Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
да там е някаква съпротива, но начина по който оре надолу ме кара да си мисля, че едва ли ще се спре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа видим 1212.12 дали няма да спре пропадането
(Моите подкрепи ги давам за бъзик. Реално, нямам мнение къде ще спре падането)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Да видим 1212.12 дали няма да спре пропадането
ще бие 1200 тези дни както е тръгнало..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАма вижта как добре нацелих подкрепата 1222.22
Случайното число, а?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнениеАко някой се чувства компетентен нека обясни с думи прости без чертеж какво и колко злато да се купува и от къде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от HEIMDAL Разгледай мнениеДа съгласен съм че е по тежко обаче: 1 монета 50 песо струва в момента 2579 лв и има 37.5 гр. тоест 2579/37.5=68.77 лв/гр докато кюлче от 100 гр струва 6955 лв което като цена лв/грам идва повече, тоест нищо, че е още по "неделимо" е по-скъпо та въпроса ми стои защо песото е по-евтино от другите неща, има някакъв риск да е фейк, не е сигурно, че е с точно обозначеното тегло ли ....де е топчето тука?. Всеки монетен двор си определя цените. Латино държавите имат доста мини и са доста по-щедри в грамажите и цените от скръндзавите англосакси. Специално Мексико е фрашкано с камъни и сребро. А и не само Мексико. Това е по-стара монетка най-вероятно имитираща старите испански стандарти на още по-готината “пелукона”.
Намери старата тема за златото и поизчети коментарите. Там са ти отговорите на почти всички въпроси.Last edited by Selena; 19.07.2018, 10:44.
Коментар
-
Още с пробива на 1281 се инвалидира краткосрочния сетъп за рали при златото, а както писах в последния пост - пробивът на 1235 постави златото и в условията на инвалидиран средносрочен сетъп за рали.
Оттук накъде? С този последен пробив за мен лично е трудно да определя какво е "замислил" металът понеже две-три пътеки имат доста изравнени шансове. И все пак, ако трябва да посоча една, която изпъква малко повече - това е все пак да видим още едно или две микро дъна, които да се задържат над 1200 /1204-1207/ откъдето да започне евентуален импулс.
В тази ситуация най-добре е да се изчака именно изграждането на нов сетъп или с други думи това ще рече наличието на импулс /5 вълни/, корекция от 3 вълни която да го коригира и след това началото на нов импулс, който да пробие върха на първия. Тогава ще има силни доводи в полза на това, че дъното е видяно и основно препятствие пред ралито ще бъде прослувутото 1370 ниво. За съжаление всичко това може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца.
А първата по-бегла индикация, която може да насочи че имаме дъно е пробив на 1243.
И в заключение с два реда: смятам, че оттук по-уместния подход е изчакването на доказателство, че дъното е стигнато, преди по-агресивни отигравания. Първото такова е пробив на 1243, по-силното: импулс от 5 вълни /условно до 1280/, корекция и нов импулс, който пробива върха на началния /условното 1280/. И третото доказателство: пробив на прослувутото 1370 ниво.
Успех!
П.С Всъщност не е вярно, че покупателната сила на златото спрямо имотите е константа. За няколко десетилетия може да варира с до 5-6 пъти от това, което сме виждали до момента т.е. доказано. А лично аз смятам, че това не е лимитът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nutterum Разгледай мнение
Песото е по-тежко и то бая, естествено, че цената на грам ще е по-ниска. Ако търсиш това купи си 100грамка. Ако искаш хем делимост, хем ниска цена на грам си вземи от еднограмовите кюлчета дето ги рекламират като абонамент, 10% над борса за еднограмово кюлче си е далавера както и да го въртиш и сучиш.
Коментар
-
Някога, в края на 70-те години, баща ми си направи една къща в гората, в южните склонове на Стара планина. 40 години по-късно аз си направих също една къща в гората, в южните склонове на Стара планина. Параметрите на постройките са идентични. Когато сметнах в злато какво е струвало на баща ми в ония времена и какво ми е струвало на мен, се оказа, че и в двата случая цената е била точно - 40 унции, нито повече, нито по-малко. Не се намери друг инструмент, с който да оразмеря тези два идентични строежа. Не ми помогнаха нито сложните сметки с инфлационни индекси, лихвени проценти и гъвкави политики на ФЕД през тези 40 години, нито колебливите финансови предсказания на Делфийския оракул. Но, който иска може спокойно да пренебрегне златото и да смята в IPO-та, примерно, или пък в акции на Амазон. Може да зарови тези акции за бъдните поколения и един ден, когато те решат, да ги изровят и да видят, че дядо им е пропуснал да прочете на гърба на акциите написаното със ситен шрифт, че хартията е рециклируема. Ще разберат, че е имало нещо заровено, но какво точно е било - ще могат само да гадаят. Ракия да заровиш, поне ще отлежи и поколенията ще оценят това.
Коментар
-
Берти, в никакъв случай не те разубеждавам. Взимай злато щом те кефи и те кара да се чувстваш сигурен. Това кой актив да вземеш си е доста индивидуално
няма нищо дето само да качва , но има доста по дълговечни инструменти.
а ако е купувал между 1980 и 1990 всяка година за еднаква сума.Last edited by Money; 19.07.2018, 00:45.
Коментар
-
Пак и това зависи. Ако е било доларови депозити, а не левове, излиза, че кешът 1980г. е бил по-добър от златото
Разбира се това хората тогава е нямало как да си го представят, защото 70-те години е имало яка инфлация и никой не е знаел със сигурност дали Пол Волкър е щял да се справи с нея
А другият проблем е, че златото, както и всичко друго, става най-интересно точно когато най-много е расло. Предполагам че 2000г. малко хора са го смятали за добра инвестиция
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
1. Провери си пак " преизчисленията за инфлацията"......
2. .........А представяш ли си пък тези които " не са си взели " ....... 1980 .....какво си правят сега с "кеша".....
.............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАбе баш съвсем винаги не е, защото "някой", който е взел 1980г. все още е на загуба, преизчислено спрямо инфлацията ($800 през 1980г. са горе-долу като $2100 сега)
1. Провери си пак " преизчисленията за инфлацията"......
2. .........А представяш ли си пък тези които " не са си взели " ....... 1980 .....какво си правят сега с "кеша".....
.............Last edited by БАЦЕ; 18.07.2018, 23:37.
Коментар
Коментар