Първоначално изпратено от Shemata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеКолега,
Бернанке повтаря вече повече от една година, че няма да има повече "Вливания на ликвидност" . Значи миналата година през Юни изтече последното, т.е. 2-орото . Ако следиш фундамента поне за последните 1-2 години ще видиш, че Икономиката на САЩ - БВП, Безработица, Производство, Наема не персонал и т.н. е на много по-добри нива от преди точно една година и на колосално по-добри нива от преди две години . Т.ч. Няма логика, миналата година Бернанке да спря вливането на ликвидност през Юни, а сега при по-добра икономика да поАчне ново вливане. Не съм ли прав? Ако икономиката бе по-зле от преди една година, тогава можеха и да предприемат мерки, но тя е много по-добре (просто погледни макро-данните на САЩ сега и преди година и ще видиш колосален напредък, прочети и днешния репорт от 49 страници и ще видиш какво пишат от ФЕД). Т.ч. при по-добра икономика от миналата година може ли сега да вливат ликвидност, като миналата година при по-слаба не вливаха??? НЕ!!! Не съм ли прав?
второ:
ако наистина си икономист и имаш икономическо образование или поне мислене, би трябвало да знаеш, че не само печатането на пари възстановява икономиката, а нещо друго . Има една универсална формула . Т.ч. в момента от ФЕД чакат втората променлива от формулката да почне да се вдига, а не напечатаните пари (напечатаните пари са първата променлива във формулката). А коя е формулата??? Остава за теб и за другите които искат да разбират от Фундамент за домашна работа . Все пак не съм длъжен да обяснявам всичко и да отварям очите на всеки . Мисля, че достатъчно съм казал
успех и умната!
Иначе аз не вярвам особенно да официалната статистика (независимо дали говорим за инфлация, за безработица или продажбите на дребно), пудрят си ги както искат. Говорейки за подобрените им икономическите показатели може да се спомене, че пак им расте търговския дефицит, расте броя на трайно излезлите от пазара на труда, както и на временно заетите, както и на тия, които взимат помощи за храна (тоя месец пак поставиха рекорд). Външния им дълг също лети нагоре, като за тази година ще нарастне с 8,5%, а може и с повече ще видим. Та аз съм силно скептичен, че ако ФЕД излезне от пазар на трежърита, лихвите ще останат на тия нива, съответно икономиката на САЩ ще се възроди.
There were so many disturbing elements to the May jobs data that we're not sure we can do justice to the litany of disappointments (with some help from our friends at the Investor's Business Daily):
•The share of long-term unemployment is at its highest level since the Great Depression (42%).
•Fully 54% of college degree graduates under the age of 25 are either unemployed or underemployed.
•45 million Americans are on food stamps — one in seven residents.
•47% of Americans are on some form of government assistance.
•The employment-to-population ratio for 25-54 year olds is now 75.7%, lower than it was when the recession supposedly ended in June 2009.
•The number of people not in the labour force has swelled eight million since the recession ended; absent that effect, the unemployment rate would be 12% right now (about the same as President Obama's election chances would be).
•The number of people confident enough to leave their jobs fell 11% in May
for the second month in a row to 891k, the lowest since November 2010.
•The ranks of the unemployed who have been looking fruitlessly for work for at least 27 weeks jumped 310k in May, the sharpest increase since May 2011.Last edited by simo.smo; 07.06.2012, 00:30.
Коментар
-
Колега,
Бернанке повтаря вече повече от една година, че няма да има повече "Вливания на ликвидност" . Значи миналата година през Юни изтече последното, т.е. 2-орото . Ако следиш фундамента поне за последните 1-2 години ще видиш, че Икономиката на САЩ - БВП, Безработица, Производство, Наема не персонал и т.н. е на много по-добри нива от преди точно една година и на колосално по-добри нива от преди две години . Т.ч. Няма логика, миналата година Бернанке да спря вливането на ликвидност през Юни, а сега при по-добра икономика да поАчне ново вливане. Не съм ли прав? Ако икономиката бе по-зле от преди една година, тогава можеха и да предприемат мерки, но тя е много по-добре (просто погледни макро-данните на САЩ сега и преди година и ще видиш колосален напредък, прочети и днешния репорт от 49 страници и ще видиш какво пишат от ФЕД). Т.ч. при по-добра икономика от миналата година може ли сега да вливат ликвидност, като миналата година при по-слаба не вливаха??? НЕ!!! Не съм ли прав?
второ:
ако наистина си икономист и имаш икономическо образование или поне мислене, би трябвало да знаеш, че не само печатането на пари възстановява икономиката, а нещо друго . Има една универсална формула . Т.ч. в момента от ФЕД чакат втората променлива от формулката да почне да се вдига, а не напечатаните пари (напечатаните пари са първата променлива във формулката). А коя е формулата??? Остава за теб и за другите които искат да разбират от Фундамент за домашна работа . Все пак не съм длъжен да обяснявам всичко и да отварям очите на всеки . Мисля, че достатъчно съм казал
успех и умната!
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеАз също смятам, че за сега няма да има QE, но също така мисля, че ако ти не затвориш преди следващото QE (което рано или късно ще дойде), след това просто няма да имаш възможност да затвориш на печалба. Дано да не съм прав, успех.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЧетейки Beige Book-a в момента, т.к. е 49 страници ...все повече и повече се забелязва, че за ФЕД кризата е свършила .
Т.ч. да видим утре какво ще каже Бернанке и тази вечер Yellen. След техните изявления, които ще съвпаднат със становището в Beige Book-a най-вероятно ще стане ясно, че ФЕД е твърдо зад мнението, че Кризата вече е отминала и Златото ще се изсипе в следващите дни/седмици.
п.с. за последните 2-3 години не съм виждал по-позитивен Beige Book. Т.ч. мисля, че да държиш Злато е повече от безсмислено. Колегите които са в дълго Злато имат много малко време да си затворят позициите, за да не изгубят всичко.
Успех и Умната!
ПУККККККККККК!!! КУПОНА СВЪРШИ!!!
Коментар
-
Четейки Beige Book-a в момента, т.к. е 49 страници ...все повече и повече се забелязва, че за ФЕД кризата е свършила .
Т.ч. да видим утре какво ще каже Бернанке и тази вечер Yellen. След техните изявления, които ще съвпаднат със становището в Beige Book-a най-вероятно ще стане ясно, че ФЕД е твърдо зад мнението, че Кризата вече е отминала и Златото ще се изсипе в следващите дни/седмици.
п.с. за последните 2-3 години не съм виждал по-позитивен Beige Book. Т.ч. мисля, че да държиш Злато е повече от безсмислено. Колегите които са в дълго Злато имат много малко време да си затворят позициите, за да не изгубят всичко.
Успех и Умната!
ПУККККККККККК!!! КУПОНА СВЪРШИ!!!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениебимберици - хилядарки.
кинти - пари.
Разбойник - два кинта.
Пънкар - пет кинта.
Грозник - десет кинта.
Политик - двайсет кинта.
Некадърник - петдесет кинта.
Ревлю - сто кинта.
Яхо-о-о - борсов възход.
Заювци - тия дето разпродават без да мислят на смехотворни цени.
Планктони - бетер Заювци.
Вуци - тези дето неотклонно преследват, с цел пълнене дадена акция.
Хъхряк - мангал.
Ъръмчх - да.
Ърм - ърм.
Речник един вид.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Абе колега Muller!!!
нали виждаш, че съм ти дал фундаментално становище/твърдение/обяснение защо съм написал "Пукккккк!!!". И защо ти казвам, че Златото тръгва надолу и Късите ще са на мода .
В 21:00 излезе Beige Book-a. Прочети, поразгледай какво пише там и ще ти стане ясно. Като искаш да търгуваш на международните пазари, то трябва да следиш най-важните неща , да ги четеш, анализираш и да вземаш бързи и рационални решения.
Успех и умната!
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеА що такова движение надолу касиране или откриха нова мина с милиони метрични тонове металМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениепреди 15 мин излезе Beige Book-a ... Доста нормално и позитивни са коментирали икономиката .
Скоро ще има ПУКккккккккккк!!! 1500...1400...1300 $
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениебимберици - хилядарки.
кинти - пари.
Разбойник - два кинта.
Пънкар - пет кинта.
Грозник - десет кинта.
Политик - двайсет кинта.
Ревлю - сто кинта.
Яхо-о-о - борсов възход.
Хъхряк - мангал.
Ъръмчхм - да.
Ърм - ърм.
Речник един вид.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениедай превод на бимберици
кинти - пари.
Разбойник - два кинта.
Пънкар - пет кинта.
Грозник - десет кинта.
Политик - двайсет кинта.
Ревлю - сто кинта.
Яхо-о-о - борсов възход.
Хъхряк - мангал.
Ъръмчх - да.
Ърм - ърм.
Речник един вид.Last edited by Императорът; 06.06.2012, 22:12.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Оле-майко!
17 000+ поста и такова изказване
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИскам да река, че в обозримо бъдеще златцето ще удари две, после три, после пет бимберици.... а они си играят на дребни врътчички за по няколко кинта.
Ще удари - неизбежно е. Сички знаем що - щото златцето е истинско, а кинтите - не.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениедай превод на бимберици
Коментар
Коментар