If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Три месеца по късно ................ търгуването ми ( спекулирането ) с '' хартиено '' злато , на база прогнозата ......... е довело до профит за покупка на близо унция '' Реално ''
Седим и гледаме в такъв случай. Кеш, злато и екскурзии.
2018 - "The Worst Year On Record" With 93% Of All Assets Down
Да вдигнем малко темата , че от троловете в ''Политика'' , човек не може да поспори за нещо наистина струващо си ....
Това за сега е виждането ми за пътя на Златан , в близките дни !
Видно е , че ново дъно НЕ очаквам , но ако все пак ме изненада пазара , ще бъде с '' няколко пробити доларчета '' по надолу - не повече !!!!
Най - общо - очаквам ръст - до към 1285 / 1300 , без да уточнявам с подробности , вида на структурата на движението , до там
Нагледно - очаквам движение по синията или червената пунктирана линия ....................
Три месеца по късно ................ търгуването ми ( спекулирането ) с '' хартиено '' злато , на база прогнозата ......... е довело до профит за покупка на близо унция '' Реално ''
А някой практически опит има ли? Примерно ЕТФи държащи физическо злато vs. държащи деривати. Базирани в Щатите vs. Швейцария? Четох, че Щатските държащи физически кюлчета са данъчно облагаеми..
купувай наполеони и не се занимавай с глупости.
физическото злато е застраховка за момент, в който "я въпросните ЕТФ-и, а камиларя"
тъпо е да плащаш такса управление на някой, който ти пази "физическото"...докато дойде момента да избяга с него
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Един от уважаваните съфорумци-за жалост от доста време не е писал-неколкократно предупреждаваше за Дойче Банк...........вече е близко до нивата които той смяташе за интересни и пълни с изненада........Комерца като едното нищо ще струва скоро повече............
Дойче Банк вече е на интересните нива...........А ФЕД започна усилено да утилизира трилиони долари чрез фондовите пазари по света................
А някой практически опит има ли? Примерно ЕТФи държащи физическо злато vs. държащи деривати. Базирани в Щатите vs. Швейцария? Четох, че Щатските държащи физически кюлчета са данъчно облагаеми..
VP,
чувал съм че среброто е по волатилно, с по големи амплитуди и следва златото с известно закъснение... и се искат по здрави нерви при него
поради факта че среброто не мое да си го купим без данък - то остава естествения инструмент за спекула; докато златото - както пеят Депеш Мода по един друг повод - е за “to have and to hold”
btw,
аз пък съм бос по металните (сребърни&ко ) ЕТФ, дайте некакви акъли за такива и през кои брокери ги държите?
Последните 5 години винаги има някакво декемврийско дъно след което неизменно следва връх в следващите 2 до 5-6 месеца.
За тази минала петилетка средната стойност декември е около 1150$ , а след броени месеци над 1320. Някъде към 15% средно.
Дали тая година ще е различно... ?
Може ли да поясниш какво имаш предвид с този израз Има ли скрити рискове при металните ETF-ите в случай на волатилност, силно движение надолу / нагоре и т.н.? Има ли шанс да се разминат цените на дяловете с цената на суровините?
За пръв път обмислям ETF по принцип и съм ... да кажем бос по темата. Всеки съвет е добре дошъл.
Здравейте, какво мислите за златен vs. сребърен ETF в момента? Не толкова дали е добра идея метален ETF, а какъв цвят да е...
ако все пак си решил да взимаш ETF вземи 70% златен 30% сребърен примерно.
аз лично не съм им фен на ЕТФ, защого ако стане грозно по пазарите може да им 'секвистират житцето' от високо ниво..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар