IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
    И двамата сте прави!

Не го правете на заяждане - може и със стоп, може и без стоп. Най-важен е ММ (да не "набримчваш" маржина)!!!
    Може разбира се без стоп, ако хеджираш всичко - но 1-во доста ненужен разход даваш на брокера, а и това не тема на разговора или поне аз така мисля. Говорихме за реването на колегата как решил да контри дневен мечи тренд с голям маржин и без стоп - да беше поне нещо хеджирал.

За мен трейдинга не е купуване на един актив и продажба на друг за да се хеджира - не казвам, че не се правят с хеджинг пари. Казвам, че и със правилно позиционирани стопове се правят пари и че ми е все тази, че брокера се храни от спреда.

Искам да ти опонирам и на теб, не го приемай заяждане.

Дори и да не набримчваш маржина както казваш, то как ще има ММ без стоп? Давам ти прост пример контриш месечен тренд и по разчет след 10цента ти удря тоталният фалит, а тренд минава над 15 цента и решава да си почине малко. ММ е хубаво, но винаги трябва знаеш къде си в грешка - ако нямаш изходяща стратегия то за какъв ММ може си говорим?
    Last edited by needtoknowmore; 18.01.2016, 11:02.
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от forexboy Разгледай мнение
      Проблемът е в набримчването на маржина, това със стоповете е манна небесна за бъкета и наистина ти помага по-бързо да се занулиш......
      Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
      Това с демото, ме развесели - добре щом така мислиш, но ми отговори на един въпрос щом си с 15 години опит:
      Щом не ползваш стоп, как знаеш къде си в грешка?
      Или ти никога не грешиш, та и затова не ти трябва стоп - ако е така ще те разбера...
      Ако и това не е то тогава остава да хеджираш, но не знам какъв ще го дириш в трейдинга ...
      И двамата сте прави!

Не го правете на заяждане - може и със стоп, може и без стоп. Най-важен е ММ (да не "набримчваш" маржина)!!!
      Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

15 години в тоя форум все едно и също....демотрейдъри ми дават акъл как да си защитя капиталЯ.....мухаха
        Това с демото, ме развесели - добре щом така мислиш, но ми отговори на един въпрос щом си с 15 години опит:
        Щом не ползваш стоп, как знаеш къде си в грешка?
        Или ти никога не грешиш, та и затова не ти трябва стоп - ако е така ще те разбера...
        Ако и това не е то тогава остава да хеджираш, но не знам какъв ще го дириш в трейдинга ...
        Last edited by needtoknowmore; 18.01.2016, 10:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
          Интересно при мен стопа е основната причина да защитя капитала си и правилно позиционираните ми стопове водят до ръст на капитала ми - но щом при теб те занулява не го търси проблема в брокера.
          15 години в тоя форум все едно и също....демотрейдъри ми дават акъл как да си защитя капиталЯ.....мухаха

Коментар

Проблемът е в набримчването на маржина, това със стоповете е манна небесна за бъкета и наистина ти помага по-бързо да се занулиш......
            Интересно при мен стопа е основната причина да защитя капитала си и правилно позиционираните ми стопове водят до ръст на капитала ми - но щом при теб те занулява не го търси проблема в брокера.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
              Спирай загубите и дай пари някой да те научи, защото другият път ще знаеш да не контриш месечен тренд и да слагаш стопа там където трябва, а не на блуждаещо се ниво, ако имаш изобщо стоп.

Коментар

• Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
                Ами аз отворих позиция на 23.12.15 на много ниска стойност и от тогава графиката тръгна надолу надолу
                Мина под 20 годишно дъно за 14 дни падна повече отколкото се е качило за 14 години
                Виж графиката преди да пишиш тия глупости
                Даже и да не фалира сметката ще минат години докато пак стигне тази стойност
                Ами след като графиката е тръгнала надолу,значи си купил на много висока,а не на много ниска !Така,че сам помисли кой говори глупости.
                С това реване наистина ставаш смешен.Крайно време е да се замислиш къде бъркаш,щом непрекъснато губиш.Или пък просто да спреш - явно форексът не е твоята стихия.Казвам ти го съвсем добронамерено,а не с цел да се заяждам.
                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Ами аз отворих позиция на 23.12.15 на много ниска стойност и от тогава графиката тръгна надолу надолу
                  Мина под 20 годишно дъно за 14 дни падна повече отколкото се е качило за 14 години
                  След поредица от паднали се езита, комарджията каза ей сега ще е тура няма как да не стане щото само ези се падаха... та и при теб така.

Щом една позиция ще ти унищожи цялата сметка, се чудя какво за теб е трйдинга?
                  Спирай загубите и дай пари някой да те научи, защото другият път ще знаеш да не контриш месечен тренд и да слагаш стопа там където трябва, а не на блуждаещо се ниво, ако имаш изобщо стоп.

Замисли се по-добре е да губиш пари и време или да инвестираш пари и време и да те научат какво е про трейдинг? И в двата вариант ще трябва да дадеш време и пари - в единият ще имаш уменията накрая за да възстановиш парите си и да ги мултипликация неограничен размер, а в другия няма нищо да възстановиш, но ще продължиш да губиш и времето и парите си.

Избора е твой!
                  Last edited by needtoknowmore; 16.01.2016, 22:35.

Коментар

Две години гледам едно и също нещо на gbpusd и сега когато отворих позиция на реална сметка то стигна до 6 годишно дъно какво да направя
                    Да пъкнат дано
                    Ако отвориш позиция на три годишно дъно графиката ще стогне 10 годишни дъно само и само да ти фалира акауната
                    Когато отвори тази тема http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=15718 , ти казах да не ревеш толкова, а да просто да си пуснеш ново демо, но ти си твърдоглав.
                    Казах ти също да не бримчиш маржина на макс, но ти пак твоята си знаеш.
                    Ако наистина си вкарал реални пари, то определено кабелът не е подходящата двойка, която може да цъкаш!
                    Ако продължаваш да не се вслушваш в БЕЗПЛАТНИТЕ съвети, то или си супер тъпо парче, или си изтрещял комарджия!!!

Коментар

Много падна , няма начин да не тръгне нагоре е фалирало повече дървени философи като тебе, отколкото можеш да си представиш Всъщност кво ли ти говоря, изпитваш го на гърба си....
                      Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                        Ето,че сам си стигнал то правилния извод - в този бизнес късмет няма!Трябва да търгуваш с ясното съзнание,че всичко е срещу теб и за да спечелиш трябва да си много добре подготвен!Ти явно не си.
                        advokatfilipova.eu

Коментар

Ами какво да ви кажа аз съм държал отворена позиция с печелившо очакване на която не съм сложил стоп и таргет отворена по 15-20 дни
                          Затварям я след 15 дни и голямото очаквано движение се случва 2 часа след като аз съм я затворил.
                          Това ми се е случвало поне 10 пъти
                          Имам чувство че освен че ни знаят споповече и таргетите ни четат и мислите
                          Най лошото е че ако има такова нещо като късмет то винаги е на тяхна страна
                          Ето,че сам си стигнал то правилния извод - в този бизнес късмет няма!Трябва да търгуваш с ясното съзнание,че всичко е срещу теб и за да спечелиш трябва да си много добре подготвен!Ти явно не си.
                          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Две години гледам едно и също нещо на gbpusd и сега когато отворих позиция на реална сметка то стигна до 6 годишно дъно какво да направя
                            Да пъкнат дано
                            Ако отвориш позиция на три годишно дъно графиката ще стогне 10 годишни дъно само и само да ти фалира акауната
                            Моля те, казвай ми какво играеш, за да заема противоположните позиции

Коментар

Да пъкнат дано
                              Щом гледаш на високи времеви графики, то дръпни колкото се може по назад 5-10 години. След това направи бектест на това което играеш със вход, стоп цели и т.н., след това ще имаш данни за средна печалба/загуба, брой последователни печалби/загуби, успеваемост и т.н. и ще разбереш това, което го играеш носи ли пари.

Щом така ревеш, то значи че само гледаш, без да вникваш. Като гледам кви ги пишеш, то и без стоп играеш, сигурно и целите са ти такива каквито паднат.

Много ясно, когато дадена подкрепа бъде пробита цената да отде до другата, това че нещо е месечно/годишно дъно/връх не означава, че не може да е пробито - това сава с огромен order flow, затова и стопа трябва да е под подкрепата, защото някой път има фалшив опит, но когато е масивнен пробив и затвряне, то трябва ти щракне че големите са заели големи поръчки за надолу, тогава стопа така трябва да е позициониран, че обективно да знаеш че си в грешка и да ти влаче огромна загуба ида фалираш.

Чудно ми, ти четеш ли си постовете - трейдинга не може печелиш, всички срещу теб ти си наясно, а с една сделка и обръщане на цената ще те фалира. Ако всички твои познати са такива лузъри като теб нищо чудно, че няма как да спечелиш - то в твоя случай няма как да стане. По-добре си дай парите на някой да ти ги упрвалява вместо теб или ги дай за благотворителност.

Коментар

• отваряй по-малки позиции за да не фалираш на всяка сделка
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X