IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vozda Разгледай мнение
    Здравейте Mike Florida!
    Виждам че сте се енергизирал. Извинявайте ако съм Ви влял лошо усещане. Ще трябва да почерпя за неудобството. Ето какво виждам
    Имам интерес от сребро. цената му в момента за 1 oz =13.54EUR * 1.95583 = 26.482 лв
    Отварям тавекс и хващам първата Сребърна монета - Австралийско Кенгуру 2016
    която има стойност 1oz = 42лв . проста математика в проценти от 26.482 до 42 лв показва 63 % като махнеш ДДС 20 % което е задължително пак съм много над 5%
    спред от 5% си много ок ма нали имаш задължително и ДДС 20% тях как да си приспадна от държавата като ги закупя на фирма - е нямам.
    Може математиката да ми е слаба - все пак не всички я владеем
    Още веднъж Благодаря Ви за отговора - явно нещо пропускам затова имам нужда от помощ
    Всеки сам преценява дали да купува нещо или да не купува,след като не ти е изгодно НЕ КУПУВАЙ

Коментар

• Здравейте Mike Florida!
      Виждам че сте се енергизирал. Извинявайте ако съм Ви влял лошо усещане. Ще трябва да почерпя за неудобството. Ето какво виждам
      Имам интерес от сребро. цената му в момента за 1 oz =13.54EUR * 1.95583 = 26.482 лв
      Отварям тавекс и хващам първата Сребърна монета - Австралийско Кенгуру 2016
      която има стойност 1oz = 42лв . проста математика в проценти от 26.482 до 42 лв показва 63 % като махнеш ДДС 20 % което е задължително пак съм много над 5%
      спред от 5% си много ок ма нали имаш задължително и ДДС 20% тях как да си приспадна от държавата като ги закупя на фирма - е нямам.
      Може математиката да ми е слаба - все пак не всички я владеем
      Още веднъж Благодаря Ви за отговора - явно нещо пропускам затова имам нужда от помощ
      Last edited by Vozda; 10.02.2016, 18:19.
      Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава. — Конфуций

Коментар

• среброто ако си го купиш от германия или австрия ти го доставят с куриер е без ДДС или там има някакво ддс на разни разлики..

е ако седнеш да поръчваш на 100 кила сигурно ще дойдат данъчните да те питат

ама кило-две струват колкото един айфон

монети може да си поръчваш с колекционерска цел....
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Vozda Разгледай мнение
          Хубав линк.
          Така и не разбирам как може да станеш притежател на злато или сребро с инвестиционна цел или за хеджиране.
          Какви възможности има за покупки:
          1. от България
          1.1 банки
          1.2 Тавекс
          1.3 помежду ни
          2. от чужбина
          има избор и като страни и като посредници
          1. Купуваш метала от банки или от Тавекс и си назад от 30-50% и чакаш и се молиш да се повиши (поне 30% има надценка от пазарна цена + 20% ДДС) . Щом ни вълнува темата повечето вярваме в повишаването. Като погледнем обаче газта - от колко години я чакаме нея да порасне? Има всички основания да е на съвсем други нива ма не стои си. Ако се повтори този сценарии и за ценните метали?
          2. От чужбина трябва да ходиш редовно по друга причина та да можеш да купиш иначе не съм смятал ма може и по-скъпо да е разходката до там и обратно.
          2.1 някои редовно пътуваш да ти носи
          2.3 на някой в чужбина да му пращаш пари да ти купува

Продажба възможности:
          в БГ направо ти дават смешни пари ако ти ги дадът
          В чужбина не съм оглеждал - признавам си
          и последна опция по между ни

Извод: ако искаш да притежаваш нещо в ръцете си вместо на компютър при някой брокер - купувай и продавай жива валута. Има много възможности за покупка, задържане, продаване. Не ми харесва!

Ако не съм прав споделете вашия опит. може да съм сложил капаците и да не виждам.

Благодаря!
          При Тавекса, спреда ти е 5%(1 трой унция). Някой банки продават злато при 30% спред, но това е екзотика, няма причина да купуваш от тях! Те не са специализирани дилари, правят го като опция, ако има клиенти, има. Не разчитат на това перо за приходи!

5% е перфектен спред и е минимален, при положение, че притежаваш физика! От онези дни само за ден златото правеше движения от по 3%, представи си колко малко е спред от 5%.

Преди да пишеш подобни неща е добре да чукнеш в интернет и да видиш какви са цените! Какви съвети да дават хората на човек, който не може да отвори сайта на Тавекс и да види какъв е спреда? Какви валути, какви 5 лева?

Коментар

• Купуване на злато и сребро

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            www.gold.de

тук има избор
            Хубав линк.
            Така и не разбирам как може да станеш притежател на злато или сребро с инвестиционна цел или за хеджиране.
            Какви възможности има за покупки:
            1. от България
            1.1 банки
            1.2 Тавекс
            1.3 помежду ни
            2. от чужбина
            има избор и като страни и като посредници
            1. Купуваш метала от банки или от Тавекс и си назад от 30-50% и чакаш и се молиш да се повиши (поне 30% има надценка от пазарна цена + 20% ДДС) . Щом ни вълнува темата повечето вярваме в повишаването. Като погледнем обаче газта - от колко години я чакаме нея да порасне? Има всички основания да е на съвсем други нива ма не стои си. Ако се повтори този сценарии и за ценните метали?
            2. От чужбина трябва да ходиш редовно по друга причина та да можеш да купиш иначе не съм смятал ма може и по-скъпо да е разходката до там и обратно.
            2.1 някои редовно пътуваш да ти носи
            2.3 на някой в чужбина да му пращаш пари да ти купува

Продажба възможности:
            в БГ направо ти дават смешни пари ако ти ги дадът
            В чужбина не съм оглеждал - признавам си
            и последна опция по между ни

Извод: ако искаш да притежаваш нещо в ръцете си вместо на компютър при някой брокер - купувай и продавай жива валута. Има много възможности за покупка, задържане, продаване. Не ми харесва!

Ако не съм прав споделете вашия опит. може да съм сложил капаците и да не виждам.

Благодаря!
            Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава. — Конфуций

Коментар

• големият въпрос е " златото пари ли е?" ..не валута..а пари

рон паул пита бернанки това е култово

https://www.youtube.com/watch?v=2NJnL10vZ1Y

паузата след въпроса....златото пари ли е
              Last edited by bertram; 10.02.2016, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                аз пък си мисля, че в даден момент ще сложат ДДС и на златото... за да обезсърчат масите да го купуват/продават
                Те достатъчно печелят от ДДС, при златната бижутерията.

Коментар

• аз пък си мисля, че в даден момент ще сложат ДДС и на златото... за да обезсърчат масите да го купуват/продават

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                    Колеги, смятате ли че ако в момента махнат ДДС на Платината, то тя ще бъде в релевантна стойност спрямо златото?

Моето мнение е че към момента платианта не представлява инвестиционен интерес към момента, поради което и цената е по-ниска спрямо златото, а не би следвало това да е така.

Някакви други мнения?
                    Платина и паладии автоиндустрия и др. промишлени приложения. Злато инвестиране. Сребро инвестиране и индустрия.

Коментар

• Колеги, смятате ли че ако в момента махнат ДДС на Платината, то тя ще бъде в релевантна стойност спрямо златото?

Моето мнение е че към момента платианта не представлява инвестиционен интерес към момента, поради което и цената е по-ниска спрямо златото, а не би следвало това да е така.

Някакви други мнения?

Коментар

• www.gold.de

тук има избор

Коментар

• Относно платината – навсякаде в Европа е с ДДС, среброто – https://www.libertysilver.ee/en/

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                            Берти, дай малко линкове на тея посредници, моля.
                            В интерес на истината аз не съм купувал до сега сребро и платина, не че съм нямал интерес, а до колкото знам и съм се интересувал на тях им се начислява ДДС, което ги прави прекалено много ангажиращи за инвестиционни цели.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              да по-добре златни филхармонии , че няма ддс

не знам защо тия слагат ддс на сребърните филхармонии при положение, че немските и австрийски посредници гледам са без ддс на монетките?
                              Берти, дай малко линкове на тея посредници, моля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                                Много дебело идва с това ДДС
                                да по-добре златни филхармонии , че няма ддс

не знам защо тия слагат ддс на сребърните филхармонии при положение, че немските и австрийски посредници гледам са без ддс на монетките?

Коментар

Working...
                                X