Абе тука непрекъснато някой си сменя ника... Доста луд форум... Сегa "the architect" е станал "volatilnia"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Движението от 11. 04. до сега мяза на C импулс от корекция зиг заг. Включих се с малко дълги със стоп 1211. Според мен на първо време трябва да пробие предишното дъно 1238 по - устойчиво. И тогава да видим кво рисува. При златото тип дивергенции много. много не важат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеТака, видяхме очакваното шипче. Много добре изглежда, но без твърде много ентусиазъм.
Отново, трябва ни пробив на 1243, за да можем да започнем да разглеждаме потенциалът за направено дъно и да следим останалите две сериозно потвърждения:
1. Импулс от 5 вълни, корекция от 3 вълни, нов импулс който пробива върха на първия /условно ок. 1280/
2. Пробив на 1370
Докато не видим поне началната индикация /пробив на 1243/, вероятно е да се работи за още поне едно дъно под това от днес.
Коментар
-
Така, видяхме очакваното шипче. Много добре изглежда, но без твърде много ентусиазъм.
Отново, трябва ни пробив на 1243, за да можем да започнем да разглеждаме потенциалът за направено дъно и да следим останалите две сериозно потвърждения:
1. Импулс от 5 вълни, корекция от 3 вълни, нов импулс който пробива върха на първия /условно ок. 1280/
2. Пробив на 1370
Докато не видим поне началната индикация /пробив на 1243/, вероятно е да се работи за още поне едно дъно под това от днес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мен лично ме радва пада, защото това означава, че ластика държи все още. заблести ли яко златото ще ни бъде трудно на всички - няма какво да се лъжем. Даже златните бикове (аз съм от тях дългосрочно) ще си викаме "какво си пожелахме сега какво ще правим". Та нека си седи в рейнджа 1000-1300, но честно да си кажа не очаквам да удържи дълго.
Икономически подем, повишаващо се кредитиране и качващи се лихве - златото за периода прави около 400%. Екстраполация съпрямо "дъното" 2016 би означавала $4000 до 2023 при наличието на възходящ икономически цикъл и кредитна експанзия. Разбира се всяка екстраполация е условна, но надявам се разбра какво искам да кажа.
Докато дългосрочният сетъп е в сила и 1050 се счита за Дъното с главно "Д", смятам за твърде вероятно златото да заблести преди да стане страшно - както вече е правило и то неотдавна!
Съвсем в краткосрочен план: днес-утре "трябва" да започне поне 15-20 долара корективно рали преди нов евентуално последен спад докъм 1205. Ключово ниво за начални индикации на дъно: 1243.
Както казах, оттук ще следя индикациите за дъно вместо да залагам на агресивни трейдове с падащи кинжали.
Коментар
-
мен лично ме радва пада, защото това означава, че ластика държи все още. заблести ли яко златото ще ни бъде трудно на всички - няма какво да се лъжем. Даже златните бикове (аз съм от тях дългосрочно) ще си викаме "какво си пожелахме сега какво ще правим". Та нека си седи в рейнджа 1000-1300, но честно да си кажа не очаквам да удържи дълго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Две трейдърчета слушах как си хортуват по СНБС за златото. И двамата не виждали защо да купуват, било време за продаване... Ако така мислят повечето от тях може съвсем скоро да дебатираме дали ще се спрем на 1185 или на 1150
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
да там е някаква съпротива, но начина по който оре надолу ме кара да си мисля, че едва ли ще се спре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа видим 1212.12 дали няма да спре пропадането
(Моите подкрепи ги давам за бъзик. Реално, нямам мнение къде ще спре падането)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Да видим 1212.12 дали няма да спре пропадането
ще бие 1200 тези дни както е тръгнало..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАма вижта как добре нацелих подкрепата 1222.22
Случайното число, а?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар