If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, това последното е добра новина. Щом среброто се продава 6 пъти над производствената, значи и златото има мегдан да расте .
На спечелилите пари честито, на спечелилите нерви - късмет другия път. Аз си бях заплюл на определена цена и след 2 месеца чакане си направих подарък от тавекса.
за 2010 е 5,31 $, а за 2011 е 5,26$ средната производствена цена на Среброто при мините .
Знам, че е лудост при такава себестойност да се продава на 30 $ ))
Но!!! Човешката лудост е толкова голяма по някой път, че всичко е възможно!!! Например Родиума с производствена цена от около 200-400 $ стигна от 400 $ до 10 000 $ )) и после се спука и си дойде на мястото за 2-3 години. Т.ч. всякви примери на лудост има!!!
Йосифе момчето са се запалило бе гледало е мн ю тюб клипчета казващи, че утре среброто ше е 1 към 1 с златото . Може да се е хванало. Мойта гледна точка е , че в много лоши времена среброто може да стане 15 към 1 , но това да се случи точно докато ти си жив е много малко вероятно. Не забравяй, че ние живеем средно по 65 години , а през хилядолетията на човешкото общество тва се е случвало 5-6 пъти
http://www.investor.bg/news/article/126097/363.html :
"Продавачи на 750 млрд. долара от тези активи/главно американски ДЦК и ипотечни облигации/ по първата програма QE1 са американските домакинства (в огромната си част), а на други 450 млрд. долара по QE1 са чуждестранни инвеститори като вероятно тези пари напускат пределите на страната. Няма данни относно вероятните продавачи на ДЦК за останалите 600 млрд. долара по програмата QE2 (Председателят на ФЕД Бен Бернанке обяви, че по QE2 ще бъдат изкупени само американски ДЦК)."
"Свръхрезервите /на банките/ (excess reserves) при ФЕД се „издуват” с 1,6 трлн."- пари, които не са пуснати в американската икономика.
Кога и къде ще се изсипят? Едва ли ще е в САЩ.
Колко от тях са отишли досега за надуване цената на златото от ФЕД?
"Баланс на Федералния резерв на САЩ: 12/2006-06/2011(Billions of dollars) - 1984.1;
от тях Gold/Foreign Currency/SDR - 9.5."
Каква част от 750-те млрд.$ получени от американските домакинства са обърнати в злато(физическо) и при каква цена?
Големите купувачи на физическо злато са държавите и не вярвам да продават. Спекулира и ще го отнесе "паникьосаната цаца" дето "хитрува" основно с хартиено злато чрез различните ETF.
Чакам поредния момент(за включване) за обръщането на напечатаните $(американски дълг) в злато(и други активи), а се говори и за още печат?
Ти тъп ли си или се правиш на такъв ? Да съм ти говорил за паритет някъде ? Големи "РАЗБИРАЧИ" и "КРИТИЦИ" станахте ! Говоря за стесняване на границите между тях и които ми каже, че няма зависимост между златото и долар/евро : ) мога да му се изсмея и да спра да коментирам понеже сте много "компетентни и велики умове" айде...
е какво трябва да разберем от анализа ти тогава ,че когато падало евро/долара и границите м/у злато /долар и злато / евро се стеснявали ами също и границите на домати / краставици се стесняват- това видя ли го..... Ти какво сега проверяваш ни дали разбираме деление и умножаване ли ?....... Освен чисто математическа зависимост ти каква друга виждаш ,че така ахкаш и охкаш от щастие.......малоумник.... паритет ..брех какви сложни думички си научил...брех , брех....
Велики мисли...пич ти учил ли си математика.... ако да би ли ми отговорил на следния въпрос ..колко трябва да е EUR/USD за да имаме следното равенство USD/XAU=EUR/XAU...... но все пак развеселяваш....
Ти тъп ли си или се правиш на такъв ? Да съм ти говорил за паритет някъде ? Големи "РАЗБИРАЧИ" и "КРИТИЦИ" станахте ! Говоря за стесняване на границите между тях и които ми каже, че няма зависимост между златото и долар/евро : ) мога да му се изсмея и да спра да коментирам понеже сте много "компетентни и велики умове" айде...
Уорън Бъфет
"Пази се когато другите са алчни, но бъди алчен когато те се пазят."
Имам въпрос:
Когато сме свидетели на спад на EUR/USD тогава не е ли логично да чакаме и изравняване на стойностите при USD/XAU и EUR/XAU !?
Ако злато долар не слезе под 1500$, според мен спекулантите няма да позволят това защото все още е достатъчно атрактивно като цена, а Еврото слезе още малко, то тогава би било добре да очакваме леки повишения при EUR/XAU ?
Това трябва да важи и за среброто USD/XAG и EUR/XAG
Колкото по ниско е еврото спрямо долара, толкова по-малки ще бъдат и границите между доларовото и евро златото ?! Нали!?
Велики мисли...пич ти учил ли си математика.... ако да би ли ми отговорил на следния въпрос ..колко трябва да е EUR/USD за да имаме следното равенство USD/XAU=EUR/XAU...... но все пак развеселяваш....
Само факта,че казваш (аз не виждам връзка между долар евро и злато) доказва колко разбираш и доказва, че няма смисъл да се говори стеб. В голбална икономика разделена на 3 ако не виждаш връзките по добре си сложи паричките в банката да 6 месечен депозит и не се занимаваи с глупосто. Тва е съвет към Шемета. Направо ме разби ха не виждал връзката.
Имам въпрос:
Когато сме свидетели на спад на EUR/USD тогава не е ли логично да чакаме и изравняване на стойностите при USD/XAU и EUR/XAU !?
Ако злато долар не слезе под 1500$, според мен спекулантите няма да позволят това защото все още е достатъчно атрактивно като цена, а Еврото слезе още малко, то тогава би било добре да очакваме леки повишения при EUR/XAU ?
Това трябва да важи и за среброто USD/XAG и EUR/XAG
Колкото по ниско е еврото спрямо долара, толкова по-малки ще бъдат и границите между доларовото и евро златото ?! Нали!?
Уорън Бъфет
"Пази се когато другите са алчни, но бъди алчен когато те се пазят."
Коментар