IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чърчил Разгледай мнение
    днес или утре златото ще затвори под 1600 а месеца под 1400, от там нататък е ясно....
    Доста смело изказване! Аргументирай се защото иначе си остават празни приказки!

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
      дупе залагаш ли? Защото тази псевдопрогноза е от типа "да му е яко дупето на прогнозиращия"
      залагам разбира се, и не само дупе, а и гащи

Коментар

днес или утре златото ще затвори под 1600 а месеца под 1400, от там нататък е ясно....
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Гари,

скоро ще се спука. Бъди спокоен.
          Виж, че никой не купува Злато - нито за накити има съществен ръст, за индустрията стои на едно и също ниво през последните 7-8 години. Даже миналата и тази година Банките продават злато.
          Единствено Злато се купува от ETF-и ....което е класическа пирамида и балон. Златото в ETF-и е скочило 82 пъти за последните 10 години. Като общо взето ръста на Златото в ETF е през последните години.
          Т.ч. това инвестиционно злато ми напомня
          - 2006-2007 покупката на "имоти с инвестиционна цел ", т.к. имотите били най-сигурната инвестиция и никога не падали
          - напомня ми инвестиционното сребро през пролетта на 2011
          - напомня ми инвестициите в петрол последните 1-2 години с нива от 157 $ и анализи на Голдман сакс за петрол 200-250$
          - напомнями за памука

и т.н.
          и всичките тези активи с "инвестиционна цел". Почнат ли да ти говорят за някой актив с инвестиционна цел... озъртай се добре... значи има вероятност балона да се е надул страшно много

Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
          Не чуват Shemata, затова купуват. Ако бяха видели, че според него е балон...Той горкият ще изяде голям бой тази седмица. Но ако упорства все така, след няколко хилядарки нагоре може и да уцели момента за скъсяване.
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

дупе залагаш ли? Защото тази псевдопрогноза е от типа "да му е яко дупето на прогнозиращия"

Коментар

• Привет Груев,

Съгласен съм с почти всичко написано от теб, просто моята гледна точка е, че парите са поевтинели, а не конкретния актив злато е станал изведнъж много ценен. В периоди на несигурност неизменно е ставало така. Възможно е да стигне до посочените от теб нива, но както сам казваш е малко вероятно Индия и Мексико да направят космически пачки, а белите да гледат тъжно

Поздрави

Коментар

• днес или утре златото ще затвори под 1600 а месеца под 1400, от там нататък е ясно....

Коментар

• проди, извинявай, но с някои неща не съм съгласен - ще си позволя да ти пиша с червено в поста:

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  , извинявай, но:

1. Фундаментална причина да се смъкнат акциите на водещи в своите сектори компании до смешни нива също няма, но е факт; - за някои да, но за друго - твърдо нйе, а ако имаш предвид Бг, то тук много трудно може да се намери подценена компания, плащаша дивиденти, с коректен мажоритар и т.н., при която да няма огромен риск за инвестицията, дори и на тези нива.

2. Факт е и че златото по подобен начин е било най-куцата инвестиция в продължение на десетилетия; - златото е куца инвестиция само в периода 1980-2000 и то много куца, съгалсен съм. През останалото време до Втората световна, залтото не е било инвестиция, а пари - няма как да очкаваш да му се качва стойността. само за инфо - златото през 30-те години на 20 век, струва 30 долара......

3. Съвременните технологии позволяват добив на злато в нечувани размери, спрямо последните столетия; - да, ако старвняваш с преди 500 години, добивите са нечувани, факт. Сега вземи сравни средният годишен добив - около 5к тона, с общото количество злато по целия свят - около 160К тона и ще видиш, че златото е еедна идеална валута - горе-долу расте с темпа на инфлацията. Златото е крайна величина (също като петрола) и в един момент ще свърши (не знам кога) - това, че щели да го добиват по химичен път, макар и теоритично възможно е тотална пунта мара - то и нефт щяха да добиват от пясъците в Албърта, ама.......

4. Ако една от централните банки наруши джентълменското споразумение за не продажба на злато, не знам къде ще му иде цената. Малко вероятно, но възможно при ситуация като сегашната. - няма такова споразумение в момента, договорка е по-скоро нито една от суперсилите да не купува злато, защото ще го изстреля жестоко нагоре, а това не е от полза за никого от суперсилите - знаеш защо, нали? В потвърждение на думите ми - можеш да видиш кога МВФ се реши да си продава златото и как го глътнаха за отрицателно време -втори опит май няма да има

5. Големи купувачи са Мексико, Китай и Индия ( и за физически обществени нужди в последната), но не и Щатите и Европа. - ето това е големият проблем през златото да стане световна валута, за едно с факта, че не може да се манипилира лесно, естествено (затова и няма да стане) - огромни количества злато има в разни бантустански държави като Индия, а пък добива му става в още по-измислени държави в Африка, както и в Китай и Русия - ами просто никой няма да позволи на подобни третокласни държави да станат новите световни суперсили и белите да им бачкат за няколко търкалца златце, дето всеки африкански селяк може да си изкопа в градината. сега е същото, но в обратнио посока - целият свят бачка за едните хартийки на щатите, дето имат почти нулева себестойност. Сащ градят тази империя толкова дълго време и си живуркат толкова прекрасно от нея, че едва ли ей-така, щото са добри души, ще я пуснат лекичко....

Нищо не препоръчвам, но го има по всички вестници като яка инвестиция - мда, това е проблем, но все още не толкова голям. просто златото е пари, а не инвестиция, както казах по-горе. Вероятно пак искат да обогатят масите.

В заключение - очаквам скропна интервенция от страна на Сащ или мвф, а може и някои от техните европейски протежета да се включат. Колко голяма ще е интервенцията и дали ще успее да свали цената - не знам, знам само, че съм си купил физическо злато на средна цена 600 долара, и няма да го продам преди да стане 2 500....
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    аз каталясах 15 000лв назад при 1708$
                    сега ще ближа рани ,и ще я мислим за напред!
                    Корекция 100% ще има но едва ли ще е преди да отмине шумотевицата около САЩ! Но според мене е много лоша идея да се играе срещу тренда особено при златото! Ако има корекция ще е добре, защото ще има по-добри нива за дълги, но да ти кажа доста хора изгоряха, точно защото играят срещу тренда! Аз също съм се парил няколко пъти!

Коментар

• аз каталясах 15 000лв назад при 1708$
                      сега ще ближа рани ,и ще я мислим за напред!
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Ако все още има останали мечки при златото не им блазе... не само тази седмица ами до края на годината ще ядат бой... най много да хванат някоя корекция, този месец... защото както знаем септември започва сезона на сватбите в Индия и мисля, че няма нужда да споменавам за какви количества злато става на въпрос в периода септември-ноември!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                          Taking delivery is not a common occurrence in the futures markets, and does involve a number of considerations.

не ми се задълбава.
                          с две думи .благодари се , че фючърсите не отговарят точно на съществуващото физически злато .именно поради това , днес цената е 'само' 1600$ , а не , да кажем 5 пъти повече .

анджък де, за това говорим - фючърсите са нереални, както и повечето финансови сделки, които се правят с пари и стоки от нищото. Едно време имаше един лаф- мъчат се да ебат дявола във въздуха (не знам колко си голям и дали го знаеш), та и сега е същото. проблемът е , че от време на време има back to basics и единственото, дето става за пари и е релано е златото. И да, прав си, че ако ги няма нереалните фючърси залтото щеше да е поне 2 пъти по толкова, а това няма да е от полза за никого от тези от върховете с виртуалните кинти и затова е и този натиск, но в момента common sense надделява и дори и банерите не могат да го спрат. Усепх ти желая.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 4500 usd възможна цена, но рано или късно ще има 80% надолу

Коментар

• Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение
                              голд: 1700 $
                              Не чуват Shemata, затова купуват. Ако бяха видели, че според него е балон...Той горкият ще изяде голям бой тази седмица. Но ако упорства все така, след няколко хилядарки нагоре може и да уцели момента за скъсяване.

Коментар

• голд: 1700 $

Коментар

Working...
                                X