IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само преди няколко дена си рпиказвах с един златар, той ме убеждаваше че златото няма как да падне и в същото време се оплакваше че на тези цени никой не купувал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      принципно си прав, само дето златото е едно доста особено нещо - хем а метал, хем не е, хеме е пари, хем не е, хем има бичи настроени, хем ЦБ ги бият яко през пръстите на "неманипулирания" пазар, хем може уж безгранично да се копа, хем е ограничено като производство и т.н. и т.н. Аз лично си държа златото не толкова като инвестиция, колкото като защита и смятам, че едно 90% от държащите налично злато са такива. да, злалото е сложно за съхранение, и да който се е набил 80-те години на 800 долара си е ял ушите и продължава да си ги яде, но златото винаги ще има цена, независимо в какво - долари, донги, мидички, без начение, затова е и толкова ценно.
      Виж за тези с хартийките нищо не мога да кажа, но ако настъпи глобалния крах (вероятност 1%), те така или иначе няма да имат нищо. те така
      Държането на злато като защита, в монети, бижута и така нататък си е ок, особено пък ако е малък процент от активите. Такова злато обикновено се продава само при много сериозни проблеми. Но в момента човек да е дълъг в злато търгувано на финансови пазари, все едно дали ЕТФ или фючърси, а не дай си боже да играе на маржин е откровен хазарт. Аз поне дори спекула не бих го нарекъл. Не че бих заел къса позиция, но просто бих стоял настрана.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Това е много кофти стратегия при позиции където късите са изключително малък процент от пазара, както е при златото и при недвижимите имоти например. Колкото повече върви нагоре актив от който можеш да печелиш предимно като върви нагоре толкова повече се насища с бичи настроени идиоти.
        принципно си прав, само дето златото е едно доста особено нещо - хем а метал, хем не е, хеме е пари, хем не е, хем има бичи настроени, хем ЦБ ги бият яко през пръстите на "неманипулирания" пазар, хем може уж безгранично да се копа, хем е ограничено като производство и т.н. и т.н. Аз лично си държа златото не толкова като инвестиция, колкото като защита и смятам, че едно 90% от държащите налично злато са такива. да, злалото е сложно за съхранение, и да който се е набил 80-те години на 800 долара си е ял ушите и продължава да си ги яде, но златото винаги ще има цена, независимо в какво - долари, донги, мидички, без начение, затова е и толкова ценно.
        Виж за тези с хартийките нищо не мога да кажа, но ако настъпи глобалния крах (вероятност 1%), те така или иначе няма да имат нищо. те така
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          като ни мислиш за идиоти що спориш с нас. или може би с подписа си ни предупреждаваш ние да не спорим с теб.
          уф, с теб няма да споря - разбрал си защо от подписа. А шемета е стра ник и са ми интересни мненията му, затожа и си пиша с него. както вече казах: успех няма да желая, дано да успеете да не се навътрите много и да сменята местообитанието
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
            Забрави ли принципа: Прави обратното на мнението на "толковата много" инвеститори
            Това е много кофти стратегия при позиции където късите са изключително малък процент от пазара, както е при златото и при недвижимите имоти например. Колкото повече върви нагоре актив от който можеш да печелиш предимно като върви нагоре толкова повече се насища с бичи настроени идиоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
              Златото най-много да направи още един "шиш" до 1880 -1920 ...най-много и после потегля към 1200 $. Което ще го стигне за 3-4 месеца . От там догодина 800$ и после надолу към 300-400$
              . и още малко по-после ако си купиш в супера цяла каса бира ще дават бонус по един Кругерранд 1/2 oz , а?

Повечето мини произвеждат на 250-350$ Златото. Им мини със 180% марж на печалбата за миналата година при цени от 1100-1200$. Смятай какви печалби правят сега. ... Това е фундамента!!! Гледай производствента стойност и си правиш извод колко трябва да е цената. . Анализът основан на себестойност е доказано да бъде най-точния в дългосрочен период .

и "Джокондата" най-точно струва колкото е стойността на рамката, канавата и боите, а?
              Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                Невероятно нелепо е да сравняваш ШИТОВЕТЕ на БеФееБе със златото.
                Няма и как да ги сравнявам, освен по графиката.
                Което и имах предвид.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Самото наличие на толкова много мнения че златото е балон, обезсмисля всякакво съмнение че не е. ...
                  Забрави ли принципа: Прави обратното на мнението на "толковата много" инвеститори

Коментар

• Самото наличие на толкова много мнения че златото е балон, обезсмисля всякакво съмнение че не е. Съмнението за балон е напълно достатъчно, за да предизвика значително срутване в даден период. А в такъв случай желанието да се изтиска последната доходност от подобен инструмент е в най-лекия случай игра на руска рулетка.

Коментар

• Ако на 8 часовия бар в 19 ч завърши под 1750 $, да бягат тези които си мислят за 2000 $

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        шемет, искрено ти желая, скъсяването на да не промени локацията ти от 8-ми етаж на 4-ти километър
                        като ни мислиш за идиоти що спориш с нас. или може би с подписа си ни предупреждаваш ние да не спорим с теб.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

Когато думата "криза" изчезне да се повтаря по света, Златото ще е около 500$...т.ч. няма да има възможност и смисъл да се скъсява. А инак фундамента показва отдавна, че трябва да се скъсява.

Повечето мини произвеждат на 250-350$ Златото. Им мини със 180% марж на печалбата за миналата година при цени от 1100-1200$. Смятай какви печалби правят сега. ... Това е фундамента!!! Гледай производствента стойност и си правиш извод колко трябва да е цената. . Анализът основан на себестойност е доказано да бъде най-точния в дългосрочен период .
                          шемет, абе да не си братчед на хасан 12345, дет също чакаше златото на 300 долара, когато беше около 900, а аз му писаш, че златото гаранте ще иде на 1200, ама той нали е финансов гуру и не, та не. Не знам дали да ти желая успех, защото аз съм на другата позиция, макар и не виртуално като теб, но искрено ти желая, скъсяването на да не промени локацията ти от 8-ми етаж на 4-ти километър

Коментар

• Поздрав за всички които държат къси ( и не само)
                            http://www.youtube.com/watch?v=LiE1VgWdcQM

Коментар

Когато думата "криза" изчезне да се повтаря по света, Златото ще е около 500$...т.ч. няма да има възможност и смисъл да се скъсява. А инак фундамента показва отдавна, че трябва да се скъсява.

Тая цена дето я гледаш на платформата няма абсолютно нищо общо с добива на злато. Това е просто СПЕКулация (както всички финансови пазари)

Коментар

+1
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X