сменят една с друга по някаква логика. Например във функция от дните от седмицата или часовете от денонощието. Друг генетичен код може да бъде например промяна да дължината на сегментите на зиг-зага спрямо случайната дължина във функция от дни или часове или нещо друго.
При всички случаи детектирането и разгадаването на този генетичен код е много по-сложна задача от нормалните исторически тестове, които правихме до момента. Трябва да се ползва собствен софтуер, защото купешки няма от къде да се намери. Добрата новина е, че тестовете ще вървят много по бързо (на цели порядъци), но пък лошата новина е, че комбинациите също са по-много.
Върха на всичко това е разработване на 100% автоматизиран робот, който сам си търси генетичните кодове, сам си сглобява търговските стратегии и после сам си търгува. Това е реализуема задача, но не се знае още колко години ще отнеме за нейното реализиране на практика.
Коментар