IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.7

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
    Съзнанието! Освободи си съзнанието. Защо на М1 цикълът да е 1 ден? Защо? Кажи ми на дневна колко ти е цикълът и да расъждаваме.
    Малко по-надолу, казваш, че на дневна графика, периода ти е 256 бара, т.е. 256 дни, което ще рече приблизително- 1 година...около 256 са работните дни в годината.
    Казваш, че същият период, т.е. 256 бара, използваш и за всички останали времеви графики, което ще рече: на 1 часова графика, имаш период от 256 бара, т.е. 256 часа, което при 24 часова търговия е 10.666 дни?!? На 15 мин. графика, 256 бара са равни на 256*15/1440=
    2.666 дни, за М1 имаме-256*1/60= 4.266 часа
    Нещо много странни (не цели) числа???

Коментар

Ето може и пари да дадеш за да имаш такава система.
      ......

Аз помагам да ги имате без пари. Само с малко труд и разбиране.
      Проблема е че са безполезни.
      Предпочитам чипровската шарка

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
        Омммммм

Туй килимарството било сложен занаят - изисквало медитация
        Ето може и пари да дадеш за да имаш такава система.

Аз помагам да ги имате без пари. Само с малко труд и разбиране.

Коментар

Съзнанието! Освободи си съзнанието. Защо на М1 цикълът да е 1 ден? Защо? Кажи ми на дневна колко ти е цикълът и да расъждаваме.
          Омммммм

Туй килимарството било сложен занаят - изисквало медитация

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
            Точно така...на дневна! Но когато работиш на по-големи графики...или на по-малки??? Трябва да се променят! Не може с настройки за дневна графика, да праскаш на 1 часова.
            В индикатора на Murrey има една променлива...по памет..MMperiod, която се задава в минути. По подразбиране е настроена за дневна графика, т.е. 24часа х 60 мин= 1440. За всякакви други времена трябва да се промени, съобразно периода...и като го промениш, ще забележиш как цената почти перфектно си реагира на нивата..и на 5 мин, ина 30мин, и на 1 час и т.н..

Коментар

• До този момент за мен гроздето е кисело, да ли щото ми идва високо, незнам. Това, което към момента (11:30) е ясно е голямата вероятност в зоната 3900 някой с бай от зоната да настъпи мотиката.

Коментар

• Виждаме скоростта на спада. За близо три деления по времето цената е минала повече от 5 деления.

И до края на цикъла по М15 ни остават още 5 деления по времето.
                Last edited by GoDim; 18.10.2010, 11:30.

Коментар

• Ето как изглежда "квадрата" на М15 в момента.

Понеже използвам един чертеж не нанасям вертикалните линии.

Мога да преместя началото на цикъла на някой екстемум. Например 1,4155. И тогава....

Коментар

Всичко е елементарно. Особено когато рабтиш с дневна графика. Предполагам, че там и само там работят "нормано" нивата.
                    Точно така...на дневна! Но когато работиш на по-големи графики...или на по-малки??? Трябва да се променят! Не може с настройки за дневна графика, да праскаш на 1 часова.
                    В индикатора на Murrey има една променлива...по памет..MMperiod, която се задава в минути. По подразбиране е настроена за дневна графика, т.е. 24часа х 60 мин= 1440. За всякакви други времена трябва да се промени, съобразно периода...и като го промениш, ще забележиш как цената почти перфектно си реагира на нивата..и на 5 мин, ина 30мин, и на 1 час и т.н..

Коментар

Аз твоя въпрос ти отговорих. Значи да разбирам, че работиш с едни и същи настройки на линиите на Murrey за всички времена!? Дали е правилно? Препоръките за Mureey, които съм чел, са други!
                      Препоръките на кого? Въобще запитал ли си се защо нивата са 8? Ето първия абзац от първата статия.

Murrey Math is a trading system for all equities. This includes stocks, bonds, futures (index, commodities, and currencies), and options. The main assumption in Murrey Math is that all markets behave in the same manner (i.e. All markets are traded by a mob and hence have similar characteristics.). The Murrey Math trading system is primarily based upon the observations made by W.D. Gann in the first half of the 20′th century. While Gann was purported to be a brilliant trader in any market his techniques have been regarded as complex and difficult to implement. The great contribution of Murrey Math (T. H. Murrey) was the creation of a system of geometry that can be used to describe market price movements in time. This geometry facilitates the use of Gann’s trading techniques.
                      Значи според мен всичко е направено заради системата на Ганн - квадрат със страна 8. 8 деления за времето и 8 деления за цената. При движение на цената на 1 деление за 1 делени на времето се движим по диагонал и ъгъл 45 градуса - 1х1. Всичко е елементарно. Особено когато рабтиш с дневна графика. Предполагам, че там и само там работят "нормано" нивата.
                      Last edited by GoDim; 18.10.2010, 10:59.

Коментар

Аз ти задавам въпроси, ти не ми отговаряш, а ми ги връщаш. Нека се слушаме и да общуваме нормално.
                        Аз твоя въпрос ти отговорих. Значи да разбирам, че работиш с едни и същи настройки на линиите на Murrey за всички времена!? Дали е правилно? Препоръките за Mureey, които съм чел, са други!

Коментар

• Аз ти задавам въпроси, ти не ми отговаряш, а ми ги връщаш. Нека се слушаме и да общуваме нормално.

За времевия интервал има много какво да мислим и да осъждаме. Подходът ми е съвсем прагматичен. От връзката Ганн - Murray на дневна графика периодът е 256 бара. Използвам този интервал за всички графики. Друг е въпросът, че М1, М5, М15, М30, Н1, Н4, дневна, седмична и месечна не са в най-подходящите отношения за последователно проследяване на потоците.

Ето графиката на Н1. Както виждаш оше е в корекция нагоре, което е и причината за забавянето. Когато обърне и този поток ще дойде моментът, когато всички канали до Н4 ще сочат надолу и тогава може да предположим "бърз" спад.

Last edited by GoDim; 18.10.2010, 10:20.

Коментар

• bgg_red написа в петък:
                            1.39329
                            Какво ще стане сега ????
                            Вече яка подкрепа ли се явява таз КАКА?
                            =================================
                            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                            Спасете Мирко !!!
                            Първоначално изпратено от stamba69 Разгледай мнение
                            след като е пробита нагоре ,вече стана подкрепа - затова перфектно спря спада за момента (само на няколко пипона ),ако тренда не се е обърнал -повече надолу не трябва да има много ,ако не е и това спада
                            Добри ден
                            stamba69, таз КАКА 4000
                            много лесна е бря
                            =================================
                            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                            Спасете Мирко !!!
                            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

mos70,
                              да те питам нещо. Как тълкуваш ниво [-2/8]. Когато го премине какво следва? От тук разбира се логичен е и въпросът за времевия интервал, за който смяташ нивата.
                              Нивото -2/8 е крайно екстремно и след него ще последва преизчисляване на нивата.
                              А защо при теб 1.3855 е на М15...в същност- може и там да го има, но го има на Н1. Ти променял ли си настройките за линиите на Murrey в зависимост от времевия интервал? Би трябвало да си...

Коментар

Към момента го държи 1.3855- [-2/8 H1], [3/8 H4].
                                При мен такова ниво има на М15. Но потокът е силно надолу и може да очакваме поскоро пробив. Тогава, ако стане, просто ще преизчисли нивата защото има промяна н ценовия интервал.

Коментар

Working...
                                X