IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
    Балон стана верижна практика,която обезсмисля оптимизациите,които борсите са вършели преди.И.И.. балона унищожи борсите....Обаче!!!Златото е балон,но раздуван имплозивно от синтетичните пари(хартия и карти) на деморализирана планета.Разкъсването на атомните връзки сте ни доведе до строеж на цивилизацията от НУЛА; Очаквам плавен растеж с по 15% годишно,до приемане на нова резервна валута(кошница,букет или Кwh)
    Или с други думи очакваш нещо което избухва навътре да води до растеж навън, до като не се разбие силното и слабото взаимодействия. И когато Картаген е вече унищожен разоран и посипан със сол да почнем да растем с по 15% като този растеж ще спре когато се приеме нова резервна валута, нищо че старата ще е помляна от разширяващата се вселена.

Аз не очаквам нищо подобно. Може би защото халюциногените не ми се вписват в цветовата гама на аурата. Очаквам просто златото да поеме надолу, може и да е сега може и да е скоро.

Коментар

• Еволюция от кота "О"

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      по скоро 1660. И може би това ще е края на настоящия растеж, а нищо чудно и пукане на балона.
      Балон стана верижна практика,която обезсмисля оптимизациите,които борсите са вършели преди.И.И.. балона унищожи борсите....Обаче!!!Златото е балон,но раздуван имплозивно от синтетичните пари(хартия и карти) на деморализирана планета.Разкъсването на атомните връзки сте ни доведе до строеж на цивилизацията от НУЛА; Очаквам плавен растеж с по 15% годишно,до приемане на нова резервна валута(кошница,букет или Кwh)

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Инфото е много вярно....но мисля че това са нива за 2009-та или 2010.
        http://www.gold.org/investment/stati...ly_statistics/

Коментар

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
          днес или утре златото ще затвори под 1600 а месеца под 1400, от там нататък е ясно....
          Загуби дупето.
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• по скоро 1660. И може би това ще е края на настоящия растеж, а нищо чудно и пукане на балона.

Коментар

• ...двоен връх като по учебник, при активиране цел ок 1703
              自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                инфото според мен не ти е вярно . не може само 16% да е инвестиционното злато - няма начин . плюс това златото много години наред е било световна валута до преди 71-ва защо мислиш че пак няма да стане???/ според мен отиваме точно съм нов златен стандарт .... златото отново показа че няма по-истински пари от него и че е реален актив .
                трейдъре, тук се поизлоьи малко, но днес съм добър и алтруистично настроен и ще загубя 5 минути от ценното си време, за да обясня неща, които принципно се заплащат, макар и уж да са ясни на всички:

1. Златото е пари само до края на първата световна, когато сащ реално правят златния си резерв, като продават всичко на всички за злато. След това почват да го ебават златото централните банкери, а след втората световна хамериканите с бретън уудс налагат долара, като заместител на златото, като заявяват - ще ви заменим всеки един долар, по всяко едно време, което пожелаете за злато. Е, да, ама само франсетата успяват да се възползват от тази оферта (като във всяка пирамида - само първите печелят), след това пирамидата гърми, сащ денонсират едностранно договора и всички останали го духат. Не само го духат, ами се задължават да подкрепят долара като световна валута, щото имаче остават с една безполезна хартия - ето това е гениалността на американската политика. Шапка им свалям за което!!!!!

2. Що да няма начин 16% да са инвестиционно злато? ти колко народ познаваш дето има налично, повтарям налично злато? То БНБ вече не е много ясно има ли злато или хартии, ти за обикновените хорица мислиш, че имат налично инвестиционно злато. Тук нали правим ясно разграничение между налично инвестиционно злато и пунтите мари, с виртуални количества, които не съществуват никъде, освен по хартиите на хорицата, а?????? Та 16% си е баш точен процент

3. Тези 52% са си доста точни - цялото количество в централните банките е около 30 000 тона, а всяикото злато добивано някога по всичките земни кълбета е около 160 000 тона. основно злато се купува от индита, пакита и прочие мангали в сезона на сватбите, така че от тези 52% в населението огхромната част са в тузмеците. Ти да знаеш някой бял да държи големи количества злато, пък дори и като накити? А за циганите да си чувал, че си купуват булките със злато и т.н. и т.н. , да не изпадам в маргинални примери

4. Злато се копа основно в Китай, Русия, Австралия, ЮАР и т.н. - да, сигурно част от фирмите са сащиански, ама so what = къв е проблема да се появи някой като Чавес и да ги национализира, а?

Ето зарди тези нещата златото няма как да стане световни пари, което естествено няма да му попречи, макар и със зор да си стигне 2 000 -2 500 до една година
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Инфото е много вярно....но мисля че това са нива за 2009-та или 2010.

Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                  инфото според мен не ти е вярно . не може само 16% да е инвестиционното злато - няма начин . плюс това златото много години наред е било световна валута до преди 71-ва защо мислиш че пак няма да стане???/ според мен отиваме точно съм нов златен стандарт .... златото отново показа че няма по-истински пари от него и че е реален актив .
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                    И на мен така ми се струва - дори и "твърде" голяма част от златото да е в частни инвеститори, това пак не е проблем, ако това са "нашите" частни инвеститори

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Виж сега, и ти, и симо, и още няколко по-нови ника сте доста надъхани от ръста на златото и си мислите, че всичко що хвърчи се яде не сиакм да убивам ентусиазма ти - аз също смятам, че златото поне докато стигне 2500 все ще си е ъп, но сегашните темпове на ръст ме плашат, защото говорят за балон, а за мен златото все още не е балон. Сега ще се пробвам да ти обясня защо златото няма как да стане световна валута - просто е абсолютно невъзможно това. съжалявам, че ще използвам тъп източник като уиките, но в момента не ми се рови, за по-сериозни сайтовео по темата:

та според ей тази табличка:

се вижда много добре кой колко злато има в централните си банки. ще кажеш: Ами супер, само потвърждаваш данните ми - е, да, ама не. Според тази табличка:

World gold holdings (2008) (Source: World Gold Council[23])

Holding Percentage
                      Jewelry 52%
                      Central banks 18%
                      Investment (bars, coins) 16%
                      Industrial 12%
                      Unaccounted 2%

Излиза, че едва 18% от всичкото злато в света е в банките, а цели 52% е в арабелите, мангалите, кюмюрите и вся осталная сволоч, дето никой няма да я доспуне да бъде номер 1!!!!!! сега разбра ли защо златото никога няма да бъде световна валута, не и при сегашното му разпределение в световен мащаб......

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                        Явно това е оригинала...

Did George Soros made $10bn on 10/1 bet that U.S. credit rating would be downgraded'?

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...downgrade.html
                        аха, ама тук пише:

Now questions are being asked of whether the trader had inside information before placing the $850million bet in the futures market, or if the bet happened at all.

както и:

The latest bet was made on July 21 on trades of 5,370 ten-year Treasury futures and 3,100 Treasury bond futures, reported ETF Daily News.

та малко не ми е шсно какви са тези бондове и фючърси за по 100 000 долара парчето, ама знам ли

мерси за линка
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                          ок, тези изглеждат интересни, макар да не се задълбах да чета много. и все пак 850 милки бет си е абсолютен хазарт, а за толкова пари????????

П.С. ето още едно доказателство на тезата ми, че инвеститорите не са много по-различни от чичките в кварталния еврофутбол, освен в размера на инвестицията и възможностите за манипулция

Коментар

• Явно това е оригинала...

Did George Soros made $10bn on 10/1 bet that U.S. credit rating would be downgraded'?

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...downgrade.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              +1, а и няма буки в света, което би издържало и платило подобен залог, а за друг освен буки, нещо не се сещам къде би могъл да го направи?!?!? Абсолютна партенка, да не говорим, че за подобна сума, спокойно ще се разбере с поне една от трите агенции да смъкнат рейтинга на когото и да е
                              http://www.igindex.co.uk/
                              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                                То това е някаква партенка. Не може да е имало такова залагане, изключено е, никой не би го приел за такава сума. Коефициентът е направо космически, при условие, че се чакаше до последния момент сделка за вдигане тавана на дълга и всички имаха наум, че може да стане нещо с рейтинга. Плюс това, ако е заложил 850 млн. при 10:1, ще спечели 7.65 млрд. долара, тоест по-малко от 8 млрд., а не повече.
                                +1, а и няма буки в света, което би издържало и платило подобен залог, а за друг освен буки, нещо не се сещам къде би могъл да го направи?!?!? Абсолютна партенка, да не говорим, че за подобна сума, спокойно ще се разбере с поне една от трите агенции да смъкнат рейтинга на когото и да е

Коментар

Working...
                                X