IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ексчо, ти си доста интересен човек. Пускаш графика, на която ясно се вижда, че реалната лихва става отрицателна през 70-те години дори на графиката, която ти си избрал като най-удобна за тебе

А какво стана с ралито до 1500, което трябваше да стане още в края на 2017? Някакво поне малко неудобство не чувстваш ли от твоите брутални лъжи?

Но иначе аз съм бил лъжец...

Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

Абсолютни глупости и лъжи говори този човек.
    Първа лъжа кога и какви са били реалните лихви.
    Втора лъжа че имат някакво отношение към златото.

[ATTACH=CONFIG]n3362118[/ATTACH]

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Ти очакваш силна инфлация, която да изяде реалната лихва. В края на 70-те реалната лихва е била отрицателна

А в момента инфалционните очаквания са ниски, а реалната лихва се качва и това не е хубаво за златото
      Инфлацията е вече дошла.И тя и в момента удря всички.На обикновенния бачкатор тя се отразява с влошаване на качеството на храната-преди 20-30 години най-използваните хранителни продукти бяха сравнително от ЕСТЕСТВЕНИ СУРОВИНИ а сега са сурогати-коктейли от химия и синтетика.Инфлацията при стоките от първа необходимост е и в грамажа на опаковката.Влошава се качеството и се намалява грамажа.Чиста скрита инфлация.Голямата инфлация в момента се вихри в горния сигмент-при богатите.Там всички луксозни стоки имат значителен ръст.А най-голямата инфлация е при акциите.........Като погледна котировките на Амазон и сърцето ми се сгрява при мисълта за физическото злато..................Златото обича паниката и когато балона на балоните с дълговете почне да издиша аз мисля че силно ще заблести.

Коментар

Ти очакваш силна инфлация, която да изяде реалната лихва. В края на 70-те реалната лихва е била отрицателна

А в момента инфалционните очаквания са ниски, а реалната лихва се качва и това не е хубаво за златото
        Абсолютни глупости и лъжи говори този човек.
        Първа лъжа кога и какви са били реалните лихви.
        Втора лъжа че имат някакво отношение към златото.

Click image for larger version

Name:	real interest_rate.JPG
Views:	1
Size:	49.8 КБ
ID:	3362118

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Вдигането на лихвените проценти играе в полза на златото.Най-големия ръст то е отбелязало в края на 70-те и началото на 80-те точно при рекордни лихви.Идва период на силни турбуленции на развиващите се пазари и предстоят интересни движения.Аз съм оптимист за златото.

Коментар

Да изчакаме още две-три години да видим какво ще стане. Аз не съм оптимист за златото

Вчера лихвите по японските ДЦК направиха голямо движение нагоре и вдигнаха лихвите и в САЩ
            Вдигането на лихвените проценти играе в полза на златото.Най-големия ръст то е отбелязало в края на 70-те и началото на 80-те точно при рекордни лихви.Идва период на силни турбуленции на развиващите се пазари и предстоят интересни движения.Аз съм оптимист за златото.

Коментар

Аз сам убеден че е така.И да досега ми струва доста пари.
              Да изчакаме още две-три години да видим какво ще стане. Аз не съм оптимист за златото

Вчера лихвите по японските ДЦК направиха голямо движение нагоре и вдигнаха лихвите и в САЩ

Коментар

Вярата че е така може да ти струва пари
                Аз сам убеден че е така.И да досега ми струва доста пари.

Коментар

Самия факт че една суровина се трупа от банките е показателен че това не е суровина..................Златото е просто пари приемани без възражение навсякаде последните 5 000 години..................
                  Вярата че е така може да ти струва пари

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                    Не попитах за фиатните пари.
                    Каза, че златото не е актив, а ПАРИ. За тези "пари" те питах.

Имам спомен, че сме го водили този дебат някъде, дали не беше в темата за Дау - 20к, опасна територия. Щом не сме се разбали тогава, няма да се разберем и сега. Имаш си някакви мантри и разбирания и щом те устройват - така да бъде. Но истината е, че разбиранията са ти доста неправилни, макар и да споделяме сходно виждане.

Какво стана с темата Дау - 20к между другото? Жестоко забвение. И там доста плют бях за нещата, които писах. Сега около 2 години по-късно онази "опасна територия" вече ни е основн подкрепа на целия мечи пазар. Ех, как бързо се променят нещата...
                    Тези пари-златото-са парите от последна инстанция и за самите господари на системата-банките.Затова всички ЦБ-та трупат от тези пари като запас...............Самия факт че една суровина се трупа от банките е показателен че това не е суровина..................Златото е просто пари приемани без възражение навсякаде последните 5 000 години..................

Коментар

Информацията идва от Андрю Магуайър.
                      Да не е фейк нюз?

Коментар

• Не попитах за фиатните пари.
                        Каза, че златото не е актив, а ПАРИ. За тези "пари" те питах.

Имам спомен, че сме го водили този дебат някъде, дали не беше в темата за Дау - 20к, опасна територия. Щом не сме се разбали тогава, няма да се разберем и сега. Имаш си някакви мантри и разбирания и щом те устройват - така да бъде. Но истината е, че разбиранията са ти доста неправилни, макар и да споделяме сходно виждане.

Какво стана с темата Дау - 20к между другото? Жестоко забвение. И там доста плют бях за нещата, които писах. Сега около 2 години по-късно онази "опасна територия" вече ни е основн подкрепа на целия мечи пазар. Ех, как бързо се променят нещата...

Коментар

• Последния пример е Венецуела............

Коментар

А парите какво са?
                            ОБЕЩАНИЕ за изпълнение.Разписка...............Всички фиат валути са просто разписки с обещание за изпълнение.Междувременно понеже лесно се генерират разводняват и намаляват стойноста им.

Коментар

Златото не е АКТИВ.То е само и единствено Пари.Цикълът в момента е ясен-крепене на СИСТЕМАТА.До последния долар евро и т.н........................................
                              А парите какво са?

Коментар

2009та покрай кризата също не "достигаше". Вдигна се 150% до пика си 2011 и сред това 5 години корекция до нива близки, от които през 2009-та не достигаше.
                                Хубаво за теб е да ги оставиш тея мантри.
                                Златото е просто клас актив със своя икономически цикъл, с поскъпвания и поевтинявания, както всеки друг. Аз също виждам добър потенциал дългосрочно, но това не означава, че няма да има и корекции по пътя - както си му е редът.
                                Златото не е АКТИВ.То е само и единствено Пари.Цикълът в момента е ясен-крепене на СИСТЕМАТА.До последния долар евро и т.н........................................

Коментар

Working...
                                X