Защо гледате цената на златото в долари ! Аз ще ви я припомня в левове(немски марки), понеже продавам физическо злато на дребно от 1997г. Цените са в 14 карата - такова, каквото носят жените ви: 1998г беше 9лв/гр.; 2008г беше 18лв/гр. ; 2013г беше 35лв/гр.; 06.2019г беше 43лв/гр.... днес 10.12.23 е 68лв/гр. Това разбира се е борсовата цена. За изделия(пръстени, гривни и т.н.) сложете 10-15%, за плочки(инв.злато) 2.5% отгоре. Също помня 2008г, долара беше 1.25лв, а сега 1.82лв., но в магазина, кръчмата, служителите ми, все левове ми търсят, поне от 97 насам.....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ако наистина са ударили 300 кинта/месец(3600лв/год.), както е споделил Бръснарчето, трябва пари за 1 апартамент да се обърне в злато, че да излезе сметката.
1kg злато в момента е грубо 120к лв (10 кюлчета по 100гр.), при очакван ръст между 10 и 15% за догодина, означава, че 25-30% ще отидат за разходи по трезора и още 3.2% в спред. При по-малки суми, положението става още по-зле. За евентуална печалба под 10к/год. Нема да е тая. Остава си CFD-то.
.ДСК...малка кутия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
Стана ли ти ясно сега как Петроспам пак излъга, бил имал там, бил имал другаде, чел нещо си ама недочел. Искал да имал, ама нямал, ама гледал как хората имали и искал и той да има, ама няма, ама щял да има, когато другите нямали. Всичко има и разбира човечеца, ама всъщност само си драска и дразни тези които наистина имат нещичко.
той нема дим у г5зо
трезор имАл
айде нЕма нуждаLast edited by ratten; 08.12.2023, 13:06.препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСтана ли ти ясно
И затова ли се отказа?
викаш 5 гр по 130лв =650лв кво да ги пазя с 3600лвLast edited by petrg5s; 08.12.2023, 11:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеСтана ли ти ясно сега как Петроспам пак излъга, бил имал там, бил имал другаде, чел нещо си ама недочел. Искал да имал, ама нямал, ама гледал как хората имали и искал и той да има, ама няма, ама щял да има, когато другите нямали. Всичко има и разбира човечеца, ама всъщност само си драска и дразни тези които наистина имат нещичко.
А то и няма нужда,за 5 гр
А оня цитирания с интелекта на маймуна е ясно,че няма как да му е станало ясно.То се иска малко и мозък между клепарите.А и също да си имал сейф,а не само да гледаш реклами по телевизора
п.ц. И в ПИБ съм имал и в Алианз съм имал сейф,даже и в Уникредит преди мноооого години Казвам му актуалните цени,от днес,защото ги менят всяка година,но ти няма как да го знаеш това,понеже никога не си имал.Last edited by petrg5s; 08.12.2023, 11:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
чети по-внимателно текстовете
и се опитвай да разсъждаваш над тях
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Аз те разбирам прекрасно,но ти не разбираш друго.
Неслучайно написах 4г седи на едно място.Ако тръгне след такъв дълъг период на консолидация,ръста ще е доста повече,а не само 10-15%
Атака на 3к не му мърдат,а това са 40-50%
Но по-вероятно е да падне
Иначе да, има да наваксва и 40-50% в близките 2-3г. не му мърдат.
Предполагам, че спада за който говориш, е тест на нивата около 2000 в краткосрочен аспект?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеПонеже си техничар, затова се опитвам да го обясня на твоя език. Моя подход е коренно различен и използва съвсем различни модели за предвиждане.
Неслучайно написах 4г седи на едно място.Ако тръгне след такъв дълъг период на консолидация,ръста ще е доста повече,а не само 10-15%
Атака на 3к не му мърдат,а това са 40-50%
Но по-вероятно е да падне
Коментар
-
Това е доста нелогично
4г седи на нивата които е в момента
Понеже си техничар, затова се опитвам да го обясня на твоя език. Моя подход е коренно различен и използва съвсем различни модели за предвиждане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениепри очакван ръст между 10 и 15% за догодина
4г седи на нивата които е в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНа година,не на месец
и се опитвай да разсъждаваш над тяхпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ако наистина са ударили 300 кинта/месец(3600лв/год.), .
В София гледам на ПИБ сега са 900 /година малките
За страната същия е 360/година
Алианз 270/година малките
Спреда е голямото дърво ,според зависи какво точно купуваш,че има някой артикули...Last edited by petrg5s; 08.12.2023, 09:39.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
Като се интересувах последно беше около 180лв на месец за 1 касета.Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
300.....вдигнаха ги Септември
- 2 Харесвания
Коментар
-
Такива цени няма от поне 2-3г.Толкова си се и интересувал
Аз имах в Алианз и ПИБ доста години.
Беъра да звъни и пита,най-лесния и бърз начин
1kg злато в момента е грубо 120к лв (10 кюлчета по 100гр.), при очакван ръст между 10 и 15% за догодина, означава, че 25-30% ще отидат за разходи по трезора и още 3.2% в спред. При по-малки суми, положението става още по-зле. За евентуална печалба под 10к/год. Нема да е тая. Остава си CFD-то.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеКато се интересувах последно беше около 180лв на месец за 1 касета.
Аз имах в Алианз и ПИБ доста години.
Беъра да звъни и пита,най-лесния и бърз начин
Коментар
Коментар