IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• седя и си мисля или по-скоро си мисля, че мисля ... златото до другият петък трябва да е над 1700$ за унция.. защо :

1. jobless claims си еб.ха капаците
    2. Фед налива панически, но консуматора е дома и го е страх да мърда
    3. при колите краш
    4. NON farm payrolls-a другият петък ще е лошо-гошо , а преди това jobles claims в четвъртък ще подгрее яко паниката
    5. САЩ влиза в якото покачване на заразените и вероятно ще са пълен локдаун другата седмица
    6. не ми се мислят повече гадости

на фона на това ще се говори само и единствено за това какви ПАРИ ще се налеят за 'борба' с кризата.... предвид на предходни наливания това ще вдигне златото до нови висоти...

вълни, фибо-мибо... който разбира да се изказва по темата.. няма претенции
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
      https://money.bg/macro/bogatashite-p...campaign=title
      Какво ли следва от това? Обяснете, моля!
      НИЩО НЕ СЛЕДВА!

Това е поредна статия, която иска да създаде някакво ШОУ!!!

Златото ще се изтреля, не защото сега няма физика на пазара, не защото има Корона, а защото трябва да се пълнят финансови дупки от поне 500 трилиона, което е Х2 на глобалния държавен дълг!

Ако търсиш злато, сега заради Короната, това е голяма грешка! Тя ще мине! Ще има дефлационна дупка за много кратко, която не е ясно къде ще завари златото. Дмек ако днес купиш, не е ясно дали ще имаш пропуснати ползи, за по-ниска цена или ще си спечелил, защото дефлацията ще го свали по-малко от скока му преди това!

Накрая ще има една депресивно-инфлационна икономика, която ще повиши стойността на златото, независимо на каква номинална цена, а останалите активи, ще свали рязко от към реална стойност!

Предстои най-голямата икономическа дупка за последните 100 години! Дали ще е за 5-10-15 год, не се знае! При всички положения, ще я борят по един единствен начин. С печатане!

Борсата ще е влакче на ужасите и ще съсипе бичетата, ще им прибира парите, при всяка илюзия за стабилизация, след което рязко ще сваля до пълно отчаяние. С времето ръстовете и ще бъдат изцяло и единствено НОМИНАЛНИ! Ще дойде време след 5 год и DOW може и да е 100К, въпросът е че тези 100К, може да са много по-малко, към реална стойност, спрямо днешна на индекса от 4-5К!

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Корективното покачване е вероятно флат корекция И тук някъде трябва да завърши C вълна.

Шампаня си е в доста в час за разлика от други бърборковци . Малко повечко бърза от колкото трябва.
        Но пък златото удари 1700 и тези които са купили физическо преди няколко години на 1200 при спокоен пазар и нисък спред са си о кей. Но мисля че тогава доста хора пропуснаха ситуацията.Тогава в темата почити никой не пишеше , а сега едни фермани.

ПП Поне сравнително далечен стоп се опитах да изцедя ситуацията. А с много близки стопове не ми се трейдва щот може да маже и да доближава върхът няколко пъти и да ми удря стоповете.
        Ако те разбирам правилно .... без графика ............ Трудно бих разглеждал флат на който С надвишава вече А с 1.62 .......
        Аз съм за двоен зигзаг WXY ........... kато Х-а е триъгълника долу - 17.03 / 23 .03 ................
        Шампаньолата е по в час от другите бърборани , дотолкова че е приел за верую , че НОВИНИТЕ не движат нищо ...........
        И толкова ..............
        Нищо не разбира и за това го е страх да качи графика ............ с ''някакви'' обяснения ...........
        Ако знам , че ще отговори , ще кача даже моя ......... и ще му задам само 3 въпроса .............

Момчурляка ще избяга с кански писък : комплексаааар , комплексааар .............. Ралиииии Ралииииииииии .......

Иначе , за купилите на 1200 си прав ........ Но тук са малко такива .......
        Аз купих тогава , значителна част от моето , ( е , имам и от по високо от преди ) .......... но - никакво продаване
        Просто ми е хедж на имотите и кеша .........
        Макар и да очаквам понижение - айде , да не сме толкова лакуми .........
        Като иде пак където си заслужава - ще се докупува ..........

Коментар

• https://money.bg/macro/bogatashite-p...campaign=title
          Какво ли следва от това? Обяснете, моля!

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Много добре .......... !!!!

Това щях да ти напиша преди малко , че може за стотинки да го не ''пипне'' .............. и да си влезеш ако трябва и няколко долара по ниско .....................
            Ама ''шампаня '' ме държи на полусъединител , и забравих .............
            Корективното покачване е вероятно флат корекция И тук някъде трябва да завърши C вълна.

Шампаня си е в доста в час за разлика от други бърборковци . Малко повечко бърза от колкото трябва.
            Но пък златото удари 1700 и тези които са купили физическо преди няколко години на 1200 при спокоен пазар и нисък спред са си о кей. Но мисля че тогава доста хора пропуснаха ситуацията.Тогава в темата почити никой не пишеше , а сега едни фермани.

ПП. Поне сравнително далечен стоп се опитах да изцедя ситуацията. А с много близки стопове не ми се трейдва щот може да маже и да доближава върхът няколко пъти и да ми удря стоповете.
            Last edited by Todor Sabev; 26.03.2020, 19:52.

Коментар

Отмяна на чакаща позиция, влизане късо злато ръчно, стоп 1715.
              Много добре .......... !!!!

Това щях да ти напиша преди малко , че може за стотинки да го не ''пипне'' .............. и да си влезеш ако трябва и няколко долара по ниско .....................
              Ама ''шампаня '' ме държи на полусъединител , и забравих .............

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                ДАУ са върна на нивата от преди четири години, без фирмите да са публикували данни за 1 и 2 тримесечие.
                На Хубей и трябваше един месец, на Щатите -да предположим поне два, да спре вируса.
                Още един-два месеца застой в Щатите и избирането на Тръмп ще бъде трудно (днес е със 50% веоятност).
                Повечето пенсии на хората са инвестирани на борсата, която загуби доста, пенсионни и взаимни фондове също.
                Неуравновесения Байдън е доста бичи за златото.
                Хората го обичат Тръмпа, че дава от сърце и си искат "бест евър булл маркет" (объркал е само бул с бъбъл...ама..)
                най-вероятно ще отложат изборите за след олимпиадата в токио

Коментар

Чакаща поръчка .. sell limit.. 1650 stop 1715 .
                  Отмяна на чакаща позиция, влизане късо злато ръчно, стоп 1715.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

Ексчо графика няма да качи, защото пък на него познай през къде му е за твоето признание.
                    Достатъчно ясно съм казал какво очаквам. Достатъчно ясен бях и преди 2-3 години.
                    Гащите да ми сваляш, хайде няма нужда, че кой знае накъде ще те избие, а си те влече, усеща се. Пък и комплексите да ти изостряме, зарежи я тая.

Кажи ни за растящият тренд на еврото, за който писа от върха на 1.14 /нещо май не е удобно, че послезе в повечко след това, ама чакай да позная, и там беше успешен трейда ) или за това как покупателната способност на златото не се променя, имаш култови попадения, наистина. Първото, хайде, всеки греши /даже и ти, хах/, обаче неща като второто са си просто некомпетенетност. Или как чакал дефлация, и всичко падало...29-32ра периода, най-страшната дефлация на 20ти век, отиди да видиш как пада златото.
                    Чул, недочул и все чака.

Нали го раздавам социално дистанциран и аз, имам повече време. Загледах се в Като две капки вода и една фолк баба Луна. Много криндж поведение, но някак особено ми напомни за теб, БАЦЕнце. Нов ник скоро няма ли да има? Или над 1800 мислиш да "изчистиш имижда".
                    E ............. .всички те четат .......... как вдигаш гаките с малко петънце отзад и бягаш .............
                    Защо бягаш бе ехххххчо ........... време имаме , под карантина сме ...........
                    Страх ли те е ????
                    Ще ти дам 2 точки - няма да е на нула ( обещавам ) .............пъзльо . С Литературените есета , с които '' ясно си казал '' можеш да изтриеш кафявото петънце на панталонките
                    И пак ли като си на земята , ревеш за тия никове ............. Нали се разбрахме - не ги сменям доброволно !!! И има последователност и приемственост ..................

ПП Всичко което съм написал е така :
                    - Идва Дефлация
                    - Златото НЕ расте Никога - то е Еталон .........Другите неща поевтиняват или поскъпват спрямо него .........( какво си разбрал за покупателната способност на златото е само в твойта руса главица )
                    - Все още мисля и предполагам ( не използвай '' греша '' , защото всъщност никой не '' знае '' ) че сме в евров тренд , който поне ще пробие 1.25.............
                    Тов означава ( айде да те открехна малко ) че разглеждам 1.03 / 1,25 като 1 ви импулс .
                    А не като завършващ корекцията от 03. 2015 ...........................

ще е валидно до пробив на 1.0323.

Коментар

• ДАУ са върна на нивата от преди четири години, без фирмите да са публикували данни за 1 и 2 тримесечие.
                      На Хубей и трябваше един месец, на Щатите -да предположим поне два, да спре вируса.
                      Още един-два месеца застой в Щатите и избирането на Тръмп ще бъде трудно (днес е със 50% веоятност).
                      Повечето пенсии на хората са инвестирани на борсата, която загуби доста, пенсионни и взаимни фондове също.
                      Неуравновесения Байдън е доста бичи за златото.

Коментар

За теб може , ако си плащаш ................

А и не ми е необходимо признанието ти ..................... Няма да варя супички , нито ще ора нивата !!!!

Шампанския безплатно ще му сваля панталонките .............

Но при условие , че качва графики , с обяснения .... защо мисли така ..... какво разглежда , къде му е входа - таргета ..........

Веднага след него съм АЗ .......... Със същото ...................

Само че се съмнявам да стане ............ Защото ехххххчето , момченцето е просто един списвател на есета ............

И ХАЛ ХАБЕР си няма от това което пише .................

Да си му виждал графика ?????

Аз ей сега мога да кача моята с пост 30 реда ЗАЩО ОЧАКВАМ ТОВА , КОЕТО ГОВОРЯ !!!!!!!

Ексчо графика няма да качи, защото пък на него познай през къде му е за твоето признание.
                        Достатъчно ясно съм казал какво очаквам. Достатъчно ясен бях и преди 2-3 години.
                        Гащите да ми сваляш, хайде няма нужда, че кой знае накъде ще те избие, а си те влече, усеща се. Пък и комплексите да ти изостряме, зарежи я тая.

Кажи ни за растящият тренд на еврото, за който писа от върха на 1.14 /нещо май не е удобно, че послезе в повечко след това, ама чакай да позная, и там беше успешен трейда ) или за това как покупателната способност на златото не се променя, имаш култови попадения, наистина. Първото, хайде, всеки греши /даже и ти, хах/, обаче неща като второто са си просто некомпетенетност. Или как чакал дефлация, и всичко падало...29-32ра периода, най-страшната дефлация на 20ти век, отиди да видиш как пада златото.
                        Чул, недочул и все чака.

Нали го раздавам социално дистанциран и аз, имам повече време. Загледах се в Като две капки вода и една фолк баба Луна. Много криндж поведение, но някак особено ми напомни за теб, БАЦЕнце. Нов ник скоро няма ли да има? Или над 1800 мислиш да "изчистиш имижда".

Коментар

• ехххсчо , бре .......... къде си бре .................. що не отговаряш на комплексираната ми покана ........

Да си премерим графиките и вижданията ........... С думи прости и цифрички .................

Кеф ти всеки ден , кеф ти един път на седмица ........... кеф ти един път на месец ..............

БЕЗ ЕСЕТА !!!!

Графики , нива , цени , цели ........... ЗАЩО , така мислим ........... И ако е грешно предположението , каква би била алтернативата .....

Айде , ехххххчо да изложиш на показ какъв съм ''комлексар'' ...........

ЕХХХХХЧООООООООО ????? Аде , бе да направим малко шоу на форумчето , бееееее ....................

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

остей го екса

чакай малко сега.. айде давай входове за физиката
                            аз не се заяждам с тебе и съм те признал за трейдър N:1 във форума (там с архитекта се уточнете, че той може и да не е съгласен с моята оценка)
                            За теб може , ако си плащаш ................

А и не ми е необходимо признанието ти ..................... Няма да варя супички , нито ще ора нивата !!!!

Шампанския безплатно ще му сваля панталонките .............

Но при условие , че качва графики , с обяснения .... защо мисли така ..... какво разглежда , къде му е входа - таргета ..........

Веднага след него съм АЗ .......... Със същото ...................

Само че се съмнявам да стане ............ Защото ехххххчето , момченцето е просто един списвател на есета ............

И ХАЛ ХАБЕР си няма от това което пише .................

Да си му виждал графика ?????

Аз ей сега мога да кача моята с пост 30 реда ЗАЩО ОЧАКВАМ ТОВА , КОЕТО ГОВОРЯ !!!!!!!
                            Last edited by Correctively objective; 26.03.2020, 18:02.

Коментар

...
                              Мога да преустановя всички заяждания , всички насмешки ........... ако започнеш да '' говориш '' с графики , посоки , ВХОД - ТАРГЕТ ..
                              Всека седмица , ако искаш всеки ден ........................
                              ...
                              остей го екса

чакай малко сега.. айде давай входове за физиката
                              аз не се заяждам с тебе и съм те признал за трейдър N:1 във форума (там с архитекта се уточнете, че той може и да не е съгласен с моята оценка)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Шортиш ли пазара ? И какво ще препоръчаш занапред да се държи ?
                                Доколкото те разбирам за тебе или голяма депресия като преди 100г идва или японизация на света като цяло.
                                Не е съвсем изключено де...
                                Пазар, не шортя, защото за мен всичко е непредвидимо от към движения за периоди 6-12 месеца!

Не харесвам хазарта, а определянето на тенденции и съобразяването с тях! Определено нямам интерес и към трейдинг!

Предпочитам, да имам пропуснати ползи, дори и при познаване, отколкото да се опитвам да познаят политическата среда или пазарното безумие, което може да се случи, за периоди до година, при настоящата ситуация!

Японизация ще има, защото друг път просто няма! Икономиката е чупена както и финансовата система!
                                Голяма депресия се очертава, дори и по коментарите вече на официалните източници! Само, че с тази разлика, че когато тези източници говорят за ръстове, играчите смятат, че те са прави, а останалото е конспирации. Когато обаче същите източници, говорят, че нещата наистина са зле много, играчите започват да вярват в конспирациите и че всъщност има сценарий някой да ги подлъже и да им изкупи артиите, за без пари!

Ти виждаш какво става и в темата за БФБ! В малка и слаба България само за месец се очертва от 5% безработица да се иде на 20%, а 90% от изявяващите се там мечтаят за Дубъл за 12 месеца! А това 20%, е само първите 1-2 месеца. Какво ще е след 6 месеца остава само да гадаем!
                                Всички в същата тема станаха конспиратори, че има сценарий малко за стрес и до 2-3 месеца, всичко става ракета! Какво да коментираме! Пълно безумие!

Коментар

Working...
                                X