If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
говоря ти за сребро...златото са малко по-скъпи от европейските, но може да го пипнеш, а за малки количества логистиката оскъпява от ЕС
Това да инвестираш в сребро, бих казал, че е много крайно - или си много напред или си много назад. За да увеличиш шансовете си за печалба трябва да имаш много свободни пари за период от време поне 10г.
Преди години имах намерение да инвестирам в сребро, но се отказах, просто защото немога да си го позволя. Минимално инвестиционно количество, което ти трябва е поне 100кг, но да ти кажа пак е много малко. Проблема е после да намериш добра цена, иначе пазар има, но за тези 100кг..... смешна работа.
Не съм много съгласен, че тавекса не изгоден. Както Флоридов каза, спреда е 5%, аз бих го коригирал и казал 7%, но това е друга тема.
Правил съм няколко сделки с тях и в зависимост от количеството злато което би искал да си закупиш ти правя отстъпка...която най-често е около 2% за суми между 20-50к лева. Дори може да ти ги докарат до вас ако се пазариш примерно за няква смешна сума от 100-200лв с инкасо в рамките на около 2 седмици и то в градове където нямат клон.
Всичко е въпрос на пари, ако не... то на много пари.
говоря ти за сребро...златото са малко по-скъпи от европейските, но може да го пипнеш, а за малки количества логистиката оскъпява от ЕС
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
1 20% ддс
2 горница за ритейлъра - нормално е, кой им плаща наема в мола
3 монетите тип кенгуру, кленов лист, филхармония НАВСЯКЪДЕ по света се търгуват с горница над спота (премиум му викат по американски)
примерно на развит пазар като немския няма тройунция монета под 16Е за нормални количества....нека това ти е ориентира... при цена на спота около 13.70Е
ни и обратното изкупуване в немско е над спота примерно 1-1.5 Е под цена продава на монетките 1 унция.
тавекса не е изгоден, щото у нас такъв пазар на практика НЯМА
поздрави
мдаа, интересно наистина - много, много по-лесно е да продадеш сребро на спот цена, че и с премиум..., покупка на сребро на спот ми се вижда хипербула, е как човек да не се усъмни у таблиците тогава
иначе злато на спот и около се намира
Благодарности с поклон към Mike Florida!
Благодаря искрено за отделеното време, ясно и подробно обяснение!
Разбрах къде греша не е проста математика има и друго
Няма нужда от поклони, за това сме тука да си помагаме! Аз също не знам всичко и като всеки човек се уча в движение! Понякога има неща, които са елементарни, но човек просто не се е замислял!
Инвестицията в сребро е удачна ако има "пазар", с други думи, при по-добри условия, в голяма индустриална страна, ако живее човек! Историческото съотношение между златото и среброто дори може да се увеличи! Някои се лъжат заради него!
За мен удачна инвестиция е и медта!
С 1 кило злато по днешни цени може да си купиш 8 тона мед! 8 тона мед обаче си е една пълна Ифа с медни плочи!
Отделно има ДДС, а и сега при идващия икономически колапс ще падне още! Но си е перспективно, за дълго държане! После стои въпроса с пазара. В България има 3 предприятия за производство на кабели, освен ако няма да пуснеш Ифата на международната борса , трябва да се договаряш да ти я купят, пък те си имат и договори, трябва яко да им намалиш, демек пълен филм!
Така и със среброто ако си с малко пари в БГ, за мен е доста съмнително да успееш да постигнеш добър резултат. За това по-простичките неща, понякога са по-успешни! Злато и това е!
п.п.
Все пак, ако имаш гараж за Ифа, може да се замислиш!
поздрави
Не съм много съгласен, че тавекса не изгоден. Както Флоридов каза, спреда е 5%, аз бих го коригирал и казал 7%, но това е друга тема.
Правил съм няколко сделки с тях и в зависимост от количеството злато което би искал да си закупиш ти правя отстъпка...която най-често е около 2% за суми между 20-50к лева. Дори може да ти ги докарат до вас ако се пазариш примерно за няква смешна сума от 100-200лв с инкасо в рамките на около 2 седмици и то в градове където нямат клон.
Всичко е въпрос на пари, ако не... то на много пари.
Здравейте Mike Florida!
Виждам че сте се енергизирал. Извинявайте ако съм Ви влял лошо усещане. Ще трябва да почерпя за неудобството. Ето какво виждам
Имам интерес от сребро. цената му в момента за 1 oz =13.54EUR * 1.95583 = 26.482 лв
Отварям тавекс и хващам първата Сребърна монета - Австралийско Кенгуру 2016
която има стойност 1oz = 42лв . проста математика в проценти от 26.482 до 42 лв показва 63 % като махнеш ДДС 20 % което е задължително пак съм много над 5%
спред от 5% си много ок ма нали имаш задължително и ДДС 20% тях как да си приспадна от държавата като ги закупя на фирма - е нямам.
Може математиката да ми е слаба - все пак не всички я владеем
Още веднъж Благодаря Ви за отговора - явно нещо пропускам затова имам нужда от помощ
имай предвид, че в БГ на среброто има
1 20% ддс
2 горница за ритейлъра - нормално е, кой им плаща наема в мола
3 монетите тип кенгуру, кленов лист, филхармония НАВСЯКЪДЕ по света се търгуват с горница над спота (премиум му викат по американски)
примерно на развит пазар като немския няма тройунция монета под 16Е за нормални количества....нека това ти е ориентира... при цена на спота около 13.70Е
ни и обратното изкупуване в немско е над спота примерно 1-1.5 Е под цена продава на монетките 1 унция.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Благодарности с поклон към Mike Florida!
Благодаря искрено за отделеното време, ясно и подробно обяснение!
Разбрах къде греша не е проста математика има и друго
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава. — Конфуций
Здравейте Mike Florida!
Виждам че сте се енергизирал. Извинявайте ако съм Ви влял лошо усещане. Ще трябва да почерпя за неудобството. Ето какво виждам
Имам интерес от сребро. цената му в момента за 1 oz =13.54EUR * 1.95583 = 26.482 лв
която има стойност 1oz = 42лв . проста математика в проценти от 26.482 до 42 лв показва 63 % като махнеш ДДС 20 % което е задължително пак съм много над 5%
спред от 5% си много ок ма нали имаш задължително и ДДС 20% тях как да си приспадна от държавата като ги закупя на фирма - е нямам.
Още веднъж Благодаря Ви за отговора - явно нещо пропускам затова имам нужда от помощ
Просто една унция сребро е твърде малко пари и затова се продава с висока надценка. Виж монетите от 1кг. Там положението е по-добре. И все пак е по-зле от златото. Там си е горе-долу 5% както е казал Florida.
Здравейте Mike Florida!
Ще ти дам един добронамерен съвет, надявам се да го оцениш!
5% казах за злато и то за 1 трой унция! Ако купиш половин отиваш на спред 7-8-10%, виж си! Темата е за злато, а не за сребро!
Ако говорим за сребро, трябва да си наясно със следното! Монетите освен ДДС имат и номинал! Пазара на сребро е по-слабо развит, а условията, логично по-лоши! Много от хората купуват монети за 40-50 кинта от нумизматична цел, а не толкова, за инвестиция!
Среброто се очертава да е много прспективно, поради увеличеното му потребление в новите технологични отрасли, САМО, ЧЕ , ако ти си дребна риба, трябва да мислиш, че купувайки днес сребро, трябва да може и да го пласираш, особено когато купуваш малко количество, за дребна сума, стотици или няколко хиляди лева!
Не се вкарвай в приключения да продаваш няколко монети отново на Запад, след време!
Представи си следния сцанрий, след 2-3 години Тавекса фалира, няма го, на кой ще продаваш монетите от сребро, ще ги притопяваш ли, какво, и в какво ще ги претопиш, в сребърен сервиз ли?
Ще трябва на някакви посредници да го дадеш, които ще те одерат яко! Какъв е смисъла?
При златото, от 5% при монета примерно, за материал отиваш на 10%, при среброто на колко процента ще отидеш на материал и кой ще ти го купи?
Съвета ми е ако няма да купуваш сребро за 20 бона 50-100, по-добре си купи малко злато, при положение, че искаш да инвестираш в метали! Влез в сайта на Тавекса и виж за златото какви са спредовете при различните опции, купувай злато на монети или кюлчета с най-близка до борсовата стойност, след време, номинала ако е монета, не се знае дали ще може да го продадеш!
Примерно монета от 1 OZ, злато я има при номинали със 100-200 лева по-скъпо, само заради монетата. Ако след време се наложи да я продадеш като материал, ти ги губиш! Помни, че инвестираш преди всичко в злато, а не в нумизматика!
Коментар