IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

точно като суровина няма да е актуално, а като съхранител на стойност.
    при бедност има по-малко търсене на златни бижута, по-малко търсене на качествена електроника и съотвено по-малко консумация като суровина...

но докат не приключат експериментите с печатане, улесняване и тн схеми... златото ще е най-тачената валута.
    То съхранява стойност именно, защото има вградена полезност за хората!

Криза няма да е все, така, че и бижута ще се ползват и електроника ще има, там някъде в бъдещето!

Това, че няма да има търсене за тях в скоро време и, че пазара ще падне, не означава, че ако ти днес притежаващ тази суровина, тя няма да съхрани стойност, която стойност ти не би могъл да съхраниш през кеш или други активи!

Бях дал един пример тука в темата, за 8-10 стоки и се търсеше, кои са 3те, които биха съхранили най-голяма стойност след 12 год! Стоките изключваха златото! Но, който можеше да разбере примера, ще разбере, и защо златото е съхранител като суровина!
    Last edited by Mike Florida; 24.03.2020, 16:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Пак казвам, идват хеликоптерните пари!

Якото печатане на макс и подаряване на пари на хората........

Безработица и бедност за години......

Златото да се гледа като суровина, а не толкова като финансов актив, от тук на сетне.

Ако някой има спестявания, да купи някоя и друга стотинка и да я стиска, защото това ще остане!
      точно като суровина няма да е актуално, а като съхранител на стойност.
      при бедност има по-малко търсене на златни бижута, по-малко търсене на качествена електроника и съотвено по-малко консумация като суровина...

но докат не приключат експериментите с печатане, улесняване и тн схеми... златото ще е най-тачената валута.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Така вече може Имаха огромни липси физическия пазар още от номври миналата година. Лондон Франкфурт итн. ноември 19 та.
        Пак казвам, идват хеликоптерните пари!

Якото печатане на макс и подаряване на пари на хората........

Безработица и бедност за години......

Златото да се гледа като суровина, а не толкова като финансов актив, от тук на сетне.

Ако някой има спестявания, да купи някоя и друга стотинка и да я стиска, защото това ще остане!

Коментар

Според мен ще си върне отново!

Въпроса е че като правиш 2 крачки напред, а 1 назад, реално не се връщаш!
          Така вече може Имаха огромни липси физическия пазар още от номври миналата година. Лондон Франкфурт итн. ноември 19 та.

Коментар

Не би трябвало да го засмуче.
            Според мен ще си върне отново!

Въпроса е че като правиш 2 крачки напред, а 1 назад, реално не се връщаш!

Коментар

Чи, то ракета, бе.....

п.п.

Нека да се повдигне, че сега като дойдат новите спадове, пак ще го засмуче!
              Не би трябвало да го засмуче.

Коментар

• Чи, то ракета, бе.....

п.п.

Нека да се повдигне, че сега като дойдат новите спадове, пак ще го засмуче!

Коментар

• РАЗБИРАЧОРИИИИИИИИИ

КАЧИХ ВИ ЗЛАТОТО И ПОДСЛЕ ГО СВАЛИХ ОТ ВИРОСАААААААА. ХЯХЯХЯХЯХЯХЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Коментар

• Машала, и при жълтистия и при сребристия гледам 7% примаркет днес...

Коментар

само при мен ли спредът на 'електронното злато' е странно широк.

и друго въпросче ми изниква... при положение,че в момента масово търговците на физическо са сток аут (поне тези в европа), а някои направо са преустановили дейност заради вируса (но и он-лайн нямат) ... ми идва въпросът дали няма да отпуснат юздите и на 'електронния пазар'... при положение,че няма откъде да купуват физическо.
                      Не само че е широк, но някои от брокерите не дават възможност за откриване на позиции И излиза надпис, като тръгнеш да отваряш ,, Могат да се затварят само отворени позиции,, Предходни месеци макар че търгувах активно не е имало никакви проблеми.
                      Last edited by Todor Sabev; 24.03.2020, 12:18.

Коментар

само при мен ли спредът на 'електронното злато' е странно широк.

и друго въпросче ми изниква... при положение,че в момента масово търговците на физическо са сток аут (поне тези в европа), а някои направо са преустановили дейност заради вируса (но и он-лайн нямат) ... ми идва въпросът дали няма да отпуснат юздите и на 'електронния пазар'... при положение,че няма откъде да купуват физическо.
                        И при мен днес спредът е 2,5 долара, а обикновено е 0,5 долара. Вижда ми се, че днес по-малки обеми се търгуват и вероятно това увеличава спреда.

Отпускането на юздите няма да осигури физическо на пазара, тъй като липсата на стока не е заради цената, не е и само поради нарастналото търсене, но и поради спадналото предлагане. А предлагането е малко май основно поради две причини - заради короната швейцарските, немските, а сигурно и другите рафинерии силно са намалили персонала си и съответно продукцията, а след това пък блокирането на граници в Европа явно блокира и снабдяването със стока.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

В момента повечето компании и монетни дворове са затворили врати, което също оказва влияние върху цената на физическото злато. Доставки няма.
                          Мините преминаха пика на добив миналата година. Огледай се за сребро през ETF ETC там имаме свръхдобив и затова цените не се покачиха, но нямат резерви. Като затворят за известно време мините ще се появи дефицит и може да спекулираш за това. Среброто е на безценица в момента жълти стотинки.

Коментар

• само при мен ли спредът на 'електронното злато' е странно широк.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• КВО СТАВА С ТОВА ЗЛАТО . НАЛИ ЩЕШЕ ДА ПАДА . КАЗАХ ВИ ДА КУПУВАТЕ НО ВИЕ НЕ НЕ , ЩЕ ПРОДАВАМЕ

АЗ ОБАЧЕ ТУКА ОТ ВИРОСА НА 4Н ЩЕ ПРОДАМ ЗА ДА ИМАМ ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ

Коментар

Не бих залагал много на зелената енергия в момента- По скоро при достигане на дъно при петрола бих заложил на него- Може и да е достигнато, но може и да падне още подобно на 16 та, което е голяма разлика в сравнение с днешната цена. Зелените лобисти изгоряха според мен. Предстои да видиме.
                                В момента повечето компании и монетни дворове са затворили врати, което също оказва влияние върху цената на физическото злато. Доставки няма.

Коментар

Working...
                                X