IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Колега desperado,

забелязал съм те от една година, че имаш доста смислени мнения и съм забелязал, че имаш доста познания за трейдър, т.ч. малко се учудвам, че влизаш в дълги при среброто на около 29 $. Аз не искам да се правя на специалист, но бих ти препоръчал да обърнеш внимание на следното :

1) Златото и Среброто са два спукани балона (Аз когато скъсявах среброто през пролетта съм написал сигурно 20 страници фундаментален анализ на среброто в темата за Среброто, прегледай и ще видиш...замисли се добре дали си заслужава да влизаш в дълго сребро, защото най-вероятно ще загубиш много пари).

2) Имаш Злато със средна производствена цена от 500 -600$ и Сребро със средна производствена цена от 5,30 $ . Всеки един спукан балон рано или късно стига до производствената си цена (като тя ще спадне още т.к. при спукан балон най-неефективните мини ще фалират и средната производствена цена рано или късно ще падне).

т.ч. не бих те съветвал да купуваш Злато преди 600 -700 $ и Сребро преди 10 $, т.к. това е игра с падащи ками

Успех и умната!
    Въпреки, че спорихме с теб искренно се радвам, че си излезнал на печалба. Ние и за среброто спорихме и там също излезе на печалба, така че евала.

Все пак фундаментално не съм съгласен с твоя фундамент :-D. Значи ти си гледаш производствената цена и не те интересува друго, а за мен производствената цена е просто резултат от истинския фундамент, защото ето, че ти сам признаваш, че при появилото се по-голямо търсене (истинско физическо търсене на метала) се отварят нови мини на много по-висока производствена цена. Само в България за последната 1 година 2-ра мина искат да отварят. Така, че има една средна производствена цена при определено търсене и съвсем друга при повишено търсене. Истинския двигател на цената е търсенето и фундаменталния ти анализ трябва да е насочен към това - защо има повишено търсене, а не защо има 1000$ разлика между цената на метала и производствените му разходи в дадена мина.
    Усещам от начина ти на разсъждение, че не разбираш, че макар производствената цена на една мина да е 600$ например, това не значи, че тя може да извади неограничено количество злато на тази цена за кратко време и така да смачка всичката конкуренция. Точно защото производството не е толкова еластично, за това има и стари, разработени мини, които имат производствена цена 600 $ и същевременно се разработват нови мини при, които производствената цена е 1400 $ и въпреки това има хляб и за едните и за другите.

Та толкова мога да кажа по въпроса със средната производствена цена, ако имаш някой друг фундаментален аргумент съм готов да го обсъдим и него.

И отново - поздрави за реализираната печалба

Коментар

• Много силна подкрепа към 1565
      Дали ще пробие?

Коментар

• Доколкото знам EUR/USD не е с никаква регулация,а се определя от пазара.А там,както знаем,всичко е възможно.Не под 1,20, ами и под 0,80 може да отиде,щом пазарът реши,Както примерно и на 1,80.А за златото чисто технически има едно ясно изразено мечо поглъщане септември,така че може и да вземе да направи една по-големичка корекция до 1350.Успехи на всички златари!
        Фибо-мибо-грънци....

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
          Форекс мастър тъкмо си купих истински златни пари и загубих САМО днес 5 % ... що бе пич ...нали си купих истински пари ..а сега съм по беден от вчера...пфу да та еба в глупака...
          Готиното е, че и цените на физическото, в tavex-а също паднаха, така че сега е момента да си купиш още

Коментар

• Интересно дали ще успеят да изгонят късаците с тези резки и агресивни вдигания...

Коментар

• Някой май въобще не се кефи на спада на златото - много агресивно го вдигат...

Коментар

• Колега kostas19,

по принцип съм Shemata, a не Шемета .

не търгувам EUR/USD т.ч. не знам колко може да стане. Но аз лично не виждам никаква връзка между Еврото и Златото и курса Злато/$.
                А Златото си е спукан балон, който ще издиша поне още 2-3 години и ще иде на нива под 1000 $ .

Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                Айде ся Шемета ше се скъса да спами как балона е пукнал.. Златото е свързано с Еврото докато еврото е в лайна златото ще лагва. Когато златото е било 300 долара през 2002 Еврото е било 0.80 спрямо долара. Според теб дали някой ще остаи еврото да падне под 1.20
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                  Айде ся Шемета ше се скъса да спами как балона е пукнал.. Златото е свързано с Еврото докато еврото е в лайна златото ще лагва. Когато златото е било 300 долара през 2002 Еврото е било 0.80 спрямо долара. Според теб дали някой ще остаи еврото да падне под 1.20
                  Няма нищо общо със златото. "Пук" на златото и "пук" на еврото sстава и затова така ти изглежда Май ще ходи еврото на номинал
                  Не е препоръка
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                    В момента никой няма сметка от скъпо евро.. Около 1.20 има силни технически нива, но ако ги пробие и тях ... ? А е било и доста по-евтино без никой да умре, освен, че западна Европа се бе напълнила с американски туристи които си харчиха парите тук. Така, че не се знае и да се карате за нещо което е в бъдеще и я камилата я камиларя, ползи няма
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Айде ся Шемета ше се скъса да спами как балона е пукнал.. Златото е свързано с Еврото докато еврото е в лайна златото ще лагва. Когато златото е било 300 долара през 2002 Еврото е било 0.80 спрямо долара. Според теб дали някой ще остаи еврото да падне под 1.20
                      Last edited by kostas19; 15.12.2011, 00:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от vingrei Разгледай мнение
                        Това е моментен спад и най-късно след нова година златото ще си възвърне позициите и ще стане 1700-1800$,а през 2012 може да мине и 2000$
                        ами купуваш , НО под 1450 бягаш бързо ..за да не останеш с "истински" пари на екрана , а с 0 в джоба.....

Коментар

• Това е моментен спад и най-късно след нова година златото ще си възвърне позициите и ще стане 1700-1800$,а през 2012 може да мине и 2000$

Коментар

• Форекс мастър тъкмо си купих истински златни пари и загубих САМО днес 5 % ... що бе пич ...нали си купих истински пари ..а сега съм по беден от вчера...пфу да та еба в глупака...

Коментар

• Колега prodigal,

мерси много!!!

Успех и на теб в търговията!!!

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                              Добра игра и волски нерви

Комплименти!

Коментар

• Колега НАИВНИК,

мерси много!!!

Успех и на теб в търговията!!!

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Добро излизане

Коментар

Working...
                                X