Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нужно ли е да плащам данък и какъв ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lenovo Разгледай мнениеако не си изтегля парите а стоят в платформата, ще трябва ли да плащам данъци пак или не
По въпроса писахме в темата: Относно данъчно облагане при търговия с акции през Interactive BrokersLast edited by vstoykov; 23.04.2018, 23:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lenovo Разгледай мнениеЗначи се получава двоино облагане така ли излизане ?
Съгласно данъчното законодателство на САЩ (Internal Revenue Service 26 CFR Part 1 RIN 1545–BJ56) от 01 март 2017 г. ****** удържа 30% данък върху получените дивидентни плащания за CFD (ДЗР) върху американски акции.
и още 5-10% за бг.
Коментар
-
Значи се получава двоино облагане така ли излизане ?
Съгласно данъчното законодателство на САЩ (Internal Revenue Service 26 CFR Part 1 RIN 1545–BJ56) от 01 март 2017 г. ****** удържа 30% данък върху получените дивидентни плащания за CFD (ДЗР) върху американски акции.
и още 5-10% за бг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lenovo Разгледай мнениеЗдравейте планирам да си купя акции, интересувам се ако направя печалба , ще трябва ли да плащам данъци какви и колко и т.н.
Другия ми въпрос,е ако не си изтегля парите а стоят в платформата, ще трябва ли да плащам данъци пак или не , да кажем направя 1000 лв печалба и тя стой в онлайн сайта от където съм направил инвестиция на тяхната треидинг платформа,ще трябва ли пак да ги декларирам и плащам нещо ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
Отговарям и на другия ти въпрос, определено първо трябва да се чете, защото по тези теми има доста писано и никой няма да си направи труда да ти отговори детайлно, след като ти не си направиш труда да провериш първо какво има по тия въпроси. Дали си теглиш или не парите от платформата няма никакво значение, това е грешка, която правят доста хора. За облагане на доходите е водещо дали и кога са получени, а това става когато направиш продажба и положителната разлика от сделката влезе в сметката, независимо кой ти е посредника и в коя страна е. Ако сделките са в България и ЕИП на регулиран пазар, няма данък, но извън тези борси, капиталовите печалби са облагаеми.
За тегленето на парите от - ного ясно - все една да питаш дали държиш ДОД, ако си държиш парите в дебитната карта, вместо да си ги теглиш и да си ги изхарчиш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от lenovo Разгледай мнениеДругия ми въпрос,е ако не си изтегля парите а стоят в платформата, ще трябва ли да плащам данъци пак или не , да кажем направя 1000 лв печалба и тя стой в онлайн сайта от където съм направил инвестиция на тяхната треидинг платформа,ще трябва ли пак да ги декларирам и плащам нещо ?
Коментар
-
Нужно ли е да плащам данък и какъв ?
Здравейте планирам да си купя акции, интересувам се ако направя печалба , ще трябва ли да плащам данъци какви и колко и т.н.
Другия ми въпрос,е ако не си изтегля парите а стоят в платформата, ще трябва ли да плащам данъци пак или не , да кажем направя 1000 лв печалба и тя стой в онлайн сайта от където съм направил инвестиция на тяхната треидинг платформа,ще трябва ли пак да ги декларирам и плащам нещо ?Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар