If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте Mike Florida!
Виждам че сте се енергизирал. Извинявайте ако съм Ви влял лошо усещане. Ще трябва да почерпя за неудобството. Ето какво виждам
Имам интерес от сребро. цената му в момента за 1 oz =13.54EUR * 1.95583 = 26.482 лв
Отварям тавекс и хващам първата Сребърна монета - Австралийско Кенгуру 2016
която има стойност 1oz = 42лв . проста математика в проценти от 26.482 до 42 лв показва 63 % като махнеш ДДС 20 % което е задължително пак съм много над 5%
спред от 5% си много ок ма нали имаш задължително и ДДС 20% тях как да си приспадна от държавата като ги закупя на фирма - е нямам.
Може математиката да ми е слаба - все пак не всички я владеем
Още веднъж Благодаря Ви за отговора - явно нещо пропускам затова имам нужда от помощ
Всеки сам преценява дали да купува нещо или да не купува,след като не ти е изгодно НЕ КУПУВАЙ
Здравейте Mike Florida!
Виждам че сте се енергизирал. Извинявайте ако съм Ви влял лошо усещане. Ще трябва да почерпя за неудобството. Ето какво виждам
Имам интерес от сребро. цената му в момента за 1 oz =13.54EUR * 1.95583 = 26.482 лв
Отварям тавекс и хващам първата Сребърна монета - Австралийско Кенгуру 2016
която има стойност 1oz = 42лв . проста математика в проценти от 26.482 до 42 лв показва 63 % като махнеш ДДС 20 % което е задължително пак съм много над 5%
спред от 5% си много ок ма нали имаш задължително и ДДС 20% тях как да си приспадна от държавата като ги закупя на фирма - е нямам.
Може математиката да ми е слаба - все пак не всички я владеем
Още веднъж Благодаря Ви за отговора - явно нещо пропускам затова имам нужда от помощ
Хубав линк.
Така и не разбирам как може да станеш притежател на злато или сребро с инвестиционна цел или за хеджиране.
Какви възможности има за покупки:
1. от България
1.1 банки
1.2 Тавекс
1.3 помежду ни
2. от чужбина
има избор и като страни и като посредници
1. Купуваш метала от банки или от Тавекс и си назад от 30-50% и чакаш и се молиш да се повиши (поне 30% има надценка от пазарна цена + 20% ДДС) . Щом ни вълнува темата повечето вярваме в повишаването. Като погледнем обаче газта - от колко години я чакаме нея да порасне? Има всички основания да е на съвсем други нива ма не стои си. Ако се повтори този сценарии и за ценните метали?
2. От чужбина трябва да ходиш редовно по друга причина та да можеш да купиш иначе не съм смятал ма може и по-скъпо да е разходката до там и обратно.
2.1 някои редовно пътуваш да ти носи
2.3 на някой в чужбина да му пращаш пари да ти купува
Продажба възможности:
в БГ направо ти дават смешни пари ако ти ги дадът
В чужбина не съм оглеждал - признавам си
и последна опция по между ни
Извод: ако искаш да притежаваш нещо в ръцете си вместо на компютър при някой брокер - купувай и продавай жива валута. Има много възможности за покупка, задържане, продаване. Не ми харесва!
Ако не съм прав споделете вашия опит. може да съм сложил капаците и да не виждам.
Благодаря!
При Тавекса, спреда ти е 5%(1 трой унция). Някой банки продават злато при 30% спред, но това е екзотика, няма причина да купуваш от тях! Те не са специализирани дилари, правят го като опция, ако има клиенти, има. Не разчитат на това перо за приходи!
5% е перфектен спред и е минимален, при положение, че притежаваш физика! От онези дни само за ден златото правеше движения от по 3%, представи си колко малко е спред от 5%.
Преди да пишеш подобни неща е добре да чукнеш в интернет и да видиш какви са цените! Какви съвети да дават хората на човек, който не може да отвори сайта на Тавекс и да види какъв е спреда? Какви валути, какви 5 лева?
Хубав линк.
Така и не разбирам как може да станеш притежател на злато или сребро с инвестиционна цел или за хеджиране.
Какви възможности има за покупки:
1. от България
1.1 банки
1.2 Тавекс
1.3 помежду ни
2. от чужбина
има избор и като страни и като посредници
1. Купуваш метала от банки или от Тавекс и си назад от 30-50% и чакаш и се молиш да се повиши (поне 30% има надценка от пазарна цена + 20% ДДС) . Щом ни вълнува темата повечето вярваме в повишаването. Като погледнем обаче газта - от колко години я чакаме нея да порасне? Има всички основания да е на съвсем други нива ма не стои си. Ако се повтори този сценарии и за ценните метали?
2. От чужбина трябва да ходиш редовно по друга причина та да можеш да купиш иначе не съм смятал ма може и по-скъпо да е разходката до там и обратно.
2.1 някои редовно пътуваш да ти носи
2.3 на някой в чужбина да му пращаш пари да ти купува
Продажба възможности:
в БГ направо ти дават смешни пари ако ти ги дадът
В чужбина не съм оглеждал - признавам си
и последна опция по между ни
Извод: ако искаш да притежаваш нещо в ръцете си вместо на компютър при някой брокер - купувай и продавай жива валута. Има много възможности за покупка, задържане, продаване. Не ми харесва!
Ако не съм прав споделете вашия опит. може да съм сложил капаците и да не виждам.
Благодаря!
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава. — Конфуций
Колеги, смятате ли че ако в момента махнат ДДС на Платината, то тя ще бъде в релевантна стойност спрямо златото?
Моето мнение е че към момента платианта не представлява инвестиционен интерес към момента, поради което и цената е по-ниска спрямо златото, а не би следвало това да е така.
Някакви други мнения?
Платина и паладии автоиндустрия и др. промишлени приложения. Злато инвестиране. Сребро инвестиране и индустрия.
Колеги, смятате ли че ако в момента махнат ДДС на Платината, то тя ще бъде в релевантна стойност спрямо златото?
Моето мнение е че към момента платианта не представлява инвестиционен интерес към момента, поради което и цената е по-ниска спрямо златото, а не би следвало това да е така.
В интерес на истината аз не съм купувал до сега сребро и платина, не че съм нямал интерес, а до колкото знам и съм се интересувал на тях им се начислява ДДС, което ги прави прекалено много ангажиращи за инвестиционни цели.
Коментар