IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
    Е как ще са ритейл като работят за фирмата нали е проп фирма?

Ето повече инфо https://en.wikipedia.org/wiki/Proprietary_trading
    Въпреки че не ми личи, знам какво е проп фирма - имам няколко месеца прекарани в такава, не станах печеливш трейдър, но видях интересни неща.
    Във въпроснат имаха интересна политика за стоп поръчките - нямаше такъв тип ордери настроени на компютрите. Влизаш и излизаш от позиция само с маркет или лимит ордер.
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
      Не казвам,че другите не могат, а че е загуба на време и пропуснати възможности.
      Стопове таргети ги повтарят на всеки един потенциален шаран. Присъствал съм на срещи с разни брокери в минали години, то не бяха обяснения за стопове и глупости.

Второ ако се случи недай боже отново някаква катастрофа както с CHF каквито и стопове да имаш ще са изгърмели и ти и аз ще сме в едно положение

Нека да работят живи и здрави да са, но като какви работят там?
      Ако средна месечна норма на възвращемост за последните 12 месеца без никакъв ММ е 4,26%, а при силно консервативен ММ е 5%, та ако тези проценти за теб са загуба на време и пропуснати възможности - бих те посъветвал да създадеш хедж фонд и ще бъдеш залят с пари ако правиш двуцифрена месечна доходност - при много нисък drawdownn.

Всички знаехме за франка, че има обективен риск и е логично да го избягваш - а ако беше заел обратна страна друго щеше да казваш, но както и да е при форс мажорни обстоятелства нищо не зависи от теб, това не е някаква атестация за стратегия след като всичко ще губи за него период.

Като чистачи работят ... как като какви като трейдъри работят с тази разлика че работят с фирмени пари.
      Last edited by needtoknowmore; 19.01.2016, 10:44.
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

Забавен си - не спираш да даваш тон какво да се прави, а най-забавното е с моите примери се опитваш нещо да докажеш ама и ти не знаеш какво.

Само ей така за спорта, от къде си наясно с моите търговски стратегии, още по интересното което искам да задам защо правиш индукции, това че ти не можеш да ползваш стоп и таргет, защо и другите да не могат?

Споделяй си колкото искаш, но като пишеш глупости гледай да приемаш критиката! Аз лично познавам трейдъри които постигат постоянно месечно увеличение именно заради правилните стопове и таргети. Ако си от доста години в този форум щеше да знаеш, че поне няколко от тогава списващите в момента са във проп фирми в уолстрийт - всички до един ползваха стоп и цели. А най-интересно за мен беше че един от тях беше Елиът трейдър, това за мен е много субективна форма на анализ и човека правеше сериозно неща. Това, че не се бие тъпан не значи че няма!
        Не казвам,че другите не могат, а че е загуба на време и пропуснати възможности.
        Стопове таргети ги повтарят на всеки един потенциален шаран. Присъствал съм на срещи с разни брокери в минали години, то не бяха обяснения за стопове и глупости.

Второ ако се случи недай боже отново някаква катастрофа както с CHF каквито и стопове да имаш ще са изгърмели и ти и аз ще сме в едно положение

Нека да работят живи и здрави да са, но като какви работят там?

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
          И какво правиш,когато си сбъркал и като нощния колега те отнесе 6-7 фигури?Или зануляваш сметката и почваш с нова?Търговията без стопове върви на рейнджов пазар.Хване ли те тренда и си наопаки - гориш!
          Гледам да не бъркам . Отделно тъгувам кошница, риска е диверсифициран, но какво обяснявам на стопаджии .....

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
            в тия фирми какво търгуват ритейл форекс ли
            Е как ще са ритейл като работят за фирмата нали е проп фирма?

Ето повече инфо https://en.wikipedia.org/wiki/Proprietary_trading

Коментар

... Ако си от доста години в този форум щеше да знаеш, че поне няколко от тогава списващите в момента са във проп фирми в уолстрийт - всички до един ползваха стоп и цели.....
              в тия фирми какво търгуват ритейл форекс ли
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Дори и при рейднжа има ниво което трябва да приемеш че си в грешка - но не е 10 фигури от входа ти, ако си дейтрейдър

Когато излезе цената от рейндж и/или контриш тренд, всички стават position трейдири и силно набожни и после почва едно реване по форумите
                Слагайте на Brent Oil да падне,до довечера ще е на минус успех на печелившите.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                  И какво правиш,когато си сбъркал и като нощния колега те отнесе 6-7 фигури?Или зануляваш сметката и почваш с нова?Търговията без стопове върви на рейнджов пазар.Хване ли те тренда и си наопаки - гориш!
                  Дори и при рейднжа има ниво което трябва да приемеш че си в грешка - но не е 10 фигури от входа ти, ако си дейтрейдър

Когато излезе цената от рейндж и/или контриш тренд, всички стават position трейдири и силно набожни и после почва едно реване по форумите
                  Last edited by needtoknowmore; 18.01.2016, 18:15.

Коментар

Мен спреда не ме възлнува, Аз говорех за дребните трейдъри търгуващи през разни делтастоци, и разни шанаджииски брокери където има разлика в спреда!!!!!!!!!!!!!!!!

За ЕСН няма да говоря защото явно още не си се научил да караш Ферари дори на 1ва.

Изказах си мнението за стоповете и за сметките. Все пак темата е дали познаваме хора спечелили от форекс и като гледам масово не, защото следват подобни на теб правила стопове, таргети и накрая пари колкото за 1 кафе. Затова и държавата ни е на това дередже, всеки е специалист по всичко. Споделям ви мнение, ако не искате дори да го чувате повече няма да пиша в тази тема , а и какво се вижда не съм писател и нямам това време да пиша постояно във форума .
                    Забавен си - не спираш да даваш тон какво да се прави, а най-забавното е с моите примери се опитваш нещо да докажеш ама и ти не знаеш какво.

Само ей така за спорта, от къде си наясно с моите търговски стратегии, още по интересното което искам да задам защо правиш индукции, това че ти не можеш да ползваш стоп и таргет, защо и другите да не могат?

Споделяй си колкото искаш, но като пишеш глупости гледай да приемаш критиката! Аз лично познавам трейдъри които постигат постоянно месечно увеличение именно заради правилните стопове и таргети. Ако си от доста години в този форум щеше да знаеш, че поне няколко от тогава списващите в момента са във проп фирми в уолстрийт - всички до един ползваха стоп и цели. А най-интересно за мен беше че един от тях беше Елиът трейдър, това за мен е много субективна форма на анализ и човека правеше сериозно неща. Това, че не се бие тъпан не значи че няма!
                    Last edited by needtoknowmore; 18.01.2016, 18:53.

Коментар

Стига с това хеджиране и тия стопове. Дрънкаш бая неподготвен и това, че си про трейдър въобще не личи, по -скоро си някакъв дневен скалпер ръсещ само смешки.
                      Всичко е в стратегята и железната дисциплина, а не в измисени стопове. Когато използвах стопове навремето като някои баламурник, десетки пъти цената ми удряше стопа и след това тръгваше далеч далеч в моята посока. Вмсто големи печалби, реализирах стотици малки загуби. В сметката ми има толкова пари колкото съм готов да загубя. Входове изходи пълни щуротии. Истината определено е в дългосрочните позиции но затова си трябват и познания и бая четене а не блуждаене по графики
                      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Странна птица си даваш определения, кой какъв е бил, преди няколко седмици избиваше комплекси през кви банки си търгувал а у, сега как аз не съм разбирал от нищо, щото ти си слагал стопове и ти не знаеш къде.

Я да те питам като си такъв напреднал трейдър - ти това, което си го търгувал тествал ли си го да знаеш, че с тези правила имаш ли положително очакване или не?

То все едно да караш последното Ферари на 1-ва и да кажеш това голям боклук, голфа на пешо е по бърза от този таралясник.

Това, че си position trader, не значи че няма друг начин, видимо при теб това работи, но като не знаеш как да позиционираш стопове, вход и цел е малко смешно да се изкарваш висша инстанция по темата. Същото е и по познанията ти по хеджинга. Научи се да вкарваш 2-ра на Ферарито.

А кви комплекси избива миналата година със спреда, като сега викаш си позишън трейдър - или само за спорта пишеш?
                        Мен спреда не ме възлнува, Аз говорех за дребните трейдъри търгуващи през разни делтастоци, и разни шанаджииски брокери където има разлика в спреда!!!!!!!!!!!!!!!!

За ЕСН няма да говоря защото явно още не си се научил да караш Ферари дори на 1ва.

Изказах си мнението за стоповете и за сметките. Все пак темата е дали познаваме хора спечелили от форекс и като гледам масово не, защото следват подобни на теб правила стопове, таргети и накрая пари колкото за 1 кафе. Затова и държавата ни е на това дередже, всеки е специалист по всичко. Споделям ви мнение, ако не искате дори да го чувате повече няма да пиша в тази тема , а и какво се вижда не съм писател и нямам това време да пиша постояно във форума .

Коментар

Стига с това хеджиране и тия стопове. Дрънкаш бая неподготвен и това, че си про трейдър въобще не личи, по -скоро си някакъв дневен скалпер ръсещ само смешки.
                          Всичко е в стратегята и железната дисциплина, а не в измисени стопове. Когато използвах стопове навремето като някои баламурник, десетки пъти цената ми удряше стопа и след това тръгваше далеч далеч в моята посока. Вмсто големи печалби, реализирах стотици малки загуби. В сметката ми има толкова пари колкото съм готов да загубя. Входове изходи пълни щуротии. Истината определено е в дългосрочните позиции но затова си трябват и познания и бая четене а не блуждаене по графики
                          Странна птица си даваш определения, кой какъв е бил, преди няколко седмици избиваше комплекси през кви банки си търгувал а у, сега как аз не съм разбирал от нищо, щото ти си слагал стопове и ти не знаеш къде.

Я да те питам като си такъв напреднал трейдър - ти това, което си го търгувал тествал ли си го да знаеш, че с тези правила имаш ли положително очакване или не?

То все едно да караш последното Ферари на 1-ва и да кажеш това голям боклук, голфа на пешо е по бърза от този таралясник.

Това, че си position trader, не значи че няма друг начин, видимо при теб това работи, но като не знаеш как да позиционираш стопове, вход и цел е малко смешно да се изкарваш висша инстанция по темата. Същото е и по познанията ти по хеджинга. Научи се да вкарваш 2-ра на Ферарито.

А кви комплекси избива миналата година със спреда, като сега викаш си позишън трейдър - или само за спорта пишеш?

Коментар

Напълно съм съгласен, ако имаш изходна стратегия дали стоп или ще хеджираш или нещо от сорта - тогава ММ ще сработи заради изходящата стратегия.

Аз съм про трейдър и за мен хеджинга не влиза в трйединг стила и философията и най-вече в търговският план - вход, стоп, цел/и са предавателно взети и са позиционирани на най-оптималните нива, следствие от тежкият бектестинг и доказване че имам положително очакване на стратегиите, които ползвам - за какво ми е хеджинг

Разбира се и аз като теб не се опитвам на никой нищо да налагам, просто казвам, че и със стопове работи и никога не съм мислил за брокера си като проблем, а само като средство за постигане на целите.

Принципно не са взаимно изключващи - да хеджираш 1-вата си позиция с 2-ра, то ако премине даден предел 1-вата, която знаеш че си в тотална грешка и ще губиш от там насетне ще се наложи да я ликвидираш.

Не всичко е обратно корелиращо с коефициент 1 - дори и да беше така винаги ще да има загуби на капитал, заради транзакциите разходи.

Както и 2-ра позиция се отваря не веднага след 1-ва, а на ниво където вероятност е на твоя страна, защото няма оферта от блуждаещ се хеджинг, който ще се рехеджира с 3-та, 4-та и н-та позиция

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
                              Подчертавам, че и двамата сте прави (както вече го написах)!

Не ти оспорвам ни най-малко възгледите, още повече, че знам, че работи!

Също така и без стоп работи!

Въпреки, че на пръв поглед (прочит) са взаимноизключващи се, то и двете стратегии са работещи (дори е възможно да се комбинират ) Всичко обаче е въпрос на ММ! Собствен ММ! Със строги правила и още по-строга дисциплина!

Едва ли на някой му пука аз какво предпочитам, още повече няма да си налагам мнението какво ми се нрави, но от болезнен опит знам, че винаги съм страдал когато съм издънвал ММ. Успех!
                              Напълно съм съгласен, ако имаш изходна стратегия дали стоп или ще хеджираш или нещо от сорта - тогава ММ ще сработи заради изходящата стратегия.

Аз съм про трейдър и за мен хеджинга не влиза в трйединг стила и философията и най-вече в търговският план - вход, стоп, цел/и са предавателно взети и са позиционирани на най-оптималните нива, следствие от тежкият бектестинг и доказване че имам положително очакване на стратегиите, които ползвам - за какво ми е хеджинг

Разбира се и аз като теб не се опитвам на никой нищо да налагам, просто казвам, че и със стопове работи и никога не съм мислил за брокера си като проблем, а само като средство за постигане на целите.

Принципно не са взаимно изключващи - да хеджираш 1-вата си позиция с 2-ра, то ако премине даден предел 1-вата, която знаеш че си в тотална грешка и ще губиш от там насетне ще се наложи да я ликвидираш.

Не всичко е обратно корелиращо с коефициент 1 - дори и да беше така винаги ще да има загуби на капитал, заради транзакциите разходи.

Както и 2-ра позиция се отваря не веднага след 1-ва, а на ниво където вероятност е на твоя страна, защото няма оферта от блуждаещ се хеджинг, който ще се рехеджира с 3-та, 4-та и н-та позиция
                              Last edited by needtoknowmore; 18.01.2016, 11:27.

Коментар

Може разбира се без стоп, ако хеджираш всичко - но 1-во доста ненужен разход даваш на брокера, а и това не тема на разговора или поне аз така мисля. Говорихме за реването на колегата как решил да контри дневен мечи тренд с голям маржин и без стоп - да беше поне нещо хеджирал.

За мен трейдинга не е купуване на един актив и продажба на друг за да се хеджира - не казвам, че не се правят с хеджинг пари. Казвам, че и със правилно позиционирани стопове се правят пари и че ми е все тази, че брокера се храни от спреда.

Искам да ти опонирам и на теб, не го приемай заяждане.

Дори и да не набримчваш маржина както казваш, то как ще има ММ без стоп? Давам ти прост пример контриш месечен тренд и по разчет след 10цента ти удря тоталният фалит, а тренд минава над 15 цента и решава да си почине малко. ММ е хубаво, но винаги трябва знаеш къде си в грешка - ако нямаш изходяща стратегия то за какъв ММ може си говорим?
                                Подчертавам, че и двамата сте прави (както вече го написах)!

Не ти оспорвам ни най-малко възгледите, още повече, че знам, че работи!

Също така и без стоп работи!

Въпреки, че на пръв поглед (прочит) са взаимноизключващи се, то и двете стратегии са работещи (дори е възможно да се комбинират ) Всичко обаче е въпрос на ММ! Собствен ММ! Със строги правила и още по-строга дисциплина!

Едва ли на някой му пука аз какво предпочитам, още повече няма да си налагам мнението какво ми се нрави, но от болезнен опит знам, че винаги съм страдал когато съм издънвал ММ. Успех!
                                Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

Working...
                                X