IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

6. . За всеки средноинтелегентен човек е ясно какво представлява трейдърче като теб извън форума. Понеже не знам дали не излизаш от спомената категорията, да ти помогна: мишчица, жадна за внимание понеже компенсира много сериозни липси другаде. Виж, какви са, не са наемам да кажа, има си психолози, психиатри. Но ако трябваше да давам съвет насляпо, само бих ти казал, че на доста места се казва, че размерът няма чак такова голямо значение. Не се впрягай излишно.

.
    Уважаеми почитателю на българското вино ''Искра '' ................ Размерът винаги има значение ............

Че няма - говорят само тия с малкия ...............

А че си с такъв - няма спор........ Комплексираният ти мозък , така и няма да преживее , публичното сваляне на панталонките ти .....

И абсолютно нищо не разбираш ........ Спокойно го заявявам АЗ , който разбирам ..............

Мога да преустановя всички заяждания , всички насмешки ........... ако започнеш да '' говориш '' с графики , посоки , ВХОД - ТАРГЕТ ..

Всека седмица , ако искаш всеки ден ........................

Тогава всички ще видят кой колко разбира , мишлето ми по бели гащи ...........

Щеш ли ???

Графики , обосновки , модел , броене , алтернативния модел със същите обяснения .......... позиция с вход , с таргет ...

ЩЕШ ЛИ БЕ еххххчоооооооооооооооооо ?????

пп Смешко , друго може и да съм набивал некъде , ама лайкове - луд ли си бе ???
    Щом това ти прави впечатление - ясно е кой е комплекса ............
    Въобще не гледам там ............
    Впрочем ........... и ти имаш 5 лайка , бе шампаниеро .......... И твойто ли е жалка , комплексарска работа ???? Сигурно !!
    Ама мойта повече , а ??
    Last edited by Correctively objective; 26.03.2020, 17:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
      Аххахахахахахахахахахахахахахаххаах............... .......... '' ново дъно под 1458 '' ............ ахахахахахахахахахахахах
      Нали беше невъзможно бе розе.........

Ахаххаахахахахахахахахахах ................................ Тапата , къде е тапата ?????

Написал съм го шампански , преди 10 дена ..............
      Чакаш да постна мойте комплексарските и веднага плескаш твойте , а ......... ???
      Хитър любител си тиииииииииии................

Съвсем случайно забелязах как си наби 5 лайка за 2 минути..
      Цялата ти работа е такава. Жалка, комплексарска...с многоточие и

По темата:
      Златото ще продължи да покачва стойността си спрямо други активи. Нищо че някои просветени бълват бисери как покупателната му способонст не се променяла.
      Само за последните 3-4 години златото купува 40% повече имот в София и около 20% повече акции /средна цена в индекс/.
      Смятам, че този тренд едва сега започва и това ще е дългосрочната посока /говорим за идните поне 10-15 години/.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Аз никога не съм казвал, че света ще свърши!

Просто съм казвал, че идва безработица, бедност и глад за много години!

Както и голямо изгаряне на благосъстояние за години напред!

Теб до тук стабилно те е облагодетествал бичия пазар, и за теб нормално пазара винаги връща до няколко години!

Никога не си бил п*еебан, защото 95% всичко е връщало и е било само в твоята посока после!

Дори и 2008, не си видял изгаряне на благосъстояние, защото отново нещата за около 2 год и се изтреляха!

Този път според мен обаче няма да бъде така!

Първо огромна дупка, която не я подозираш към момента. После когато върне, а то ще върне, ще е само НОМИНАЛНО! Ако ме разбираш!
        Шортиш ли пазара ? И какво ще препоръчаш занапред да се държи ?
        Доколкото те разбирам за тебе или голяма депресия като преди 100г идва или японизация на света като цяло.
        Не е съвсем изключено де...

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

1. Аз подавам само информация, а не правя постоянна реклама на този актив, както го прави постоянно особено една персона в тая тема.

2. Аз очаквам дефлация в икономиката и в котировките на електронното. Когато падне електрониката, човек може да си купи изгодно физическо.

3. Продажби от закъсали не чакам, за да купувам аз от тях. Аз купувам от свежото, не втора употреба.

4. Пазарът постоянно се променя - последните 2-3 дни забелязвам, че са намалили съществено ликвидността и обемите на електронното, а са разширили спреда. Види ми се, че го подготвят за изстрелване и движенията на долу стават все по-трудни. Явно са решили пазара на електронното да стане малко по-адекватен на пазара на физическото в момента. Големите интереси в тази игра май са се преориентирали в последните няколко години към поскъпване на златото. Не случайно приеха и базелските разпоредби.

5. Менторския тон, огромното самочувствие, безпричинното иронизиране на събеседника, постоянната агитация да се купува злато и други подобни са излишни и възпрепятстват нормалния диалог.

6. Някой има ли представа доколко може да се приеме за достоверно показаното на този сайт съотношение хартиено към физическо злато 88,59?
          Преди месеци по спомен беше към 180
          1. Приемам го! Аз правя реклама на златото и се аргументирам. Ако някой не ми приема аргументите е свободен да изтъкне свои!
          2. Приемам го, но не смятам, че ще стане така!
          3. Секънд хенд злато няма! Има просто злато!
          4. Аз пропагандирам златото единствено като инвестиция 3-5г. Не говорим за хоризонти за месеци или година!
          5. Диалога е свободен! Менторския тон или самочувствието, лесно се подриват, с качествени контра аргументи! Хората си преценят, какво да припознаят!
          6. Съществуват всякакви спекулации. Точните обеми не са ясни! В Лондон, със сигурност 95% от изтъргувания обем е хартия! Останалите 5%, не е съвсем ясно!

п.п. към 6.
          Не бих си прави изводи от някакви сайтчета!
          Last edited by Mike Florida; 26.03.2020, 17:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
            LaCosta, просто дадох Реални примери, за реално Физическо злато, ако ще и доставката да започне след само ТРИ дни от достоверен доставчик.
            По-добре, отколкото да слушам мантри, Оуу, няма злато, няма да има поне 6 месеца (Крум, 8 години опит, и други тук).
            Умните хора плащат с кредитна карта, нека си вземат сумата ако толкова искат.
            Къде я видя тази доставка след 3 дни?

Ако не е указано изрично, че доставят до България е много вероятно да ти откажат доставка до родината.

Голд Авеню преди 2 седмици приемаха като начин на плащане: 1. банкови преводи за поръчки над 1 000 франка, 2. виртуална валута и 3. кредитна карта с надценка +3%
            Преди седмица увеличиха сумата на 15 000 франка, за да платиш с банков превод, а от днес вече я няма и тази възможност. Остана само плащане с кредитна карта.
            Преди 2 седмици все още предлагаха доставка, но от 10 дни вече ти предлагат само съхранение при тях. Явно и тяхната наличност е на привършване и се чудят как да отрежат клиентите си.

Коментар

По темата:
              Корекцията от 1700, която беше очаквана, най-вероятно продължава да е в ход. Пробив на 1563 сериозно ще наклони везните за още едно дъно под текущото от 1458. От друга страна, ако успеем да формираме временен връх над 1660, след което коригираме под него ден-два и последва пробив на върха над 1660 + пробив над 1700 за потвърждение, това твърдо ще говори, че е започнала още по-агресивната част от ралито, която да ни отведе между 1850 и 2100 в рамките на няклко месеца..
              Аххахахахахахахахахахахахахахаххаах............... .......... '' ново дъно под 1458 '' ............ ахахахахахахахахахахахах
              Нали беше невъзможно бе розе.........

Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
              И отново обобщено:
              Златото изгради ли импулс с още един връх над текущия за седмицата, след което коригира и последва пробив на новосформирания връх + пробив на 1700, имаме всички шансове да видим нива близки и дори над $2000 още тази година, точно както гласеше прогнозата за колосалното рали след пробив на 1360.
              Все пак поне към момента шансовете накланят посоката към това корекцията още да не е завършила и да видим дъно под 1458, със сериозно потвърждение ако пробием 1563.
              Ахаххаахахахахахахахахахах ................................ Тапата , къде е тапата ?????

Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
              Относно сините чипове, доста притеснително е колко под 19100 потъна Дау. Но честно казано това продължава да ми изглежда като корекция на тренда от 2011 до 2018г. т.е. от 2018г сме в корекция, което е особено видно при DAX, IWM и други индекси. Ако съм прав, до няколко месеца цялата тази драма ще свърши, и ще се хванат за главите масата хора какъв бичи пазар се задава 2020 /втора половина/ -2024 пероида.
              За всеки случай тук е по-добре да се чакат потвърждения за новозапочналия бичи тренд, тъй като цената е твърде висока /ако действително мечият пазар е започнал, действително ще е страшен - както по процентен спад, така и по продължителност/. За да завърша оптимистично обаче, ще кажа, че според мен шансът новият бичи цикъл да започне до няколко месеца и да ни очакват нови върхове идните годинии, е ок. 70%.
              Написал съм го шампански , преди 10 дена ..............
              Чакаш да постна мойте комплексарските и веднага плескаш твойте , а ......... ???
              Хитър любител си тиииииииииии................

Коментар

• LaCosta, просто дадох Реални примери, за реално Физическо злато, ако ще и доставката да започне след само ТРИ дни от достоверен доставчик.
                По-добре, отколкото да слушам мантри, Оуу, няма злато, няма да има поне 6 месеца (Крум, 8 години опит, и други тук).
                Умните хора плащат с кредитна карта, нека си вземат сумата ако толкова искат.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Нали знаеш че тия думички са в забранителния списък...винаги е различно бате, ама се римува, а и света все така си свършва
                  Аз никога не съм казвал, че света ще свърши!

Просто съм казвал, че идва безработица, бедност и глад за много години!

Както и голямо изгаряне на благосъстояние за години напред!

Теб до тук стабилно те е облагодетествал бичия пазар, и за теб нормално пазара винаги връща до няколко години!

Никога не си бил п*еебан, защото 95% всичко е връщало и е било само в твоята посока после!

Дори и 2008, не си видял изгаряне на благосъстояние, защото отново нещата за около 2 год и се изтреляха!

Този път според мен обаче няма да бъде така!

Първо огромна дупка, която не я подозираш към момента. После когато върне, а то ще върне, ще е само НОМИНАЛНО! Ако ме разбираш!

Коментар

На теб за какво ти е злато, нали дефлацията казваш, че сигурно ще го засмуче, през продажби от закъсали....

Чакаш и тогава купуваш!
                    1. Аз подавам само информация, а не правя постоянна реклама на този актив, както го прави постоянно особено една персона в тая тема.

2. Аз очаквам дефлация в икономиката и в котировките на електронното. Когато падне електрониката, човек може да си купи изгодно физическо.

3. Продажби от закъсали не чакам, за да купувам аз от тях. Аз купувам от свежото, не втора употреба.

4. Пазарът постоянно се променя - последните 2-3 дни забелязвам, че са намалили съществено ликвидността и обемите на електронното, а са разширили спреда. Види ми се, че го подготвят за изстрелване и движенията на долу стават все по-трудни. Явно са решили пазара на електронното да стане малко по-адекватен на пазара на физическото в момента. Големите интереси в тази игра май са се преориентирали в последните няколко години към поскъпване на златото. Не случайно приеха и базелските разпоредби.

5. Менторския тон, огромното самочувствие, безпричинното иронизиране на събеседника, постоянната агитация да се купува злато и други подобни са излишни и възпрепятстват нормалния диалог.

6. Някой има ли представа доколко може да се приеме за достоверно показаното на този сайт съотношение хартиено към физическо злато 88,59?
                    Преди месеци по спомен беше към 180
                    Last edited by LaCosta; 26.03.2020, 16:53.

Коментар

Подценяваш се, в повече неща си номер N1:
                      .
                      Знам го еххххчо ............ знам го ...........

Сега всички , на които съм посинвал дупето ли ще се наредите за метани ...............

Я кажи , как 1160 промълмуши през устенца ........ ''ПРАВ БЕШЕ !!!! ЧЕСТИТО !!!! ''

Пак ще го кажеш , любителче .........

пп Ако не ти се чака нов връх или дъно ........... Можем и всеки ден да правим това горе ............
                      В 8.30 - вход / стоп / таргет ........

Ха ........... щеш ли шампаниеро празна ?????

Коментар

Идва Голямата депресия 2!

Такъв шип, е нямало никога в историята!

Този път наистина ЩЕ БЪДЕ ПО-РАЗЛИЧНО!

]
                        Нали знаеш че тия думички са в забранителния списък...винаги е различно бате, ама се римува, а и света все така си свършва

Коментар

Още един умник открил така усърдно пазената тайна за разликата м/у физическо и ''хартиено'' ( каквото и да означава това ) ........

Откъде ви събират ???

Можеш ли да напишеш името на твой познат , тукашен форумец или въобще , някой за който си чул ЧЕ ПРЕДПОЧИТА '' хартиено'' пред физическо ...............
                          Това изречение , което се изписа от всеки втори лаик в темата , като фактор на разбирачество е ........БЕЗМИСЛЕНО ......

Няма такъв който да заяви обратното на

Когато говорим за ПРИТЕЖАНИЕ ......... за СОБСТВЕНОСТ ..............

Когато говорим за търговия , спекула , форекс , бързи позиции и правене на пари от дълги(купуване ) и къси( продаване ) - говорим за CFD търговия (хартиено ) ...........

Купува /продава се на текуща цена и може да се приключи сделката само след 1 $ промяна в цената ( например )

Физическото ще го купиш за спекула или бърза печалба , на 4300 лв унцията курс продава и .......... сЕди чака , курс купува 4400

...... след 10 години

пп Да видим следващия ЦЕНИТЕЛ на физика пред ''хартия'' кога ще се появи...............
                          Ти ко дириш тук бе, бегай у форекса.
                          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Идва Голямата депресия 2!

Такъв шип, е нямало никога в историята!

Този път наистина ЩЕ БЪДЕ ПО-РАЗЛИЧНО!

Коментар

Ако ще ме цитираш ........ цитирай ми поста , не избраното от теб .........
                              Имам доста унции и кюлчаци - да .........
                              Но това нито е темата , нито е от значение дали съм № 1 по притежание ............ Това касае само мен , а и със сигурност има хора от форума и с повече ......

N1 съм , обаче , по друго........

Питай чакащите нефт на 200 - 300 $ миналата година ..............
                              Питай чакащите битконя на 100 000 по миналата
                              питай чакащите РАЛИТО от 2017 в златото ........ ( 3 - 4 - 5000 )
                              питай и брокерчетата в имотната , какво съм им написал 2018 ..........

Всъщност ........ ти знаеш ....... нема к'во да питаш .............

пп ''бай дъ дипса'' му бил...........принципно...............

а и защо да ти давам знак........... мамин ?
                              Ти дръж ''успешния модел на ратко''.............. Ипотечка - Наем - Собственост !!!
                              Нали така беше..... ???

Ще го видим и тоз модел след 7-8 месеца .............
                              Подценяваш се, в повече неща си номер N1:
                              1. Да си супер успешния трейдър, нищо че шортиш златото от 1300 нива.
                              Към края на годината чакам и от 2100 да ни пращаш под 1050..все едно нищо не е било. Ама тогова може и от друг ник да е. А това ни води и към второто..
                              2. Да проявяваш mild формата си на шизофрения с многониковите си образи тук.
                              3. Да избиваш комплекси
                              4. Да се заяждаш
                              5. Да си дребнав
                              6. Да си wannabe. За всеки средноинтелегентен човек е ясно какво представлява трейдърче като теб извън форума. Понеже не знам дали не излизаш от спомената категорията, да ти помогна: мишчица, жадна за внимание понеже компенсира много сериозни липси другаде. Виж, какви са, не са наемам да кажа, има си психолози, психиатри. Но ако трябваше да давам съвет насляпо, само бих ти казал, че на доста места се казва, че размерът няма чак такова голямо значение. Не се впрягай излишно.

По темата:
                              Корекцията от 1700, която беше очаквана, най-вероятно продължава да е в ход. Пробив на 1563 сериозно ще наклони везните за още едно дъно под текущото от 1458. От друга страна, ако успеем да формираме временен връх над 1660, след което коригираме под него ден-два и последва пробив на върха над 1660 + пробив над 1700 за потвърждение, това твърдо ще говори, че е започнала още по-агресивната част от ралито, която да ни отведе между 1850 и 2100 в рамките на няклко месеца. И отново обобщено:
                              Златото изгради ли импулс с още един връх над текущия за седмицата, след което коригира и последва пробив на новосформирания връх + пробив на 1700, имаме всички шансове да видим нива близки и дори над $2000 още тази година, точно както гласеше прогнозата за колосалното рали след пробив на 1360.
                              Все пак поне към момента шансовете накланят посоката към това корекцията още да не е завършила и да видим дъно под 1458, със сериозно потвърждение ако пробием 1563.

Относно сините чипове, доста притеснително е колко под 19100 потъна Дау. Но честно казано това продължава да ми изглежда като корекция на тренда от 2011 до 2018г. т.е. от 2018г сме в корекция, което е особено видно при DAX, IWM и други индекси. Ако съм прав, до няколко месеца цялата тази драма ще свърши, и ще се хванат за главите масата хора какъв бичи пазар се задава 2020 /втора половина/ -2024 пероида.
                              За всеки случай тук е по-добре да се чакат потвърждения за новозапочналия бичи тренд, тъй като цената е твърде висока /ако действително мечият пазар е започнал, действително ще е страшен - както по процентен спад, така и по продължителност/. За да завърша оптимистично обаче, ще кажа, че според мен шансът новият бичи цикъл да започне до няколко месеца и да ни очакват нови върхове идните годинии, е ок. 70%.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Докато не получат парите ти по тяхната банкова сметка няма да си мръднат пръста, не само те, а всички уважаващи себе си търговци на злато.
                                "Sobald wir Ihre Zahlung auf unserem Konto erhalten haben, übergeben wir Ihre Bestellung an einen Wertkurier. Die Lieferung wird dann innerhalb von 1-3 Arbeitstagen zugestellt und an der Wohnungstür übergeben."

А ако поръчаш, а не им преведеш парите, може и да ти търсят отговорност, както изрично е упоменато при Голд Авеню /в България - надали, но в Западна Европа може и да те намерят/ за пропуснати ползи.
                                Бая дебелички са цените на Дегусата, а и не е вярно, че доставката е безплатна - струва 25 франка и никъде не е упоменато, че ще се занимават с нищожен пазар като българския.
                                Ако някой го интересува швейцарския пазар, може да сравнява цени на посочения по-долу сайт, иначе за Германия май най-доброто сравнение е на gold.de
                                На теб за какво ти е злато, нали дефлацията казваш, че сигурно ще го засмуче, през продажби от закъсали....

Чакаш и тогава купуваш!

Коментар

Working...
                                X