IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе кво пак се изпокарахте. Който си мисли, че разбира накъде ще иде пазара да играе според възможностите си и ако е познал ще направи $$$, ако не познае ще загуби и това е. Не е въпрос на мъжка чест, а въпрос на печалба/загуба. В тая игра повечето хора се учат само когато губят така, че няма нищо срамно в това да сгрешиш, просто си плащаш урока.

Тук сме да правим пари, не да се убеждаваме колко сме велики. Пет пари не давам кой на колко е отворил и на колко е затворил, интересува ме единствено моята сметка.
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• почвам да градя дълги в aud/jpy по малко по малко през известно разтояние
      и да се оглеждам дали няма пак цените на златото и платината да се доближат
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Или целта е да лъжеш новоборанците както и в темата за среброто да купуват и тук дълги и да фалират и ти да се радваш колко хора си излъгал? Пак ли ти е такава целта? Я МАРШ ОТ ТУКА!!!
        Шемета, ти съвсем си изкукал... Какви печалби си направил бе пиле? Чудя се да си правя ли труда да ровя за клетвите ти че среброто ще стигне 25 долара и ти там ще закриеш половината си позиция а другата под 20?

Предупредих те още миналия път. Нуждаеш се от дълга почивка.
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• мастъра търси само "сигурното" за това цели балоните без грешка. Типичната грешка на всеки пишман инвеститор

Коментар

• Forex "Master",

балона на Златото почнаха да го надуват още от 2009-2010

Forex "Master" не се прави на луд!!!

аз си мислих, че едва ли ще имаш съвеста да ми пишеш. Нали един месец -месец и половина ( 17 Март до края на Април) си писахме в темата за Среброто и ти убеждаваше народа да купува и как ще стане след 50$ ..70$ ...100$ и се радваше на моите къси сребро и ми говореше как ще фалирам и как съм притеснен . Всеки ден ми пишеше по 5-6 пъти в темата за Среброто. В крайна сметка видя колко печалба направих за месец и полвина два от среброто. Ако си забравил влез в темата на Среброто, разгледай поствоете ми...виж ти какво ми пишеш знаеш, че там ми има всички сделки...и съм сметнали печалбата при затваряне...много добре знаеш.
            Какво целиш като почваш да ми пишеш и тука? Мислиш, че ще фалирам при Златото ли? Яд те че спечелих от среброто и искаш да фалирам тук ли? ...
            Или целта е да лъжеш новоборанците както и в темата за среброто да купуват и тук дълги и да фалират и ти да се радваш колко хора си излъгал? Пак ли ти е такава целта? Я МАРШ ОТ ТУКА!!!

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Да де ама балона на златото е в началото на надуването, а балона наречен "долар" ВЕЧЕ се спука. Предстои да гледаме зрелищното му свиване...

А ти дишай дълбоко и си повтаряй, че си много спокоен...
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• затворих едновременно късото злато и дългата платина. печалба + 9,80 долара на тройунция злато+платина. ако златото пак стане почти равно или по скъпо от платината ще направя същото упражнение
              Last edited by mechobikov; 11.08.2011, 21:00.
              tnm

Коментар

• ...по дефиниция за Балон....цената на златото може би води до такива асоциации...като леко историко-лирично отклонение...същото откъм ценово равнище..и търсене и предлагане..се е случвало ...вече със солта...подправките...ценните метали преди Америките и т.н......за "лалетата " да не говорим....ноооооо.....според мойто лаическо мнение....надуването на цената на унциите в злато ....сребро ...и так далее...е просто израз на силно недоверие....в "доверителната" система на хартийките....преди всичко парите са доверие...а константата производството...и икном развитие...няма ли отлепяне ..от баталията на застой...и чупене на прръсти ...чакайте до Второ пришествие пукането на Балончето....

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Да де ама балона на златото е в началото на надуването, а балона наречен "долар" ВЕЧЕ се спука. Предстои да гледаме зрелищното му свиване...

ако наистина мислиш така (а не само за да се заяждаш), влез дълъг на злато и .......
                  халал да ти е сигурната печалба.
                  tnm

Коментар

И интересното е, че балоните почти винаги се развиват по един и същ начин. В момента съм напълно спокоен, т.к. сме на финала и няма да чакам дълго със моите къси .

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Здрасти колега Грую Груев...

здрасти, сори, ако си се почувствал засегнат. Нистина в думите ми имаше и подигравателен отенък, но си прав, че така не се води дискусия и грешката е моя, но много ми напомняше на едни други колеги, които крпскаха само ъп и даун и затова и реакцията ми беше такава.
                      Имаш си мнение по въпроса със златото, играеш си го, така че освен да се надяваш на сполука Аз лично съм на другото мнение, но както вече казах нямам ни дълги, ни къси, а само физическо злато, купено на 600 долара. Е, ако го бях играл тогава на дълго, вече може би щях да съм милионер, но това е друга тема. Златото не е балон и няма как да бъде, просто защото фундаменто му е друг. Ти мислиш, че сме в последната фаза на надуването, а аз - не. просто още не го "играят" златото и средностатистическите калъфи, като едно време "кобукс-а" го цъкаха дори бг-мамите много е дълго и широко да го обяснявам, а и доста пъти съм го правил, но ако върне, както вече казах, и аз ще си закупя контракти, но на дълги - може и твите да взема, ако още ги държиш и чакаш да си на 0 тогава
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Здрасти колега Грую Груев,

не съм свързан с никой във форума под никаква форма . Първо мерси, че си загрижен за мен и моята позиция. Но аз съм си поел риска и мисля, че няма да имам проблем .
                        Относно 4-ти км - нека да не говорим глупости във форума. Аз лично не пожелавам на никой никакви здравословни проблеми под каквато и да била форма и каквато и да е причина за появяването им. Т.ч. нека не говорим глупости от такъв сорт. Аз лично се надявам никога да не достигам до 4-ти км и въобще да нямам никакви здравословни проблеми .

Т.к. мисля, че съвсем скоро Златото ще се изсипе и ще спре около нивата 1480-1550$ (там някъде) и после може да скочи леко. Аз лично те съветвам да не влизаш и там в дълги, т.к. ще попаднеш в тъй наречения "Бичи капан/Bull Trap".

Относно ника ми съм Схемата/Shemata, а не Шемета . Надявам се да си се объркал по погрешка, а не да е подигравателно обръщение, т.к. ако почнем да се подиграваме един на друг много лесно ще е да ти измислим и на теб обиден Ник. Т.ч. нека запазим добрия тон във форума и да дискутираме.. 2006-ата и 2007-ама пишех с друг ник, доближаващ се до името ми и там даже посочвахме ICQ номер и поддържам връзка с колеги с които съм се запознал от тук . Но след като през пролетта на 2007-а почнаха да се появяват много "тролове" във форума и след пукането на балона на акции на БФБ... форума тотално почна да деградира. От края на 2007-а началото на 2008-а почна да става ужас по форумите, само заяждания и т.н., затова си направих нов ник "Shemata" и сега пиша от него . Т.ч. нека не разваляме форума, а да дискутираме ...Може един ден да се върне до нормалните си нива .

ако някой има съмнения, че Златото е балон може да пише неговото виждане, аз ще му кажа моето и защо за мен Златото е балон в последна фаза.

п.с. за моя опит от близо 6 години директно инвестиране/търгувия + преди това учене и анализи на DOT.com балона в САЩ съм видял доста балони(интернет компаниите, имоти, акции, петрол, памук, сребро ... и как се пръскат и как хора напускат форумите и не се появяват после . И интересното е, че балоните почти винаги се развиват по един и същ начин. В момента съм напълно спокоен, т.к. сме на финала и няма да чакам дълго със моите къси .

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        шемет, абе да не си братчед на хасан 12345, дет също чакаше златото на 300 долара, когато беше около 900, а аз му писаш, че златото гаранте ще иде на 1200, ама той нали е финансов гуру и не, та не. Не знам дали да ти желая успех, защото аз съм на другата позиция, макар и не виртуално като теб, но искрено ти желая, скъсяването на да не промени локацията ти от 8-ми етаж на 4-ти километър
                        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          ти беше жена, нали и може би си руса
                          Златарите няма да фалират от липсата на клиенти, напротив, търсенето на златни изделия си е константа и винаги си е било такова - сватби, кръщенета, рождени дни и т.н., просто, за да компенсират ръста на златото, златарите слагат по-малка надценка итова им яде от печалбата. От друга страна, една не малак част от златарите си имат доста мат'риал и ръста им идва супер дюшеш, така че и под борсовата да продават, пак са на здрава печалба. Виж тези дето сега купуват злато за материал, бая ще се озорят
                          толкова съм руса, че забравих какво съм. Добре, че имам някъде огледало да не изпадна в заблуда ))
                          Ами тогава да не ги мислим златарите, да се спасяват както си могат. Но ме съмнява че някои ще се хванат за кепенците ако им балонирате прекалено суровината. Всеки е влязъл с различни запаси в кризата и някои може да нямат прекалено много.
                          Все пак, нали лафовете на златните фенове включват изказвания, че златото не можело да се печата ... ))) голяма радост от това "виртуално" печатане има тук ))) Освен това какво им пречи на хората да започнат да предлагат бижута с имитация на злато ... не знам как не са я направили тази иновация досега. )))
                          Според мен златарчетат го кърпят с маржовете. Влизал ли си в златарски магазин да видиш маржове. Не че са и за гледане де ... ))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Държането на злато като защита, в монети, бижута и така нататък си е ок, особено пък ако е малък процент от активите. Такова злато обикновено се продава само при много сериозни проблеми. Но в момента човек да е дълъг в злато търгувано на финансови пазари, все едно дали ЕТФ или фючърси, а не дай си боже да играе на маржин е откровен хазарт. Аз поне дори спекула не бих го нарекъл. Не че бих заел къса позиция, но просто бих стоял настрана.
                            в момента и аз не бих го играл с етф или фючърс - просто не знам краткосрочно накъде ще иде, а и ръста му в последните дни, поне за мен, е прекален, но пък фунадаментално златото има още поне 40% ъп, за да говорим за балони и т.н. Това си е мое мнение, но аз съм доволен от преценката си до сега. В момента не бих нито купувал, нито продавал злато, но ако свали на 1500 бих си закупил. Не съм убеден, че ще свали до толкова обаче, макар една корекция да е потребна, поне на спекулантите, а и на схемата, че да няма пак теми, като на един пич от 2008, дет беше загубил всичко
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Ще му се проясни още повече, като скочи над 2000. Тогава ще тр, да спуска кепенците. Според мен спекулантьорчетата му разказаха играта на това злато и златарчетата ще трябва да фалират поединично, защото цената на суровината не е вдигната заради производствени нужди, а по съвсем различни причини - като например да задоволи алчността на човека с "духовното" име инокентий, както и да му компенсира страха от сгромолясване на валутата
                              Не е препоръка за златна треска. )))
                              ти беше жена, нали и може би си руса
                              Златарите няма да фалират от липсата на клиенти, напротив, търсенето на златни изделия си е константа и винаги си е било такова - сватби, кръщенета, рождени дни и т.н., просто, за да компенсират ръста на златото, златарите слагат по-малка надценка итова им яде от печалбата. От друга страна, една не малак част от златарите си имат доста мат'риал и ръста им идва супер дюшеш, така че и под борсовата да продават, пак са на здрава печалба. Виж тези дето сега купуват злато за материал, бая ще се озорят

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Само преди няколко дена си рпиказвах с един златар, той ме убеждаваше че златото няма как да падне и в същото време се оплакваше че на тези цени никой не купувал.
                                Ще му се проясни още повече, като скочи над 2000. Тогава ще тр, да спуска кепенците. Според мен спекулантьорчетата му разказаха играта на това злато и златарчетата ще трябва да фалират поединично, защото цената на суровината не е вдигната заради производствени нужди, а по съвсем различни причини - като например да задоволи алчността на човека с "духовното" име инокентий, както и да му компенсира страха от сгромолясване на валутата
                                Не е препоръка за златна треска. )))
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X