А някой практически опит има ли? Примерно ЕТФи държащи физическо злато vs. държащи деривати. Базирани в Щатите vs. Швейцария? Четох, че Щатските държащи физически кюлчета са данъчно облагаеми..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
VP,
чувал съм че среброто е по волатилно, с по големи амплитуди и следва златото с известно закъснение... и се искат по здрави нерви при него
поради факта че среброто не мое да си го купим без данък - то остава естествения инструмент за спекула; докато златото - както пеят Депеш Мода по един друг повод - е за “to have and to hold”
btw,
аз пък съм бос по металните (сребърни&ко ) ЕТФ, дайте некакви акъли за такива и през кои брокери ги държите?"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Може ли да поясниш какво имаш предвид с този изразИма ли скрити рискове при металните ETF-ите в случай на волатилност, силно движение надолу / нагоре и т.н.? Има ли шанс да се разминат цените на дяловете с цената на суровините?
За пръв път обмислям ETF по принцип и съм ... да кажем бос по темата. Всеки съвет е добре дошъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VP Разгледай мнениеЗдравейте, какво мислите за златен vs. сребърен ETF в момента? Не толкова дали е добра идея метален ETF, а какъв цвят да е...
аз лично не съм им фен на ЕТФ, защого ако стане грозно по пазарите може да им 'секвистират житцето' от високо ниво..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Един от уважаваните съфорумци-за жалост от доста време не е писал-неколкократно предупреждаваше за Дойче Банк...........вече е близко до нивата които той смяташе за интересни и пълни с изненада........Комерца като едното нищо ще струва скоро повече............Last edited by Hermes73; 10.12.2018, 18:43.
Коментар
-
Да поотупаме прахоляка от темата.Доминото се реди и вече само слепите и глухите не усещат накъде духа вятъра........Кризата ще е толкова мащабна че не можем в момента да си я представим.Най-вероятно светът след нея ще е едно много по-лошо място за живеене от сега.А златото ще заблести отново
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Далио има 5%-6% дълга позиция в злато за хедж която си я подържа. Виж ако вдигне позицията на 10%-15% ще е новина и ясен бичи сигнал за златототака че нищо ново от Далио
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениетака че нищо ново от Далио
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sahib31 Разгледай мнение
Да, той често не е Ванга. Прогнозите му за злато или имоти обикновено като не са верни, ги гарнира с хомосекс фантазиипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениене виждам безусловният експерт по златото, единствения който бие за удоволствие форекса, гадателя за цените на имотиту и всичко останало ...
какво ли обяснение ще има този път?! "аз да не съм ванга" или "всички са безхаберници"
Коментар
Коментар