Първоначално изпратено от Julius
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Неизвестен спечели $8 млрд. от снижаването на US рейтингa
Неизвестен инвеститор е заложил 850 млн. долара на това, че САЩ ще загубят първокласния си кредитен рейтинг, информира money.bg, позовавайки се на The Daily Mail. Условията на залога са били 10 към 1 и сега финансистът ще заработи повече от 8 млрд. долара.
Казвайте кой беше?
Коментар
� -
Виж сега, и ти, и симо, и още няколко по-нови ника сте доста надъхани от ръста на златото и си мислите, че всичко що хвърчи се ядене сиакм да убивам ентусиазма ти - аз също смятам, че златото поне докато стигне 2500 все ще си е ъп, но сегашните темпове на ръст ме плашат, защото говорят за балон, а за мен златото все още не е балон. Сега ще се пробвам да ти обясня защо златото няма как да стане световна валута - просто е абсолютно невъзможно това. съжалявам, че ще използвам тъп източник като уиките, но в момента не ми се рови, за по-сериозни сайтовео по темата:
та според ей тази табличка:
се вижда много добре кой колко злато има в централните си банки. ще кажеш: Ами супер, само потвърждаваш данните ми - е, да, ама не. Според тази табличка:
World gold holdings (2008) (Source: World Gold Council[23])
Holding Percentage
Jewelry 52%
Central banks 18%
Investment (bars, coins) 16%
Industrial 12%
Unaccounted 2%
Излиза, че едва 18% от всичкото злато в света е в банките, а цели 52% е в арабелите, мангалите, кюмюрите и вся осталная сволоч, дето никой няма да я доспуне да бъде номер 1!!!!!! сега разбра ли защо златото никога няма да бъде световна валута, не и при сегашното му разпределение в световен мащаб......
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнениеарабухите нали държат петрола ама се въргалят в мизерия с изключения на шейховете. иран и ирак да не са много богати? Та в тази връзка се сещам за една статия в която се твърдеше че от 2-3 години насам върви бясно изкупуване на земя на безценица в африка основно за агробизнес ама ако има и златце "в двора" си е дюшеш
основните залежи на злато са раздадени на концесии и ще се облажат ама баш белите. Забрави ти да копнеш у двора и да извадиш 2 крюгера ...
тоя срив дето го виждаме сега ще го спрат с поредното QE. В европа мазалото е такова че или ще има фалити на банки и държави или ЕЦБ ще промени член първи на устава си (стабилност на цените) и ще вкара печатницата. Няма начин германия да изпонаспаси цяла южна европа - просто нямат толкова и те горките
аре със здравеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеМежду другото за хората който имат съмнения относно балоните и тяхната ефективност, може случайно да имат сравнително пресен спомен от този(някой хора сигурно още ги боли)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеНе бъди толкоз сигурен, щото няма нищо сигурно !!!
Сигурното е, че ще направят ШИШЛИК нагоре
и след това ще оберат дребните риби !!!!!Custodite sortem vestram
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Ston3 Разгледай мнениеМмм да така си е! Но недейте ги затваря току виж след 100-200 години открили на някоя планета много злато и цената му падне на 200-300$ та и вие (или правнуците) ще облажат!
Сигурното е, че ще направят ШИШЛИК нагоре
и след това ще оберат дребните риби !!!!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕ, може може.... Ако е така то в момента сме във фаза "media attention"...
Както писах в началото на темата моята прогноза е за 2500+и послееее БУУУУМММММ и надолу към 300
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Ston3 Разгледай мнениеЗлатини "Мечета" как са късите при златото имали печалбии
викат му инвестиционни печалби майсторите
докато не затворят , не е загубаТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеНа тоя балон дните са му броене!!!
Я си признай, че си излязъл. Иначе трябва да си в егати фалита
Коментар
� -
Тавех само вчера бяха спрели. Днес въпреки, че може да няма налични - всичко го има в ценоразписа.
Да не говорим, че доскоро пускаха едни ми ти статии, сега всички са затрити.
Кво пречи на други да са ги прибрали просто, а да не са на тезгяха за продан?
И стига с теориите, че само на едно място ще ти купят нещата.
Колко народ изкупи наличното злато в тая България???
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Marti Разгледай мнениеЕдна унция Кругерранд 1 oz струва 2647 лева или 1920 $ при пазар 1750$..............
Коментар
�
Коментар