IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inox1 Разгледай мнение

Помислете за този вариант - САЩ и Европа получават газ и др.горива, но се гласуват едни демократични актове, и тези държави не плащат... На практика, останаха два месеца студени...Единствено САЩ с дизела трябва да го извъртят по-креативно...
    Според мен, сега мислят как да натиснат златото надолу, за да принудят Русия да продава на ниски цени....
    А ако Китай поеме временно целия обем или голяма част от хипотетично спряната за сащ и европа газ? Те там имаха някаква новородена система клонинг на Суифт. А могат и да минат на пряко разплащане със злато. Доколкото е технически възможно там някой спец да светне. Тогава Китай пак печели. Дори да се натисне златото Китай пак печели. Те и без това имаха енергийни проблеми покрай пандемията. Пак ще си произвеждат боклуците и ще ги продават на запад. Май каквото и да се случи печели Китай.
    Last edited by Selena; 27.02.2022, 22:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Дано не съм лош пророк, но утре златото може да го сурнат рязко надолу. Да правят сечено на русите, ако решат да продават.
      И какво като го натиснат? Това е нищо на фона на глобалния пазар. Най много да падне до 1000 долара. Още по добре за нас. Ще напазаруваме на промоция. a има милиони други които чакат такава възможност и после само гледай до няколко месеца пак ще е на сегашните цени и нагоре както стана с петрола 2020г.

Тая глобална инфлация няма как да изчезне от днес за утре като с магическа пръчка! Ще си стои тук още мнооого години. А ако военния конфликт се разрастне може и до хиперинфлация да отидем.

Русия има само 2300 тона злато.

Last edited by alphaomega; 27.02.2022, 22:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

В тази твоя логическа верига виждам пропуск. Поправи ме ако греша, защото доколкото помня се занимаваше с мн. търговия. Могат ли да си позволят лукса да спрат да продават газ на сащ и европа?
        Помислете за този вариант - САЩ и Европа получават газ и др.горива, но се гласуват едни демократични актове, и тези държави не плащат... На практика, останаха два месеца студени...Единствено САЩ с дизела трябва да го извъртят по-креативно...
        Според мен, сега мислят как да натиснат златото надолу, за да принудят Русия да продава на ниски цени....

Коментар

• САНТИМЕНТЪТ КЪМ ЗЛАТОТО Е ЧЕ Е ШИТ

ЗА ТОВА ПРОКЛАМИРАТ И ЕВРЕЙСКИТЕ САЙТОВЕ ПО ИНТЕРНЕТ

ЗАТОВА

ДЪЛГООООООООООООООООООООООО. ХЯХЯХЯХЯХЯХЯХ

Коментар

Неудобство е, но могат. Защо мислиш, че хлебарят е по-лошо положение от гладния?
            При положение, че фурната е монополист се съгласявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

В тази твоя логическа верига виждам пропуск. Поправи ме ако греша, защото доколкото помня се занимаваше с мн. търговия. Могат ли да си позволят лукса да спрат да продават газ на сащ и европа?
              Неудобство е, но могат. Защо мислиш, че хлебарят е по-лошо положение от гладния?

На САЩ не продават газ за потребление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Защото всичко е домино.....бутнеш ли едно падат много.....газ......зърно......метали.......Нищо и никой не може да замести Русия и Украйна в тези направления за Европа.Например ние българите скоро ще разберем какво е да си без газ.И как се плаща ток 3-4 пъти по-скъп от сегашния.Липсата на газ ще прати цената на електроенергията в ЕС в космоса.Пълното изключване на Русия от разплащателни операции това означава.

Коментар

• АБЕ ТОЯ ИМПЕРАТОРЪТ КЪДЕ СА СКРИ . ДА НЕ БИ АШКЕНАЗЕТАТА ДА МУ СПРЯХА ЗАПЛАТАТА ОТ 3000 ЛЕВА ЗА КОМЕНТАРИ В ТЕМАТА ЗЛАТО

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

И защо така ще стане?
                    Защото всичко е домино.....бутнеш ли едно падат много.....газ......зърно......метали.......Нищо и никой не може да замести Русия и Украйна в тези направления за Европа.Например ние българите скоро ще разберем какво е да си без газ.И как се плаща ток 3-4 пъти по-скъп от сегашния.Липсата на газ ще прати цената на електроенергията в ЕС в космоса.Пълното изключване на Русия от разплащателни операции това означава.
                    Last edited by Hermes73; 27.02.2022, 22:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Започнат ли да хварчат Сарматите най-малко ще те интересува ДДС-то.Като те е страх да не загубиш дръж си парите в картата.Скоро и тук както в Русия ще има опашки........по банкоматите...
                      И защо така ще стане?

Коментар

• Първоначално изпратено от vilkos Разгледай мнение

Благодаря на всички за изказаните мнения. Не знам за тези монети - но вижте какво са направили пловдивчани преди няколко месеца - опашки от хора да купуват кюлчета. Значи доколкото разбирам - купуваш си няколко кюлчета, заключваш ги в сейфа, или ги заравяш в двора като съковище. След някоя година, когато нещата се успокоят и инфлацията вече е с по-бавни темпове - изравяш златото и го обръщаш пак в левове. Въпросът е как точно става обръщането в левове - къде го носиш - в някоя заложна къща, или пък там откъдето си го купил ли? Прочетох някакви проотиворечиви неща, че имало и ДДС за тази операция. Така ли е наистина, защото ако има такива ДДС-та, значи може и да съм на голяма загуба от цялата тази схема.
                        Започнат ли да хварчат Сарматите най-малко ще те интересува ДДС-то.Като те е страх да не загубиш дръж си парите в картата.Скоро и тук както в Русия ще има опашки........по банкоматите...

Коментар

Дано не съм лош пророк, но утре златото може да го сурнат рязко надолу. Да правят сечено на русите, ако решат да продават.
                          По-скоро обратното - движение нагоре.

Коментар

Няма лошо! Може да докара цена за малко покупки.
                            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Дано не съм лош пророк, но утре златото може да го сурнат рязко надолу. Да правят сечено на русите, ако решат да продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от vilkos Разгледай мнение

Благодаря на всички за изказаните мнения. Не знам за тези монети - но вижте какво са направили пловдивчани преди няколко месеца - опашки от хора да купуват кюлчета. Значи доколкото разбирам - купуваш си няколко кюлчета, заключваш ги в сейфа, или ги заравяш в двора като съковище. След някоя година, когато нещата се успокоят и инфлацията вече е с по-бавни темпове - изравяш златото и го обръщаш пак в левове. Въпросът е как точно става обръщането в левове - къде го носиш - в някоя заложна къща, или пък там откъдето си го купил ли? Прочетох някакви проотиворечиви неща, че имало и ДДС за тази операция. Така ли е наистина, защото ако има такива ДДС-та, значи може и да съм на голяма загуба от цялата тази схема.
                                На златото няма ДДС. Прочети малко и после пиши. Можеш да продадеш злато на много места. Информацията е в интернет.
                                Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Working...
                                X