IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

........... физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.

Стига сте плашили хората с тази абсурдна теза за изваждане на златото извън пазар!
    Какво биха постигнали ЦБ и правителствата ако извадят златото извън пазар??? НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!! НИЩО!!!!!!!! НИЩО!!!!!!!!!!

Това е една мега тъпотия, която периодично се спуска в темата от много хора! На времето в Америка е било друго!

Хората са имали много сребро и злато и ако няма доверие в държавноемитираните пари, те през размяна, са могли да елиминират монопола на държавата!
    Днес нито някой в България, нито някой в Европа от населението има злато. Ефективна размяна в ежедневието или бартер, не може да има!
    МОНОПОЛА НА ДЪРЖАВАТА НЯМА КАК ДА БЪДЕ ЕЛЕМИНИРАН! През размяна на злато от населението!

В БГ съм убеден, че на 500 хил. спестявания, стой много по-малко от унция! В Запада процента е още по-малък! Няма как да стане просто!!!

Ако при текущата криза, ЦБ не печатат безмерно, то всяка една финансова система трябва да затвори. Всички да загубят 100% от спестяванията си във финансовата система! Това няма да е Глобална Депресия. Това ще бъде връщане в каменната ера с измиране на 50% от населението още първия месец!

САЩ имат злато за смешни 500 милиарда! Чи то това е по-малко от оценката на онова менте Амазон! Каква финансова система ще градят с това???
    Те имат да запушват дупки за квадратилиони, не за трилиони, а за квадратилиони! Ако ще дa му вдигнат цената не Х10, а Х1000, пак тези 500 милиарда са нищо!

Китай са най-големия печатар, не по-малък от САЩ. Какъв юан ще връзват към златото, че те ще фалират на 2рия ден! Китай е мега балон! Там има такъв кредитен балон, че те ако непрекъснато не печатат и не облекчават условията към банките за необслужване на кредитите, те веднага приключват!
    Китай имаше най-малките златни резерви сред водещите страни, по-малко дори от САЩ. Затова купуваха, а не да литнат долара като направят златно покритие на юана, защото преди долара при този вариант, щяха да се литнат те самите!
    Русия купува злато, защото обстановката е все едно пред военна! Отделно актива в идните години ще се повишава и идва обезценка на еврото и на долара. Банката им девирсифицира! По цял ден се лансират тези, че Русия са щели да правят покритие и тн..... Те са в същото положение!

Това с покритието са безумни неща, ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО ОТ ФИНАНСОВА ГЛЕДНА ТОЧКА! На следващо място няма и логика да се случи! Това е една огромна глупост, която се лансира ежедневно и само се плашат хората! Толкова ли не можете да разберете, колко безумно е това, и колко базова лигика има, това никога да не може да се случи!
    Last edited by Mike Florida; 26.03.2020, 12:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

В момента цените се вдигат, защото при текущата ситуация, навярно цели държави попълват резерви!

Не мога да кажа за конкретната година. Аз съм разгледал въпроса по принцип!
      Казвам, че цените на земята ще паднат и няма да са добър покривател на инфлацията от тук на сетне!

Няма опция, в която при идващо свиване на потреблението, в рамките на дългогодишна криза. Земеделието да се развива, а земята да държи цена!
      Това идва, КРИЗА, СВИВАНЕ на потреблението!

Но да не задълбаваме за земята. Тя не ми представялва никакъв интерес! Все пак темата е за златото!

Има си тема за Атерата, там навярно хората имат интерес към този въпрос. Аз просто я бях посочил като мое мнение, към инфлацията, между много други неща! Да не задълбаваме. Това е много страничен въпрос, за масата хора.
      Разбира се, съгласен съм с теб, че една дългогодишна криза няма как да не се отрази негативно и на зърното и на земята като актив.
      Разминаванията са ни в очакваната дълбочина на кризата.
      Но, поживем-увидем ..
      И понеже сме в темата за златото и преди да приключа само да вметна, че предпочитанията са ми за физическото такова пред хартиеното .
      Здрав да си и успешен!

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Въпреки че, в последните години се концентрирах основно върху покупка на физически ниви, доволно количество такива имам и под формата на атери, да.
        Имайки предвид по-високите борсови цени на зърното съчетани с по-ниските разходи за горива, торове , а и вероятно РЗ т.г., очаквам една мн добра фин.година за фермерите, ако и добра продукция успеят да произведат.
        В момента цените се вдигат, защото при текущата ситуация, навярно цели държави попълват резерви!

Не мога да кажа за конкретната година. Аз съм разгледал въпроса по принцип!
        Казвам, че цените на земята ще паднат и няма да са добър покривател на инфлацията от тук на сетне!

Няма опция, в която при идващо свиване на потреблението, в рамките на дългогодишна криза. Земеделието да се развива, а земята да държи цена!
        Това идва, КРИЗА, СВИВАНЕ на потреблението!

Но да не задълбаваме за земята. Тя не ми представялва никакъв интерес! Все пак темата е за златото!

Има си тема за Атерата, там навярно хората имат интерес към този въпрос. Аз просто я бях посочил като мое мнение, към инфлацията, между много други неща! Да не задълбаваме. Това е много страничен въпрос, за масата хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Това няма никакво значение! Аз съм го написал много ясно! При криза спада потреблението! Дори и на най-основаната храна! Хляба!
          Обаче още ние нямаме криза, която да свие потреблението при храните! Ние сме съвсем в началото на започващата криза!
          Още ги няма безработните, още го няма и свиването на харчовете на битово ниво!

Аз съм описал ефекта при разразяването, на която!

Иначе за текущите цени, те могат и да са породени от шоковете с вируса!
          В дългосрочен план обаче, няма как при свиване на потреблението, земеделието да не го удари! Особено при масова бедност!
          Просто нещата са процес и каквато и криза да идва, има си етапи и времева линия!

Това е проследено и в историята! Дойде ли криза, земеделието го удря! ДА, по-малко от други сектори, но така или иначе, то няма как да се развива. Като няма как да се развива, няма как и земята да е търсен актив за придобиване!

п.п.

Да не си вкарал някакви пари в нещо като АТЕРА?
          Струва ми се, че зад позитивната ти настройка, стоят интереси, а не чисто теоретично виждане!
          Въпреки че, в последните години се концентрирах основно върху покупка на физически ниви, доволно количество такива имам и под формата на атери, да.
          Имайки предвид по-високите борсови цени на зърното съчетани с по-ниските разходи за горива, торове , а и вероятно РЗ т.г., очаквам една мн добра фин.година за фермерите, ако и добра продукция успеят да произведат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
            Водещ проблем в момента е доставката, утре може да е друго

Бoгaтaшитe пo cвeтa oтчaянo тъpcят злaтo. Ho нямa ĸoй дa им гo дocтaви
            Абсолютно нормално................. предвид ситуацията............

Моментната липса не е заради задкулистни игри или бъдещо рали или ..... фантасмагориите на някой си ...........

Просто транспорта е спрял , производителите - също ............ Като всички нас , които си седим в къщи ...........

Като мен , като теб , като Берджамун .............. варим си супички и пишем у инвесторчето

Само триниковото ипотекарче от папуря ( ratten , хамстер , ddb ) .......... ду'а некъде у шепи из ветрилника навън ..............

Коментар

мисля, че няма да имаш никакъв проблем да продадеш физическото си на 1760$
              можеш да купиш на 1600$ електронно и ще получиш за минутки 10% повече унции за същите пари.
              въпросът е можеш ли да спиш спокойно, когато имаш примерно 220 унции отворена позиця някъде си... и дали този посредник ще е жив ако утре примерно излезе ЕС и каже физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.

чисто хипотетично говоря, но нищо няма да ме изненада щом сме близо до хеликоптерните пари.
              Не ми давай акъл , Берджу ......... Още повече не мешай ябълки с круши ..........
              Лично аз ще купя физическо на по ниски цени от моментните ........

И е желателно , да спреш малко интернета , че само небивалици и смехории в последно време ръсиш .....
              - само малоумен може да направи горното описано упражнение от теб ............
              - 220 oz би отворил само тракторист - любител .... и после да не спи .......... Кандидат - милионери , много съм срещал по форумите ........ Не пишат вече !!! Казвал съм 10 500 пъти : Трейдинга е МАРАТОН - не Спринт , Бърджи
              - хеликоптерни пари в БГ няма да има и изобщо не сме близо .................
              - горните три подточки обезмислят уплаха ти , ако ЕС ''каже физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.''.................Не бой се..........В близките 5 години - няма !

Коментар

• Водещ проблем в момента е доставката, утре може да е друго

Бoгaтaшитe пo cвeтa oтчaянo тъpcят злaтo. Ho нямa ĸoй дa им гo дocтaви

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Просто нямат налично........поради прекъсване на доставките заради коронавируса...................
                  И решават да ''избият зъби'' на някой паникьор , с останалото им количество , като компенсация за слабата търговия

Цената в момента по целия свят е 1605 $ за oz ..........

пп Това че в някой хоремаг НЯМА сиренье , в друг са им останали 2 буци и са сложили цена 30 лв .............. НЕ означава , че цената на сиреньето не е 10 лв..............
                  Ако някой преритва , или е ''труден '' , като Папурския ипотекар ............да си купи на 30 лв ........... Никой не го спира ..........
                  След време ще изкарат и по 7 лв
                  мисля, че няма да имаш никакъв проблем да продадеш физическото си на 1760$
                  можеш да купиш на 1600$ електронно и ще получиш за минутки 10% повече унции за същите пари.
                  въпросът е можеш ли да спиш спокойно, когато имаш примерно 220 унции отворена позиця някъде си... и дали този посредник ще е жив ако утре примерно излезе ЕС и каже физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.

чисто хипотетично говоря, но нищо няма да ме изненада щом сме близо до хеликоптерните пари.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Просто нямат налично........поради прекъсване на доставките заради коронавируса...................
                    И решават да ''избият зъби'' на някой паникьор , с останалото им количество , като компенсация за слабата търговия

пп Това че в някой хоремаг НЯМА сиренье , в друг са им останали 2 буци и са сложили цена 30 лв .............. НЕ означава , че цената на сиреньето не е 10 лв..............
                    Ако някой преритва , или е ''труден '' , като Папурския ипотекар ............да си купи на 30 лв ........... Никой не го спира ..........
                    Да свалят бе,накрая западът ще остане без злато .......щото китайци и руснаци всичкото ще го изкупят,хитрата сврака с трите крака у батака.

Коментар

ако тавекс все още имат наличности около - 2000$ за тройунция, но не знам дали имат или котировките им на сайта са просто така.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                        Някой може ли да каже колко е реалната цена на физическото злато в момента?
                        https://www.coininvest.com/en/

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                          Някой може ли да каже колко е реалната цена на физическото злато в момента?
                          ако тавекс все още имат наличности около - 2000$ за тройунция, но не знам дали имат или котировките им на сайта са просто така.

Коментар

• Някой може ли да каже колко е реалната цена на физическото злато в момента?

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Август - септември 2018 г. нямаше ли предлагане на 1 180 долара? - Според мен златото беше в изобилие.
                              А сега си представи, че половината от тоя кеш, в който се къпем все още, изчезне след 6 месеца и всеки започне да го търси!

В тази тема постоянно се напомня какви огромни пари се и ще се печатат, но монетата има и друга страна - когато централните банки при неработеща икономика започнат да печатат огромни пари, то това се прави, за да компенсира предстоящото огромно изчезване на капитали и настъпващата дефлация. /С изключение на стоките от първа необходимост, които поскъпват и ще поскъпнат още!/

НЯМА криза, която да е била предотвратена със спасителни планове за икономиката и НИКОГА един спасителен план не е бил достатъчен, колкото и голям да е бил той. Мерките и спасителните планове са като обезболяващите в медицината. Те се правят най-вече да замажат очите на населението, да създадат впечатление, че политиците предприемат мерки и за да подложат една малка възглавничка на падащата от третия етаж икономика!

След 12 -18 месеца напечатаната парична маса е много вероятно да задейства мощна инфлация, но първо предстои свиването и дефлация при много стоки и услуги, без хранителните стоки.
                              добро утро,

принципно си прав, но според мен прекалено малко хора имат такива инвестиционни продукти, че да очакваш да наводнят пазара и респективно да свалят цените при едно засмукване на кеша. Най-много злато притежават тези с печатниците и не мисля, че ще го продавата на простолюдието, че да си приберат напечатаните хартийки.... значи за продвачи остават добивната промишленост и дребните риби, които обаче гледат какво се случва около тях и съответно паралели с 2018-та са възможни, но едва ли ще станат масови.

За да излезе това жълто от тези дребни спестители/спекуланти/играчи според мен цената трябва да отиде трайно над 2000$... Остават добивните - ако никой не им го купува, че всеки гледа да запълни ликвидни пробойни да свалят цените те, но честно казано си мисля - тези с печатниците няма да оставят конкурентите да го докопат преди тях и всеки ще печата колкото му е нужно, за да сложи ръка върху добитото тази и следващите 2 години, че защо не и да не национализират мини..колкото и абсурдно да звучи ... или най-малкото да ги обложат със специален данък или завишена ставка на концесията.

Коментар

• Mario Draghi Urges "War-like" Flood Of Debt As ECB Considers Launching Helicopter Money

https://www.zerohedge.com/markets/ma...licopter-money

Коментар

Working...
                                X