IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ама то вече изчезнА. ))
    останА само електронното.
    и некой ще го засмуче яко тама, като установи, че не може да си влезе в акаунта )))
    Пореден ден и днес влязах в акаунта си, и имам достъп до интернет.

Коментар

• Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

И аз предвиждам спад на златото , но не и след 12 месеца тръгване на горе като отмине галимацията с короната , акциите пак ще избухнат нагоре и никой няма да се занимава със златото , освен ако големите не надуят балон за да изцедят кеша на веррващите , както направиха 2011 ... Злато е просто един метал и нищо повече , дори в последните 10 години се представя по зле от скрапа , ако някой беше купил обикновено желязо/стомана 2010 -2011 вместо и го беше оставил в сайваната село до 2017 -2018 щеше да си удвои парите , а който е купил злато ги е намалил наполовин.

Хаха, тук очакват да се върнем в средновековието, ама всички ползват интернет и компютрите си, държат от 10 тина години злато, от което имат толкова пропуснати ползи и сега това им е надеждата всичко да рухне, технологиите да изчезнат, ами няма да изчезнат след този вирус софруерните компании ще станат още по силни, дигитазлизацията ще се развие още повече. Дилърите на физ злато гледай какво прявят цакат ги яко със спреда, най брутално се възползват, а колко сладки приказки бяха. Дори ги банват във форумите си за такива думи. След този вирус все по малко ще останат желаещи за физическо злато и ще минат на електронно.

​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Не бой се, бе човек!
        Хранителните стоки също изчезнАха по магазините, ама на другия ден заредиха. И със златото ще е така - следващият месец всичко ще е заредено отново, а пък тези, които сега купуват така настървено на 1 500 евро е много вероятно след 6-12 месеца да продават на 1 200 евро.

Хората все още имат доста спестявания и ги е страх от инфлация и настаналия хаос, та купуват всичко де-що им се изпречи на пътя. Ще дойде време и то няма да е далеч, когато тези спестявания ще им трябват и ще се чудят как да развържат златото, но тогава ще са останали с кеш само най-съобразителните, а другите ще са го "инвестирали" в какво ли не.

Повечето хора не си дават сметка кое движи пазара на златото нагоре и кое го сваля. Качва се от основно три фактора:
        1. Страх от задаващ се проблем.
        2. Налични свободни капитали /спестявания/ сред хората и бизнеса, а те са налице при добре работеща икономика.
        3. Липса на друга стабилна доходоносна и покачваща цената си инвестиция.

Преди 2-3 седмици горните фактори достигнаха своя връх, поради което от тук нататък те като цяло ще отслабват своето въздействие над пазарите.
        По всяка вероятност на 6 март бе формиран връх в цената на златото, който няма да бъде преодолян в следващите 6-12 месеца, въпреки че фундаментално погледнато дългосрочният тренд е за покачване, дори за сериозно покачване след това.
        И аз предвиждам спад на златото , но не и след 12 месеца тръгване на горе като отмине галимацията с короната , акциите пак ще избухнат нагоре и никой няма да се занимава със златото , освен ако големите не надуят балон за да изцедят кеша на веррващите , както направиха 2011 ... Злато е просто един метал и нищо повече , дори в последните 10 години се представя по зле от скрапа , ако някой беше купил обикновено желязо/стомана 2010 -2011 вместо и го беше оставил в сайваната село до 2017 -2018 щеше да си удвои парите , а който е купил злато ги е намалил наполовин.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ама то вече изчезнА. ))
          и некой ще го засмуче яко тама, като установи, че не може да си влезе в акаунта )))
          Не бой се, бе човек!
          Хранителните стоки също изчезнАха по магазините, ама на другия ден заредиха. И със златото ще е така - следващият месец всичко ще е заредено отново, а пък тези, които сега купуват така настървено на 1 500 евро е много вероятно след 6-12 месеца да продават на 1 200 евро.

Хората все още имат доста спестявания и ги е страх от инфлация и настаналия хаос, та купуват всичко де-що им се изпречи на пътя. Ще дойде време и то няма да е далеч, когато тези спестявания ще им трябват и ще се чудят как да развържат златото, но тогава ще са останали с кеш само най-съобразителните, а другите ще са го "инвестирали" в какво ли не.

Повечето хора не си дават сметка кое движи пазара на златото нагоре и кое го сваля. Качва се от основно три фактора:
          1. СТРАХ от задаващ се проблем. Златото се продава най-добре ПРЕДИ да е настъпил проблемът, защото и страхът е най-голям тогава. Когато се реализира рискът, умните капитали напускат пазара първи златото и борсите. Тях следят политиците и приемат спасителните пакети с мерки. След това го усещат компаниите и няколко месеца по-късно последни осъзнават настъпилата икономическа криза ей тия масовите купувачи сега на 1 500 евро и се втурват пък след това да продават на 1 200 евро.
          2. Налични свободни КАПИТАЛИ /спестявания/ сред хората и бизнеса, а те са налице при добре работеща икономика.
          3. ЛИПСА НА ДРУГА стабилна доходоносна и покачваща цената си ИНВЕСТИЦИЯ.

Преди 2-3 седмици горните фактори достигнаха своя връх, поради което от тук нататък те като цяло ще отслабват своето въздействие над пазарите.
          По всяка вероятност на 6 МАРТ бе формиран ВРЪХ в цената на златото, който няма да бъде преодолян в следващите 6-12 месеца, въпреки че фундаментално погледнато дългосрочният тренд е за покачване, дори за сериозно покачване след това.
          Last edited by LaCosta; 20.03.2020, 01:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            При шокът, който тепърва започва ще падне всичко без храна, лекарства и алкохол и цигари. Златото вероятно и то ще замине надолу при първоначалното ликвидно засмукване, НО дебело подчертавам - физическото ще изчезне. Електронното е супер докато бъкета през който търгувате е он-лайн. Да знам,че звучи налудничаво, но ако не се промени ситуацията към добро отиваме към ситуация като на война... тогава всичко невъзможно става възможно... Същото важи и за криптовалутите.. възможни са 'хакерски атаки' и крадене на всякакви койни ...от големите 'борси'...

Златния резерв на РБ България дали все още е в Лондон? ... Ако да = нямаме резерв.
            ама то вече изчезнА. ))
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Виждате ли силата на златото през връзката му с долар, за всички изкарващи доходи и купуващи в лев?
              Какво точно искаш да кажеш , че не мога да те разбера . Аз поне ..............

Ако на всяка цена искаш да изкараш , че в момента златото расте .......... в момента го разглеждай по добре през погледа на изкарващи доходи и купуващи в Канадски и Австралииски Долар ............
              Там си е верно Рали .........

Коментар

• Като казах Winter , в долния пост , ще приключа с една моя прогноза за НЕФТА , преди 8 месеца (юли ) , когато новинарите на сайта се готвеха за 325 $ за барел .............. Така се казва и статията под която е коментара ми ..........
                Пускам го тук , защото Флорида - мисля беше този , които каза че вижда корелация между НЕФТ и Злато .............
                Та по тази линия - смятам дългосрочната си прогнозата за успешна и завършена ................
                Не го очаквах толкова бързо ...... но фактора време е непредсказуем

Last edited by Correctively objective; 19.03.2020, 16:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пффф, никога не съм пренебрегвал ситуации като тази с ликвидни проблеми за маса сектори, бизнеси и тн... това, което пиша от години е, че който чака това ликвидно засмукване трябва да е много сигурен, че ще успее да вземе, когато цените паднат примерно с30% удадно... виж какво става... цената може да падне още 20% виж на тавекс спреда... мен електронното не ме интересува то толкова, че да вкарам 100К и да си купя през някой бъкет... бъкетите имат навика да се изпаряват в такива моменти.

края на годината е доста далеч, ако включат печатниците яко.. всичко е възможно, но както съм казвал 10 пъти, това не значи че го искам... искам да се върне времето назад преди голямото мяу...уви не можем да върнем времето назад.

сега сериозно - ако мислиш, че ще може да купиш на 1000$ физика и си склонен да продаваш от унциите си на тези нива разчитай, че ще ти помогна на тези нива леко над спота (все пак предполагам твоите са инвестиционни продукти или наполеони) пиши ми на ЛС.

Идеята на поста ми беше , че участваш .... И в '' заминаването на златото надолу'' , И в '' до Нова Година - 3000$ '' ..........

Тоест - има малка .... неопределеност в постовете ти , играеш , както викат '' и тако и вако '' , но иначе , са написани стилистически добре ........

10 500 пъти казах - печатницата не играе НИКАКВА роля ............ Печатят от ГОДИНИ ................ Нещо ??? Със Златото ????

И аз не СИ КУПУВАМ '' електронно '' злато за ПРИТЕЖАВАНЕ ......... Стига с тоя инфантилизъм .............. Аз САМО го търгувам там - за ден , седмица ...... И парите обратно в сметката

Нямам наполеони , за което съжалявам ........ Имам кленове , панди , лунарчета от oz и кюлчаци от 100гр.
                  И не продавам ......
                  Физическото , не ми е за търгуване , то е за ПРИТЕЖАНИЕ ..... Завинаги ....... Чак до..... '' ако се наложи ''
                  За търгуване е '' електронното , както му казваш ......... 5 - 7 -10 дена - айде парички за унциика реално , в торбата

А ако иде на 1300 / 1200 или 1000 $ - както мисля , просто ще обърна още от кеша си ........
                  Но не и на сегашните цени ...................

И имотчета 2- 3 ще купя ........... ама по натам ........... на дъното

От някое мишле - ипотекарче , закъсало в страшната криза ...................

'' THE WINTER IS COMING ''

Коментар

• Виждате ли силата на златото през връзката му с долар, за всички изкарващи доходи и купуващи в лев?

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Интересно е как лекинко и неусетно се премина от , до това в червенкото

Признал съм те ................

Синьото , обаче , е някакъв твой си икономически закон . Нищо , на което цената пада не става апокрифно или пък липсва на пазара .............
                      Понеже пишеш от 3 години в Имотната , че '' Големото Мяу е зад ъгъла '' ( макар и там да прескачаше често ту повишител , ту понижител) , сега ще наблюдаваш - при започване на осезаемия спад през лятото - дали ще изчезнат като ''предлагане'' , заслужаващи си оферти ...........
                      Ще бъде надпревара ................ Кой превари да продаде пръв - ще фиксира по малко загуба ........
                      Предполагам , че ще има предлагане на злато ....... ама , нема много да върви ..........
                      пффф, никога не съм пренебрегвал ситуации като тази с ликвидни проблеми за маса сектори, бизнеси и тн... това, което пиша от години е, че който чака това ликвидно засмукване трябва да е много сигурен, че ще успее да вземе, когато цените паднат примерно с30% удадно... виж какво става... цената може да падне още 20% виж на тавекс спреда... мен електронното не ме интересува то толкова, че да вкарам 100К и да си купя през някой бъкет... бъкетите имат навика да се изпаряват в такива моменти.

края на годината е доста далеч, ако включат печатниците яко.. всичко е възможно, но както съм казвал 10 пъти, това не значи че го искам... искам да се върне времето назад преди голямото мяу...уви не можем да върнем времето назад.

сега сериозно - ако мислиш, че ще може да купиш на 1000$ физика и си склонен да продаваш от унциите си на тези нива разчитай, че ще ти помогна на тези нива леко над спота (все пак предполагам твоите са инвестиционни продукти или наполеони) пиши ми на ЛС.
                      Last edited by bertram; 19.03.2020, 14:24.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Точно това имах предвид , друже ..........
                        Няма как , човек който не е запознат или не разбира нещо - да знае , а още по малко да заявява , че ..... не работи

Иначе , доста ти е вързало ..... 8 от 10
                        Ми късмета на лаика Наистина съм далеч от истината и не разбирам ТА, хеле пък в дълбочина, но определено работеше на някакво ултра елементарно ниво, преди да се появят иглите. Та така, успех на теб, аз ще се пробвам пак с някоя акция
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Гледам целия скок на еврото от миналия месец е изтрит вече от зеления....

А GSR упорито продължава си държи над 120..дори по близо до скорошния връх от 125

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

И аз долу горе мисля така, стискам доларите и може да купя електронно злато, или нещо което стърже дъното както казваш ти, разликата е че аз смятам да го правя през клавишите на компютъра или телефона защото очакванията ми за апокалиосиса който ти си представяш не съвпадат с моите очаквания
                            Тук не става въпрос, за Апокалипсис, става въпрос, че зад много от ETFите, каквото и да е обявено, не се знае какво е всъщност!!! Дори и тези с реалното уж злато. Какво да говорим за другите с презаписано такова от централните банки! Пълната пирамида!

Аз имам много ясна позиция относно инвестициите в злато!

Ако си голям милионер, естествената инвестиция за голям обем средтсва не е в ЕТФ, а в златодобивни компании! Виждаме обаче, че Barric и Agnico имат 25% спад в цената като акции. Физическото злато не се представя толкова лошо!
                            Отделно не се знае, при намалени находища каквито обявяват и при повишена инфлация, каква би била бъдещата им финансова рентабилност!
                            Така погледнато физическото злато, за мсовия дребен инвеститор е перфектен вариант. За всички тези, които не вкарват над 200-300К. Какво остава за хора вкарали 3-5-10К.

Да не говорим, че при текущата ситуация, и възможни лимити във финансовата система, отново физиката ще е най-добра! Това може да стане без Апокалипсис!

Аз обмислям малка инвестиция в няколко златодобивни компании, но никога в ЕТФ! Стратегията би ми била, просто да диверсифицирам в 4 такива, без да се опитвам да се правя на финансов анализатор на резултатите им и новини за договори за находища!

Много си далече от истината ако смяташ, че не ми стига акъла до толкова, че да си купя някакво ЕТФче, и съм чул единствено за стотинките от Тавекс!
                            Винаги съм се опитвал да имам поглед върху цялостнатата ситуация!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Аз нямам добри познания по ТА, но чета хората, които правят такива. За мен ТА има смисъл само и единствено, ако масата търгуващи вярва в него, иначе е нищо неказваща линийка, та дори и да е начертана с най-добрия пергел В единствения случай, в който съм играл хазарт (т.е. форекс, че бетингите не ги броя за хазарт ), гледах точно такива ТА по няккаъв си мой, абсолютно лаишки и крайно неандерталски тип - и да, познавах до някакъв момент, да речем хващах 8 от 10 движения. Но дойдоха 2-3 дирижирани игли от големите риби и приключих набързо с хазарта. Та така
                              Точно това имах предвид , друже ..........
                              Няма как , човек който не е запознат или не разбира нещо - да знае , а още по малко да заявява , че ..... не работи

Иначе , доста ти е вързало ..... 8 от 10

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Новата икономика ще е много по-селективна и рестриктивна.Кредита ще бъде скъп и трудно ще се отпуска-особенно потребителския който най-вероятно ще изчезне.............Ще оцеляват само много много добри идеи....Социалните лифтове ще са трудни.........Предстои кастиране на обществото....Който както иска да си го обясни.Населението и потреблението постепенно ще се доведе до търпими за екосистемата нива.Освен биотехнологиите аз бих заложил и на компани прохождащи в добива на ресурси от близкия космос.За нас българите земеделската земя ще стане най-важния актив.Никак не е случаен факта че от 2-3 години арабите усилено ни ухажват по темата..............
                                Земеделската земя, е добра опция, но след като се изтръска балона от ЕС фондовете, който наду земята при зърното!
                                Добив на полезни изкопаеми от близкия космос, за мен е фантазия! Ако стане няма да е в близките 50 години, което ще рече, че това е извън нашето поколение! Аз не бих инвестирал с такъв хоризонт или да го мисля въобще какво би било някога там!

Коментар

Working...
                                X