IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Това няма никакво значение! Аз съм го написал много ясно! При криза спада потреблението! Дори и на най-основаната храна! Хляба!
    Обаче още ние нямаме криза, която да свие потреблението при храните! Ние сме съвсем в началото на започващата криза!
    Още ги няма безработните, още го няма и свиването на харчовете на битово ниво!

Аз съм описал ефекта при разразяването, на която!

Иначе за текущите цени, те могат и да са породени от шоковете с вируса!
    В дългосрочен план обаче, няма как при свиване на потреблението, земеделието да не го удари! Особено при масова бедност!
    Просто нещата са процес и каквато и криза да идва, има си етапи и времева линия!

Това е проследено и в историята! Дойде ли криза, земеделието го удря! ДА, по-малко от други сектори, но така или иначе, то няма как да се развива. Като няма как да се развива, няма как и земята да е търсен актив за придобиване!

п.п.

Да не си вкарал някакви пари в нещо като АТЕРА?
    Струва ми се, че зад позитивната ти настройка, стоят интереси, а не чисто теоретично виждане!
    Въпреки че, в последните години се концентрирах основно върху покупка на физически ниви, доволно количество такива имам и под формата на атери, да.
    Имайки предвид по-високите борсови цени на зърното съчетани с по-ниските разходи за горива, торове , а и вероятно РЗ т.г., очаквам една мн добра фин.година за фермерите, ако и добра продукция успеят да произведат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Водещ проблем в момента е доставката, утре може да е друго

Бoгaтaшитe пo cвeтa oтчaянo тъpcят злaтo. Ho нямa ĸoй дa им гo дocтaви
      Абсолютно нормално................. предвид ситуацията............

Моментната липса не е заради задкулистни игри или бъдещо рали или ..... фантасмагориите на някой си ...........

Просто транспорта е спрял , производителите - също ............ Като всички нас , които си седим в къщи ...........

Като мен , като теб , като Берджамун .............. варим си супички и пишем у инвесторчето

Само триниковото ипотекарче от папуря ( ratten , хамстер , ddb ) .......... ду'а некъде у шепи из ветрилника навън ..............

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

мисля, че няма да имаш никакъв проблем да продадеш физическото си на 1760$
        можеш да купиш на 1600$ електронно и ще получиш за минутки 10% повече унции за същите пари.
        въпросът е можеш ли да спиш спокойно, когато имаш примерно 220 унции отворена позиця някъде си... и дали този посредник ще е жив ако утре примерно излезе ЕС и каже физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.

чисто хипотетично говоря, но нищо няма да ме изненада щом сме близо до хеликоптерните пари.
        Не ми давай акъл , Берджу ......... Още повече не мешай ябълки с круши ..........
        Лично аз ще купя физическо на по ниски цени от моментните ........

И е желателно , да спреш малко интернета , че само небивалици и смехории в последно време ръсиш .....
        - само малоумен може да направи горното описано упражнение от теб ............
        - 220 oz би отворил само тракторист - любител .... и после да не спи .......... Кандидат - милионери , много съм срещал по форумите ........ Не пишат вече !!! Казвал съм 10 500 пъти : Трейдинга е МАРАТОН - не Спринт , Бърджи
        - хеликоптерни пари в БГ няма да има и изобщо не сме близо .................
        - горните три подточки обезмислят уплаха ти , ако ЕС ''каже физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.''.................Не бой се..........В близките 5 години - няма !

Коментар

• Водещ проблем в момента е доставката, утре може да е друго

Бoгaтaшитe пo cвeтa oтчaянo тъpcят злaтo. Ho нямa ĸoй дa им гo дocтaви

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Просто нямат налично........поради прекъсване на доставките заради коронавируса...................
            И решават да ''избият зъби'' на някой паникьор , с останалото им количество , като компенсация за слабата търговия

Цената в момента по целия свят е 1605 $ за oz ..........

пп Това че в някой хоремаг НЯМА сиренье , в друг са им останали 2 буци и са сложили цена 30 лв .............. НЕ означава , че цената на сиреньето не е 10 лв..............
            Ако някой преритва , или е ''труден '' , като Папурския ипотекар ............да си купи на 30 лв ........... Никой не го спира ..........
            След време ще изкарат и по 7 лв
            мисля, че няма да имаш никакъв проблем да продадеш физическото си на 1760$
            можеш да купиш на 1600$ електронно и ще получиш за минутки 10% повече унции за същите пари.
            въпросът е можеш ли да спиш спокойно, когато имаш примерно 220 унции отворена позиця някъде си... и дали този посредник ще е жив ако утре примерно излезе ЕС и каже физическото става незаконно за притежаване от населението, а само ЦБ имат право да го притежават.

чисто хипотетично говоря, но нищо няма да ме изненада щом сме близо до хеликоптерните пари.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Просто нямат налично........поради прекъсване на доставките заради коронавируса...................
              И решават да ''избият зъби'' на някой паникьор , с останалото им количество , като компенсация за слабата търговия

пп Това че в някой хоремаг НЯМА сиренье , в друг са им останали 2 буци и са сложили цена 30 лв .............. НЕ означава , че цената на сиреньето не е 10 лв..............
              Ако някой преритва , или е ''труден '' , като Папурския ипотекар ............да си купи на 30 лв ........... Никой не го спира ..........
              Да свалят бе,накрая западът ще остане без злато .......щото китайци и руснаци всичкото ще го изкупят,хитрата сврака с трите крака у батака.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако тавекс все още имат наличности около - 2000$ за тройунция, но не знам дали имат или котировките им на сайта са просто така.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                  Някой може ли да каже колко е реалната цена на физическото злато в момента?
                  https://www.coininvest.com/en/

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                    Някой може ли да каже колко е реалната цена на физическото злато в момента?
                    ако тавекс все още имат наличности около - 2000$ за тройунция, но не знам дали имат или котировките им на сайта са просто така.

Коментар

• Някой може ли да каже колко е реалната цена на физическото злато в момента?

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Август - септември 2018 г. нямаше ли предлагане на 1 180 долара? - Според мен златото беше в изобилие.
                        А сега си представи, че половината от тоя кеш, в който се къпем все още, изчезне след 6 месеца и всеки започне да го търси!

В тази тема постоянно се напомня какви огромни пари се и ще се печатат, но монетата има и друга страна - когато централните банки при неработеща икономика започнат да печатат огромни пари, то това се прави, за да компенсира предстоящото огромно изчезване на капитали и настъпващата дефлация. /С изключение на стоките от първа необходимост, които поскъпват и ще поскъпнат още!/

НЯМА криза, която да е била предотвратена със спасителни планове за икономиката и НИКОГА един спасителен план не е бил достатъчен, колкото и голям да е бил той. Мерките и спасителните планове са като обезболяващите в медицината. Те се правят най-вече да замажат очите на населението, да създадат впечатление, че политиците предприемат мерки и за да подложат една малка възглавничка на падащата от третия етаж икономика!

След 12 -18 месеца напечатаната парична маса е много вероятно да задейства мощна инфлация, но първо предстои свиването и дефлация при много стоки и услуги, без хранителните стоки.
                        добро утро,

принципно си прав, но според мен прекалено малко хора имат такива инвестиционни продукти, че да очакваш да наводнят пазара и респективно да свалят цените при едно засмукване на кеша. Най-много злато притежават тези с печатниците и не мисля, че ще го продавата на простолюдието, че да си приберат напечатаните хартийки.... значи за продвачи остават добивната промишленост и дребните риби, които обаче гледат какво се случва около тях и съответно паралели с 2018-та са възможни, но едва ли ще станат масови.

За да излезе това жълто от тези дребни спестители/спекуланти/играчи според мен цената трябва да отиде трайно над 2000$... Остават добивните - ако никой не им го купува, че всеки гледа да запълни ликвидни пробойни да свалят цените те, но честно казано си мисля - тези с печатниците няма да оставят конкурентите да го докопат преди тях и всеки ще печата колкото му е нужно, за да сложи ръка върху добитото тази и следващите 2 години, че защо не и да не национализират мини..колкото и абсурдно да звучи ... или най-малкото да ги обложат със специален данък или завишена ставка на концесията.

Коментар

• Mario Draghi Urges "War-like" Flood Of Debt As ECB Considers Launching Helicopter Money

https://www.zerohedge.com/markets/ma...licopter-money

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

Пшеницата е с най-висока цена за последните 4 години, като само за днес е +3 %, а за месеца е + 10 .

https://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZW&p=d1
                            Това няма никакво значение! Аз съм го написал много ясно! При криза спада потреблението! Дори и на най-основаната храна! Хляба!
                            Обаче още ние нямаме криза, която да свие потреблението при храните! Ние сме съвсем в началото на започващата криза!
                            Още ги няма безработните, още го няма и свиването на харчовете на битово ниво!

Аз съм описал ефекта при разразяването, на която!

Иначе за текущите цени, те могат и да са породени от шоковете с вируса!
                            В дългосрочен план обаче, няма как при свиване на потреблението, земеделието да не го удари! Особено при масова бедност!
                            Просто нещата са процес и каквато и криза да идва, има си етапи и времева линия!

Това е проследено и в историята! Дойде ли криза, земеделието го удря! ДА, по-малко от други сектори, но така или иначе, то няма как да се развива. Като няма как да се развива, няма как и земята да е търсен актив за придобиване!

п.п.

Да не си вкарал някакви пари в нещо като АТЕРА?
                            Струва ми се, че зад позитивната ти настройка, стоят интереси, а не чисто теоретично виждане!
                            Last edited by Mike Florida; 26.03.2020, 01:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Замеделската земя, първоначално винаги пада при криза, защото кризата води до намалена покупателна дори и при храните, от страна на населението, което ще рече, че в първите фази на една криза, заемеделците са в доста губеща позиция, дори и с оглед на перспективи за инфлация!
                              Самата дейност за земеделие в подобна ситуация, няма как да е привлекателна! Търсенето спира на земя, освен при малцина оптимисти с някакъв кеш! В генерален план обаче, никой не тръгва да развива бизнес и да купува, когато той губи или не е рентабилен!

В по-дългосрочен план, от няколко години, след дефицит на храни, и влагане на инфацията в храните, без които на практика, не може, земеделието става привлекателно, но това е на по-късен етап! Всичко е до тайминг на процесите! Към момента земята в БГ е много скъпа и изкривена заради субсидиите.

По принцип, земята държи на инфлация заедно с имотите, но всеки, който ги притежава, трябва да се приготви, за една дупка от 10тина години при сериозна криза, когато стойността им спрямо сегашна, би била изключително по-ниска! Затова съм ги сложил толкова назад!

Иначе храните и услугите, заедно с най-базово облекло(от евтиното, без маркови неща), реагират сравнително бързо, защото те са БАЗИС ЗА ЖИВОТ!
                              Пшеницата е с най-висока цена за последните 4 години, като само за днес е +3 %, а за месеца е + 10 .

https://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=ZW&p=d1

Коментар

Прочел си 10 -тина - 20 ...мой постове .......... и си оформил един твой - грешен ..................
                                Грешен е единствено в това , което си добавил от себе си (златото ) , пренаписвайки мой стари постове
                                Но не се притиснявай .......... Кой ли не го прави ............

Истината ,обаче е , че няма да има :
                                Никаква РАКЕТА , никакво РАЛИ ....................

Не пиша много ...... и не пиша алабала ..........

Кратко и ясно ......... - ПРЕДИ ДА ПРОБИЕМ ВЪРХА , ЩЕ СЕ ХОДИ МИНИМУМ ДО 1300 / 1250 ..........
                                - 10 % има да пробием върха със 30 - 50 - 70 $ ------ ТОГАВА , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пътя става ЕДИН - 1000 $ oz

Чета с интерес постовете ти......Винаги е добре човек да е запознат и с противоположната на своята гледна точка.В този случай наблюдението за ставащите неща в икономиката си е мое и е свързано с работата ми...Защо смяташ че никой освен теб не може да разбере какво предстои?Нещата са нарисувани и ясни.......ЕКОЛОГИЯ...........Това е думата.Двете малки думи са вирус и икономическа криза.Голямата дума е една-ЕКОЛОГИЯ...........Съкращаване на потреблението......Съкращаване на населението.Официално становище на 11 000 учени от септември 2019 в официален документ до ООН..........
                                Last edited by Hermes73; 25.03.2020, 23:55.

Коментар

Working...
                                X