IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    я си покаже всички доходността тука
    Точно така. И ако си на минус да не съм прочел твоя дума тук.
    Освен животни тука други няма. Ако исках мнения от животни щях да посетея зоопарка.Да си прочел едно животно тук да декларира доход?
    Реда излена една седмица в отпуск. Другите животни се гърчат със смяна на темата.
    Този форум е валутна търговия, зоологчяската градина е другаде.Аз възставам срещу простотията тук. "Селянията на село" - това е лозунга.
    Last edited by valio1900; 14.02.2012, 21:53.

Коментар

• я си покаже всички доходността тука
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Предполагам какъв би бил отговора ти.

А ти си легнал върху дюшека със златните монети и гледаш бТВ-то..... Ех, живот си живееш.

Аз трябва да гледам монитор, на който има само текст.
        Да те питам и тебе , колко % доходонсност имаш за 2011. Изживяваш се като апостол бива и да търгуваш като такъв.

Коментар

• 1 трой унция=1/12 от трой паунд=31,1035 грама
          Фиксинг на БНБ
          Злато (1 трой унция) XAU 1 2548.64
          1 грам злато според БНБ 81,94 лева
          Цена на златна монета в Тавех
          1 oz 2 662.00 3 201.00
          28,35 грама
          1 грам злато според Тавех 112,91 лева
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
            На тебе не ти се чете, обаче ти се спори!? Аз пък гледам БТВ и не ми се спори вече
            Предполагам какъв би бил отговора ти.

А ти си легнал върху дюшека със златните монети и гледаш бТВ-то..... Ех, живот си живееш.

Аз трябва да гледам монитор, на който има само текст.

Коментар

Не ми се чете в интернет.

Само ми кажи - когато си купувал тези монети, на спот цена на физическото злато ли ти ги продадоха или имаше оскъпяване (добавена стойност заради, да кажем - ограничения им тираж, колекционерска стойност в един бъдещ период и т.н.).

Смятам, че са сложили надценка.
              На тебе не ти се чете, обаче ти се спори!? Аз пък гледам БТВ и не ми се спори вече

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                Да но 5% са си ВИНАГИ 5%
                Петре, как виждаш шансовете за поява на драхми от последния ни разговор на тази тема?
                По-големи, по-малки?

Коментар

Разбрах те.
                  Но ти нищо не разбра. Това НЕ са нумизматични монети, а ИНВЕСТИЦИОННИ. Те нямат никаква номизматична стойност, а единствено стойността на тройунция злато при максимално близка до борсовата цена. Останалото го прочети в интернет, ще ти е интересно.
                  Не ми се чете в интернет.

Само ми кажи - когато си купувал тези монети, на спот цена на физическото злато ли ти ги продадоха или имаше оскъпяване (добавена стойност заради, да кажем - ограничения им тираж, колекционерска стойност в един бъдещ период и т.н.).

Смятам, че са сложили надценка.

Коментар

• Колеги,
                    успокойте се малко .
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

При акумулирана 25-30% печалба, 5% спред едва ли ще е проблем
                      Да но 5% са си ВИНАГИ 5%

Коментар

Не, ти не ме разбираш. Аз съм бос на тема нумизматика, но не съм бос на тема ликвидност.
                        Една стока (била тя и златни монети), поради ниската си ликвидност, може много бързо да расте, но и още по-бързо да пада.

В монетите, освен стойността на вложеното физическо злато, имаш и калкулирана добавена стойност (старинност, изработка, запазеност, тираж и т.н.).
                        В моменти на кризи и при нужда от ликвидност, добавената стойност има склонност да пада за 2-3 дни.

Дано ме разбра.
                        Разбрах те.
                        Но ти нищо не разбра. Това НЕ са нумизматични монети, а ИНВЕСТИЦИОННИ. Те нямат никаква номизматична стойност, а единствено стойността на тройунция злато при максимално близка до борсовата цена. Останалото го прочети в интернет, ще ти е интересно.

Коментар

Явно не си наясно. Ще се опитам да ти обясня. Това не е нумезматичен сайт, а една от фирмите, които купуват/продават с обявени ежедневни и ежечасни котировки както твоите долари, така и инвестиционни монети. Дори и да си представим, че фалират или бъдат затворени по някаква си причина, ей къде е Австрия - отиваш в първата австрийска банка и по същия ред си продаваш /или купуваш/ същете монети. Разглеждай го опростено като търговия с даден вид валута.
                          Не, ти не ме разбираш. Аз съм бос на тема нумизматика, но не съм бос на тема ликвидност.
                          Една стока (била тя и златни монети), поради ниската си ликвидност, може много бързо да расте, но и още по-бързо да пада.

В монетите, освен стойността на вложеното физическо злато, имаш и калкулирана добавена стойност (старинност, изработка, запазеност, тираж и т.н.).
                          В моменти на кризи и при нужда от ликвидност, добавената стойност има склонност да пада за 2-3 дни.

Дано ме разбра.

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                            Да не забравяме за "скромният" спред от 5% на австрийските банкери
                            При акумулирана 25-30% печалба, 5% спред едва ли ще е проблем

Коментар

Явно не си наясно. Ще се опитам да ти обясня. Това не е нумезматичен сайт, а една от фирмите, които купуват/продават с обявени ежедневни и ежечасни котировки както твоите долари, така и инвестиционни монети. Дори и да си представим, че фалират или бъдат затворени по някаква си причина, ей къде е Австрия - отиваш в първата австрийска банка и по същия ред си продаваш /или купуваш/ същете монети. Разглеждай го опростено като търговия с даден вид валута.
                              Да не забравяме за "скромният" спред от 5% на австрийските банкери

Коментар

• Явно не си наясно. Ще се опитам да ти обясня. Това не е нумезматичен сайт, а една от фирмите, които купуват/продават с обявени ежедневни и ежечасни котировки както твоите долари, така и инвестиционни монети. Дори и да си представим, че фалират или бъдат затворени по някаква си причина, ей къде е Австрия - отиваш в първата австрийска банка и по същия ред си продаваш /или купуваш/ същете монети. Разглеждай го опростено като търговия с даден вид валута.

Коментар

Working...
                                X