IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

    За себе си аз съм събрал достатъчно доказателства за съвременната парична система.Как действа и кой я контролира.Ти разглеждаш пазара като процес протичащ спрямо естествената си природа.Някога той най-вероятно е бил такъв.............В хаоса на милиони решения от милиони хора се е раждал пазара.Било на кожи злато подправки чай и т.н.Този момент е приключил със създаването на център който може да генерира безкрайна стойност от нищото.И да контролира цените на всички други активи.Проблема е бил само един.Всички да приемат нищото за стойност.Създаването на Федералната Резервна Система е този център.Не може да има пазар когато основния елемент -парите-се създават според решенията и съображенията на малка група хора.Именно затова когато пада и последното препиятствие пред тази система-отмяната на златното покритие на долара-кризите стават периодични и неизбежни.Основната маса от хора попиват инфото което им се подава от системата.Било чрез образованието било чрез финансови коментатори и гурута части от същата система.Пазар няма.И няма да има докато системата не се промени.Смятам че да притежаваш актив който същата тази ситема НЕ МОЖЕ да създава е предимство пред околните.Нямакак да знам кога и как ще завали дъжд.Ако имам инфо че има вероятност да вали е добре покрай другите вещи да си нося и чадър.Така е и със златото.Не съм мислил по въпроса колко ще живея.Може и утре да си отида .Решението за златото няма да си го променя.За мен то е логично. Най-добрия актив за запазване на богатство.
    Зависи за какъв хоризонт го гледаш .............
    Периодите , в който в рамките на човешкия живот НЕ се е случвало ЧЕРВЕНОТО - са много повече от , когато се е случвало.............
    Пример от 2011 - до сега :
    Златно кюлче Валкамби 2011 беше 8700 лв ............... Тези 8700 лв , тогава бяха с покупателна възможност на сегашни 10 000 - 11000 лв .
    Сега Златно кюлче Валкамби е 6 900 лв ...............

    Та , кое богатство си запазил ............ ????



    Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
    От 5 години , кленов лист или кенгуро се движат между 2100 - 2500...............
    Следващите 5 години ще е между 2500 -2100.............

    Докато унцията се мери в $ , а ти я купуваш с евро (лев)................надай са................
    За да ''спечелиш'' трябва да $ да колабира.........тоест, да спре да бъде резервна валута и в него да се мерят ЦМ и нефт.............
    И нов връх да направим над 2000 $ за унция .............. Все тая ..........
    Долара ще ти е 1.20 .............. и ''Кенгурото'' пак ще ти 1.20 х 2000 = 2400 ЛВ .
    Last edited by БАЦЕ; 18.08.2018, 11:35.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Работата ми е да улуча точният момент. Въобразявам си, че понякога имам доста добри попадения. Предполагам и другите пишещи са професионалисти в някаква форма и си вадят хляба от пазарите. Иначе някак си не си пасва. Все едно аз да пиша във форум за хирурзи как се отстранява карценом на панкреаса.
      А ако всички професионалисти едновременно си харесат един и същ точен момент? Разигравал ли си подобен вариант? Приеми го като въпрос на непрофесионалист без грам претенции. Понякога и един страничен поглед не вреди.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
        Покупката на реално злато е резерв и гаранция че в случай на идването на комунизма както стана през 1944 г или друг вид ЧУМА човек ще има възможност да компенсира загубите на пари, акции, имоти и друго имущество, което трябва да изостави по някакви форсмажорни обстоятелства.
        Препорчително е свободните пари да се инвестират в 20% злато и 80% други активи, разпределени в различни кошници за да не счупим всички яйца наведнъж.
        По отношение на златото фундаменталните фактори са в полза на биците и спада му в момента е идеален за покупка.
        1. напечатаните пари хвърлени на пазара да гасят кризата не са изтеглени. хипер инфлацията е неизбежна.
        2.компенсирането на инфлационния натиск дойде от спада на петрола.
        3. дълговете на повечето държави са много над БВП. затова и Тръмп започна търговска война за да набави предимства, но надали.
        4.Развиващите се държави са първия индикатор за наближаващия колапс. Бразилия, Венецуела, Турция, Русия, са в критично финансово положение и икономиките им не работят. от развитите държави се забелязват проблеми в Китай , Япония. Европа и Англия едва кретат с ръста на икономиките. Африканските държави са най-зле и затова тълпи от мигранти ни заливат.
        На фона на общия упадък долара ни се представя като алтернатива и много от маймунките са се качили на доларовия клон който много скоро ще се счупи. кризата от 2008 не е приключила и се развива под формата на "Дубъл ВЕ.".
        5.Четох един коментар преди година че дълга на физическите лица в САЩ е около 50% от БВП (16 трилиона$) а критични ниво е той да не е повече от 30%. Това ще рече че вече няма хора без кредити и отпускането на нови потребителски кредити ще е трудна задача за банките. Или банките няма на кой да си продават парите....а те едни пари напечатани трилиони долари без покритие със стоки. Инфлацията ще се стовари с гръм и трясък ако не започнат да бутат петрола надолу.
        Трупането на златен резерв е доста изгодно от тези нива.
        6. Добива на злато намалява а цената за добив на унция е около 900$ - 1100$ за различните методи на добив. Падане под 1100$ означава фалит на златодобивни компании.
        Единственият аргумент за падане на цената на златото е ако са намерили негов заместител от пластмасов произход за промишлени цели или някоя нова сплав а може би нанотехнология.
        1. Инфлацията е бич от сто и повече години... още Марк Твен се оплаква от нея. Нали затуй инвестираме?
        3. Ного могъщи компании имат дългове 4-5 пъти над БВП (ако използваме тоя термин и за тях) - и пак функционират, печелят и носят файда. това е свързано с първа точка - измествайки дългът напред във времето, инфлацията го изяжда.
        4. Мани Русия да е в критическо финансово положение - растяща икономика, смешно нисък дълг, протекционистическа политика, наложена отвън (т.нар. "санкции"), големи резерви - както валутни - така и златце, да не говорим за суровинни. Венецуела е твърде незначителна, за да ни пука за нея, Турция и Бразилия - донякъде си прав. Нигърските държави никога за нищо не са ставали - виж - мигрите са проблем, който е огромна заплаха - макар по-заплаха да е самоубийствената толерастия към тях.
        Зеленичкото не е никаква алтернатива - освен за баламчетата. А да говориш за "W" на кризата от Осма - е наивно - това бе преди 10 години, а в съвременният супердинамически свят, това е огромен период от време.

        5. като имат яко кредити, ще бачкат и по-яко. Да - има си и рискът.

        Да - златцето е един от вариантите за запазване на стойност - защото дългосрочното му поскъпване е по-скоро илюзия - също тоже както да кажем поскъпването - дългосрочното на акциите. Как може всичко да "поскъпва", а само парите-хартийки да стоят на мястото си и да се приемат за константна величина? Това не е ли абсурдно? Защото: ако приемем, че златце, акции, имоти, слуз, ядене и пиенье и всякакви други стоки - като цяло запазват стойност (отделни флуктуации са неизбежни) но парите се обезценяват - всичко на мястото си идва !!!

        Има и друго нещо - което запазва и най-вероятно във времето стойност ще увеличава - Криптовалутите - неслучайно те са измислени по моделът на златцето - но: бидейки виртуални - имат ного преимущества пред златцето... разбира се - и минуси.

        Затова препоръчвам умерено нагувичване в портфейлченце от водещите криптовалути - Биткойнченца, Лайткойнченца, Етерченца, Дашченца, Z-койнченца, Монеро... засега няма други читави.
        Last edited by Императорът; 18.08.2018, 11:08. Причина: Криптомонетки.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Това не е учене а търсене на информация потвъеждаваща мнението. За да твърдиш, че учиш трябва да си отделил поне толкова време да търсиш информация доказваща, че грешиш колкото и потвърждаваща тезите ти. Примерно в този случай колко литература си прочел твърдяща, че златото не е пари? Под прочел имам предвид с отворено съзнание а не с мисълта аз сега ще ги хвана къде бъркат и ще им разкажа играта. Проблема при науката е, че само едно неопровержимо доказателство, което оборва дадена теория е достатъчно тя да е невалидна. След това и сто в подкрепа да намериш няма полза. Икономиката е социална наука и тук е от значение какво мислят хората. Към момента златото не е пари. Макар и малко вероятно е възможно в даден момент хората да решат, че е пари което е достатъчно да го превърне в такива. Но да се застава срещу пазара с надеждата, че някой ден той ще се обърне е глупост. Пазара ти е приятел и не трябва да се бориш с него. Да кажем 2011 г. Си мислел, че златото е пари. От тогава само надолу. Минали са седем години. Примерно си бил на 40 а мъж живее средно около 70. Тоест това е 1/4 от оставащият живот. Твърде много време за надеждата, че един ден ще се променят нещата. С това темпо след 20 години то може и да стане пари, но човешкият живот ще е минал. Каква полза? Защо изобщо трябва да се борим с пазара. Не може ли да ни е приятел?
          За себе си аз съм събрал достатъчно доказателства за съвременната парична система.Как действа и кой я контролира.Ти разглеждаш пазара като процес протичащ спрямо естествената си природа.Някога той най-вероятно е бил такъв.............В хаоса на милиони решения от милиони хора се е раждал пазара.Било на кожи злато подправки чай и т.н.Този момент е приключил със създаването на център който може да генерира безкрайна стойност от нищото.И да контролира цените на всички други активи.Проблема е бил само един.Всички да приемат нищото за стойност.Създаването на Федералната Резервна Система е този център.Не може да има пазар когато основния елемент -парите-се създават според решенията и съображенията на малка група хора.Именно затова когато пада и последното препиятствие пред тази система-отмяната на златното покритие на долара-кризите стават периодични и неизбежни.Основната маса от хора попиват инфото което им се подава от системата.Било чрез образованието било чрез финансови коментатори и гурута части от същата система.Пазар няма.И няма да има докато системата не се промени.Смятам че да притежаваш актив който същата тази ситема НЕ МОЖЕ да създава е предимство пред околните.Нямакак да знам кога и как ще завали дъжд.Ако имам инфо че има вероятност да вали е добре покрай другите вещи да си нося и чадър.Така е и със златото.Не съм мислил по въпроса колко ще живея.Може и утре да си отида .Решението за златото няма да си го променя.За мен то е логично. Най-добрия актив за запазване на богатство.
          Last edited by Hermes73; 18.08.2018, 11:08.

          Коментар


          • Реално при златото е по-трудно да се нацели момента, докато при америкнаските акции при 25-30г. хоризонт дори не се налага да целиш

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

              Факт. Ще задам обаче един "дяволски" въпрос: какво ще стане ако всички едновременно решите да напуснете хартиения кораб на акции и облигации и да обърнете в метали? Уверен ли си, че ще уцелиш "точния момент"?

              Както каза Крум, изходът е по-важен от входа. Иначе дотук шапка свалям.
              Работата ми е да улуча точният момент. Въобразявам си, че понякога имам доста добри попадения. Предполагам и другите пишещи са професионалисти в някаква форма и си вадят хляба от пазарите. Иначе някак си не си пасва. Все едно аз да пиша във форум за хирурзи как се отстранява карценом на панкреаса.

              Коментар


              • Ето че не се поддавате на учене... Който е взел 1980г. е платил в днешни цени около $2000 за унция и е все още на доста голяма загуба...

                А който е взел американски акции 1929г. за 30г. с реинвестиран дивидент е направил 664% или 7.266% годишна възвръщаемост. С извадена инфлация доходоносността е 357% или 5.38% годишно

                Не случайно гледаме най-апокалиптичния период на акциите

                (@dddd Не мисля, че се подданат на учене, защото това им е казвано десетки пъти.)

                Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                Разбира се това може да ти отнеме и голяма част от живота както мечия пазар при златото между 1980 и 2000.

                Коментар


                • Има златодобивни мини, които и на $600 пак правят пари... Като падне под $1000 ще работят на загуба известно време и някои от тях може да фалират. Това е съвсем нормална при металите

                  http://www.mining.com/10-mines-still...rice-falls-50/

                  Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                  6. Добива на злато намалява а цената за добив на унция е около 900$ - 1100$ за различните методи на добив. Падане под 1100$ означава фалит на златодобивни компании.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Проблема е, че ние ви водим вече пет пъти. Когато дойде време ние ще влезем в подходящата позиция а вие ще сте пропиляли десет години. Предвид продължителността на човешкия живот това е безумно много време.
                    Факт. Ще задам обаче един "дяволски" въпрос: какво ще стане ако всички едновременно решите да напуснете хартиения кораб на акции и облигации и да обърнете в метали? Уверен ли си, че ще уцелиш "точния момент"?

                    Както каза Крум, изходът е по-важен от входа. Иначе дотук шапка свалям.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
                      Покупката на реално злато е резерв и гаранция че в случай на идването на комунизма както стана през 1944 г или друг вид ЧУМА човек ще има възможност да компенсира загубите на пари, акции, имоти и друго имущество, което трябва да изостави по някакви форсмажорни обстоятелства.
                      Препорчително е свободните пари да се инвестират в 20% злато и 80% други активи, разпределени в различни кошници за да не счупим всички яйца наведнъж.
                      По отношение на златото фундаменталните фактори са в полза на биците и спада му в момента е идеален за покупка.
                      1. напечатаните пари хвърлени на пазара да гасят кризата не са изтеглени. хипер инфлацията е неизбежна.
                      2.компенсирането на инфлационния натиск дойде от спада на петрола.
                      3. дълговете на повечето държави са много над БВП. затова и Тръмп започна търговска война за да набави предимства, но надали.
                      4.Развиващите се държави са първия индикатор за наближаващия колапс. Бразилия, Венецуела, Турция, Русия, са в критично финансово положение и икономиките им не работят. от развитите държави се забелязват проблеми в Китай , Япония. Европа и Англия едва кретат с ръста на икономиките. Африканските държави са най-зле и затова тълпи от мигранти ни заливат.
                      На фона на общия упадък долара ни се представя като алтернатива и много от маймунките са се качили на доларовия клон който много скоро ще се счупи. кризата от 2008 не е приключила и се развива под формата на "Дубъл ВЕ.".
                      5.Четох един коментар преди година че дълга на физическите лица в САЩ е около 50% от БВП (16 трилиона$) а критични ниво е той да не е повече от 30%. Това ще рече че вече няма хора без кредити и отпускането на нови потребителски кредити ще е трудна задача за банките. Или банките няма на кой да си продават парите....а те едни пари напечатани трилиони долари без покритие със стоки. Инфлацията ще се стовари с гръм и трясък ако не започнат да бутат петрола надолу.
                      Трупането на златен резерв е доста изгодно от тези нива.
                      6. Добива на злато намалява а цената за добив на унция е около 900$ - 1100$ за различните методи на добив. Падане под 1100$ означава фалит на златодобивни компании.
                      Единственият аргумент за падане на цената на златото е ако са намерили негов заместител от пластмасов произход за промишлени цели или някоя нова сплав а може би нанотехнология.
                      мда, те тия същите раоти сме ги писали преди 3-4г. кат цената толкова "пропадна", че чак цокъла бях тръгнал да си облицовам с него, щот жълтия за нищо не стаал освен за пълнеж на цигански сватби според местните хартийно-поддръжници, сега има и нови екземпляри крипто-койнажий ..... и двата модела така и не разбраха какво и за кво всъщност е златото .....

                      Коментар


                      • Покупката на реално злато е резерв и гаранция че в случай на идването на комунизма както стана през 1944 г или друг вид ЧУМА човек ще има възможност да компенсира загубите на пари, акции, имоти и друго имущество, което трябва да изостави по някакви форсмажорни обстоятелства.
                        Препорчително е свободните пари да се инвестират в 20% злато и 80% други активи, разпределени в различни кошници за да не счупим всички яйца наведнъж.
                        По отношение на златото фундаменталните фактори са в полза на биците и спада му в момента е идеален за покупка.
                        1. напечатаните пари хвърлени на пазара да гасят кризата не са изтеглени. хипер инфлацията е неизбежна.
                        2.компенсирането на инфлационния натиск дойде от спада на петрола.
                        3. дълговете на повечето държави са много над БВП. затова и Тръмп започна търговска война за да набави предимства, но надали.
                        4.Развиващите се държави са първия индикатор за наближаващия колапс. Бразилия, Венецуела, Турция, Русия, са в критично финансово положение и икономиките им не работят. от развитите държави се забелязват проблеми в Китай , Япония. Европа и Англия едва кретат с ръста на икономиките. Африканските държави са най-зле и затова тълпи от мигранти ни заливат.
                        На фона на общия упадък долара ни се представя като алтернатива и много от маймунките са се качили на доларовия клон който много скоро ще се счупи. кризата от 2008 не е приключила и се развива под формата на "Дубъл ВЕ.".
                        5.Четох един коментар преди година че дълга на физическите лица в САЩ е около 50% от БВП (16 трилиона$) а критични ниво е той да не е повече от 30%. Това ще рече че вече няма хора без кредити и отпускането на нови потребителски кредити ще е трудна задача за банките. Или банките няма на кой да си продават парите....а те едни пари напечатани трилиони долари без покритие със стоки. Инфлацията ще се стовари с гръм и трясък ако не започнат да бутат петрола надолу.
                        Трупането на златен резерв е доста изгодно от тези нива.
                        6. Добива на злато намалява а цената за добив на унция е около 900$ - 1100$ за различните методи на добив. Падане под 1100$ означава фалит на златодобивни компании.
                        Единственият аргумент за падане на цената на златото е ако са намерили негов заместител от пластмасов произход за промишлени цели или някоя нова сплав а може би нанотехнология.
                        Last edited by Krum Sokolov; 18.08.2018, 08:57.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Това не е учене а търсене на информация потвъеждаваща мнението. За да твърдиш, че учиш трябва да си отделил поне толкова време да търсиш информация доказваща, че грешиш колкото и потвърждаваща тезите ти. Примерно в този случай колко литература си прочел твърдяща, че златото не е пари? Под прочел имам предвид с отворено съзнание а не с мисълта аз сега ще ги хвана къде бъркат и ще им разкажа играта. Проблема при науката е, че само едно неопровержимо доказателство, което оборва дадена теория е достатъчно тя да е невалидна. След това и сто в подкрепа да намериш няма полза. Икономиката е социална наука и тук е от значение какво мислят хората. Към момента златото не е пари. Макар и малко вероятно е възможно в даден момент хората да решат, че е пари което е достатъчно да го превърне в такива. Но да се застава срещу пазара с надеждата, че някой ден той ще се обърне е глупост. Пазара ти е приятел и не трябва да се бориш с него. Да кажем 2011 г. Си мислел, че златото е пари. От тогава само надолу. Минали са седем години. Примерно си бил на 40 а мъж живее средно около 70. Тоест това е 1/4 от оставащият живот. Твърде много време за надеждата, че един ден ще се променят нещата. С това темпо след 20 години то може и да стане пари, но човешкият живот ще е минал. Каква полза? Защо изобщо трябва да се борим с пазара. Не може ли да ни е приятел?
                          Много съгласен съм с болднатото.

                          Колкото до борбата с пазара, някак си го казваш в контекста да се бориш с дълги. За да не се бориш с пазара и да му бъдеш приятел, трябва да си със тренда. Трендът на златото е подчертано бичи. Колекцията от 2011 до 2015 /ще видим дали ще се удължи срока/ никак не е кратка и се нарежда на челните места след гигантската корекция 1980-2000.
                          Имайки предвид хоризонта на всеки купуващ физическо и още по-специално колегата, към който се обръщаш, аз смятам, че именно трендът му е приятел.

                          Два факта:
                          1. Последните 100 години, най-печелившото десетилетие на индексите е много по-малко печелившо от най-печелившото десетилетие при металите. Същото важи и за 50 години. Или с други думи: мит е, че металите са "скучни".
                          2. За последните 100 години покупателната сила се е движила в рамките на +/-10-тина пъти в зависимост за кой метал говорим. Мит е, че стойността /покупателната им сила/ им е близка до константа!
                          Last edited by exxs; 18.08.2018, 08:53.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            При тези пазари беше много трудно да направиш грешка. Изискваше се или голяма глупост или целенасочени усилия. Освен това теорията ти звучи по следният начин. Аз съм неспособен да се ориентирам в ситуацията и затова ще си купя злато за да се застраховам срещу личните си неумения. По-добре човек да се учи отколкото да си купува злато като застраховка за глупост.
                            На всички пазари се правят ,,грешки,,. от всекви ,,професионалисти,, и златото не прави изключение.Примерно около 1999 когато е абсолютното дъно от 255 долара много централни банки и не само те разкараха златните си резерви, щот тогава всички са били у бедени че златото е реликва и е обречено.По презумпция инвестиционните пазари все някой греши просто иначе няма как да съществуват ако всички са ,,прави.,, Пасивното инвестиране в злато не се различава много от пасивното инвестиране в акции, все някога ще се вдигнат, Разбира се това може да ти отнеме и голяма част от живота както мечия пазар при златото между 1980 и 2000. Или мечия на пазар на акции в Япония от 1990 до сега, Ако си роден в средновековието целият живо си е мечи пазар..


                            https://www.capital.bg/politika_i_ik...ralnite_banki/

                            Според мен причините ФЕД да не разкара част от златните си резерви тогава е че икономиката е силна и да го продадат нещо на тази ниска цена все тая. Влияние оказва и силното еврейско лоби в банкерските среди и ФЕД. Също така долара е световна резервна валута и продажбата на злато не много опция. И в момента ФЕД не се заиграва със златото по същата причина да не даде лош сигнал на пазарите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                              За учененето си в грешка.Точно то и смея да твърдя големия обем инфо по въпроса за парите златото и златния стандарт което прочетох затвърдиха мнението ми че рано или късно системата ще се рестартира заради натрупаните в нея грешки и дългове и в новия свят който ще последва след рестарта златото ще има важна роля.Най-явното доказателство че златото е пари и че ще играе отново главна роля е натрупването му в ЦБ-тата.Неоспорим факт.Златото и парите са взаимно заменяеми по смисъл думи.Разбира се доста труд има в посока на това то да се смята за просто една от многото суровини.............
                              Това не е учене а търсене на информация потвъеждаваща мнението. За да твърдиш, че учиш трябва да си отделил поне толкова време да търсиш информация доказваща, че грешиш колкото и потвърждаваща тезите ти. Примерно в този случай колко литература си прочел твърдяща, че златото не е пари? Под прочел имам предвид с отворено съзнание а не с мисълта аз сега ще ги хвана къде бъркат и ще им разкажа играта. Проблема при науката е, че само едно неопровержимо доказателство, което оборва дадена теория е достатъчно тя да е невалидна. След това и сто в подкрепа да намериш няма полза. Икономиката е социална наука и тук е от значение какво мислят хората. Към момента златото не е пари. Макар и малко вероятно е възможно в даден момент хората да решат, че е пари което е достатъчно да го превърне в такива. Но да се застава срещу пазара с надеждата, че някой ден той ще се обърне е глупост. Пазара ти е приятел и не трябва да се бориш с него. Да кажем 2011 г. Си мислел, че златото е пари. От тогава само надолу. Минали са седем години. Примерно си бил на 40 а мъж живее средно около 70. Тоест това е 1/4 от оставащият живот. Твърде много време за надеждата, че един ден ще се променят нещата. С това темпо след 20 години то може и да стане пари, но човешкият живот ще е минал. Каква полза? Защо изобщо трябва да се борим с пазара. Не може ли да ни е приятел?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                При тези пазари беше много трудно да направиш грешка. Изискваше се или голяма глупост или целенасочени усилия. Освен това теорията ти звучи по следният начин. Аз съм неспособен да се ориентирам в ситуацията и затова ще си купя злато за да се застраховам срещу личните си неумения. По-добре човек да се учи отколкото да си купува злато като застраховка за глупост.
                                Златните буболечки не се поддават на учене. Те просто знаят a priori, че златото е пари

                                А това за ученето май важи за 90% от хората от форума. Това са хора "прагматици"
                                Last edited by Money; 18.08.2018, 01:51.

                                Коментар

                                Working...
                                X