If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изобщо не се шегувам.
Капиталът в златни монети и изобщо във физическо злато не е "дискретен". Виж инженерното/математическото значение на "дискретен".
И когато има криза или имаш нужда от ликвидност, тогава виждаш колко реално ти струват тези грамове злато, т.е. когато трябва да ги продаваш накуп.
Докато са под дюшека и гледаш нумизматични сайтове - това е лъжлив капитал.
АНОНЕ ТИ СИ НАПРЕД МНОГО , ЩОМ ЗАПОЧНА ДА МИСЛИШ КАТО БЪФЕТ-че инвестирането в злато не е печелившо
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Не ви ли писна да се гърляте за златото ? Цената Му ще почне да пада (до 61.8%) от върха, след като навлезем във фаза на повишаващи се основни лихви (може би след първата половина на 2013г). До тогава само дълги в златото.
Иначе Анон е прав - неговата печалба е затворена, а тази от златните монети не - отделно като гледам имат доста неприятен спред на търгуване. Така че най малкото трябва да се оценяват по цена купува...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Изобщо не се шегувам.
Капиталът в златни монети и изобщо във физическо злато не е "дискретен". Виж инженерното/математическото значение на "дискретен".
И когато има криза или имаш нужда от ликвидност, тогава виждаш колко реално ти струват тези грамове злато, т.е. когато трябва да ги продаваш накуп.
Докато са под дюшека и гледаш нумизматични сайтове - това е лъжлив капитал.
Ох, успокоих се! Това означава че съм загубил само 20$ днес. Като сметна обаче, че за 30 дни изхарах 6-7% върху цената на златото и около 20% върху цената на среброто, колко ли съм на далавера от изминалия месец? Ами от последните 12 месеца?
п.п. Знам, знам - http://www.tavex.bg/?main=8
Ами нищо не си "изкарал", защото не можеш да отрежеш от монетата и да си купиш хляб с една люспа злато.
Аз мога да изхарча 1 долар от тези 20 за хляб.
Ох, успокоих се! Това означава че съм загубил само 20$ днес. Като сметна обаче, че за 30 дни изхарах 6-7% върху цената на златото и около 20% върху цената на среброто, колко ли съм на далавера от изминалия месец? Ами от последните 12 месеца?
п.п. Знам, знам - http://www.tavex.bg/?main=8
Браво, добре печелиш! 2-3 от моите монети под дюшека струват около 5000$. Много си надобрял, щом за ден ги вадиш. Давай така и до 2-3г може и да ме стигнеш...........
Аз го казах образно.
Разбира се, спечелил съм около 20 долара, не повече.
П.П. А и ти не знаеш колко струват златните ти монети, до момента в който не ги продадеш. Нали така?
Браво, добре печелиш! 2-3 от моите монети под дюшека струват около 5000$. Много си надобрял, щом за ден ги вадиш. Давай така и до 2-3г може и да ме стигнеш...........
Дори да пропуснат тази пролет QE3, не забравяйте че е година на избори и ще се вкарат по други начини мнооого $, за да бъдат купени избирателите. Не забравяйте и за европейските QE-та, които още тази година ще подминат 1 трилион евра за спасяването на закъсалите икономики. Ами какво да кажем за вече започналата световна война на валутите, при която всички имащи право да печатат ЦБ се надпреварват колко повече могат да напечатат от другите, само и само да отслабят родната валута и да подпомогнат конкурентноспособността и износа на нацията? Дори винаги неутралната Швейцария се принуди да влезне в тази война! Няма вече спиране приятели - всички валути седнаха на голямата пързалка.
Днес от късо злато изкарах сигурно стойността на две-три твои златни монети (тези, под дюшека). До довечера може и още една да "изпечеля".
Пък няма лошо да си говориш зо QЕ-та, ME-та и т.н. и т.н.
Дори да пропуснат тази пролет QE3, не забравяйте че е година на избори и ще се вкарат по други начини мнооого $, за да бъдат купени избирателите. Не забравяйте и за европейските QE-та, които още тази година ще подминат 1 трилион евра за спасяването на закъсалите икономики. Ами какво да кажем за вече започналата световна война на валутите, при която всички имащи право да печатат ЦБ се надпреварват колко повече могат да напечатат от другите, само и само да отслабят родната валута и да подпомогнат конкурентноспособността и износа на нацията? Дори винаги неутралната Швейцария се принуди да влезне в тази война! Няма вече спиране приятели - всички валути седнаха на голямата пързалка.
Коментар