Защо Уорън Бъфет няма да инвестира в злато ...ами както той казва зависи от тайминга.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
каза анон :
"Казвам ти го съвсем сериозно и не става дума за златото, а по принцип за всеки актив, различен от ХАРТИЕНИТЕ ПАРИ:
Винаги НЯМА проблем с момента на купуването на даден актив. ПОНЯКОГА има проблем при продажбата му.]Замисли се - когато ти купуваш - някой ти го е продал.
Обикновено, купувачът се мисли за много по-умен от продавача, но практиката показва обратното."
Боже АНОН, ти постигна съвършенството !!!!!!!!!
честно деклалира концепцията на форекс :
, А ИМЕННО : Тотална атака на 2000$ за трой унция !!!!!!!!
пък после – нищо !!!!!!!
п.п. мисля че просто трябва да се успокоиш!!!!!!
п.л мисля , че просто трябва да преглътнеш загубите от падането
на 2000 $ за унция !!!!!
Т.Е. ти анон купи злато при 2000 $ за трой унция !!! после форекс се издъни и зллатцето стана на 1560 $ после пък ти се издъни ,доверявайки се на обаянието на ФОРЕКСА !!!!!!!!!
после започна да пишеш горните съждения !!!!!
апропо : ФОРЕКС Е ВЕЛИК !!!!!!!
п.п. просто бих добавил китайската мъдрост :
" умният се учи от грешките си ,МЪДРЕЦЪТ ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ !!!!!!!"Last edited by 4i4ko Pari4ko; 15.06.2012, 02:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеПИБ - нереална цена
а магазините по Витошка - РЕАЛНА
както и да е - щом не те интересува цената на физическото Злато не виждам за какво спорим
2001 г. съм купувал Наполеони от ПИБ за 150 лв. - сега струват (мога да ги продам) в най лошия случай 470 лв. - не казвам колко процента е печалбата - щото за това си има друга тема
а между другото - имам покупки на Наполеони 2010 г. за 240 лв./бр. - ама кой да знае че 2001 съм ги купувал скъпо от ПИБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеАбсолютно невярно 12-14 имаше по заложните къщи носено от магазина гривни и ланци под 17 цената беше 20-25 лева на грам по магазините в София италголда на Витошка 23-25 лева нямаше това 2001-2002 година ПИБ никога не са имали реална цена затова не ги слагам в графа търговци макар че мене физическо не ми трябва само хартиени контракти няма надценка на спот ценица се търгуват продават се веднагически итн.
а магазините по Витошка - РЕАЛНА
както и да е - щом не те интересува цената на физическото Злато не виждам за какво спорим
2001 г. съм купувал Наполеони от ПИБ за 150 лв. - сега струват (мога да ги продам) в най лошия случай 470 лв. - не казвам колко процента е печалбата - щото за това си има друга тема
а между другото - имам покупки на Наполеони 2010 г. за 240 лв./бр. - ама кой да знае че 2001 съм ги купувал скъпо от ПИБremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение+1
Коментар
-
+1
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеПУККККК на 1500-1400-1300 днес утре вдругиден тренда е твърдо надолу да знаеш ще си изгубиш парите с това дълго златоМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеПИБ и БНБ - винаги са продавали!
ПИБ - 2001 наполеоните им бяха по 150 лева - сега една монетка (1,55 гр.) от БНБ е повече .......
а иначе много сме говорили тук за цената на Златото в миналото и цифрите не са такива каквито пишеш по-горе - примерно 2004 - 2005 можеше да се намери 14 карата за около 12-13 лв./грам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеТо форексо не е за 99% от играчите ама без тях останалият 1% нямаше да се излежава на Малдвите целогодишно
То 2001 само от чужбина може да си го купувал тука имаше само на бижута материал контрабанда от Турция и тук таме се разиграваха крюгерандове по разни сбирки иначе инвестиционно злато от търговски банки търговци нямаше, но пък скрабта беше две за левче 17 лева турско 14 карата 24-26 лева италианско 18-19 лева вървеше българско по пловдивските бижутерии това за бижута като турското не беше лошо купува 9-10 лева грама останалото за изработка
ПИБ - 2001 наполеоните им бяха по 150 лева - сега една монетка (1,55 гр.) от БНБ е повече .......
а иначе много сме говорили тук за цената на Златото в миналото и цифрите не са такива каквито пишеш по-горе - примерно 2004 - 2005 можеше да се намери 14 карата за около 12-13 лв./грамremember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеАбе - не е за мен тази работа
Buy and hold
Досега с физ. Злато не съм имал проблеми а купувам от 2001 - след като разбрах че ФОРЕКСО не е за мен
То 2001 само от чужбина може да си го купувал тука имаше само на бижута материал контрабанда от Турция и тук таме се разиграваха крюгерандове по разни сбирки иначе инвестиционно злато от търговски банки търговци нямаше, но пък скрабта беше две за левче 17 лева турско 14 карата 24-26 лева италианско 18-19 лева вървеше българско по пловдивските бижутерии това за бижута като турското не беше лошо купува 9-10 лева грама останалото за изработка
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеАбе - не е за мен тази работа
Buy and hold
Досега с физ. Злато не съм имал проблеми а купувам от 2001 - след като разбрах че ФОРЕКСО не е за мен
Винаги НЯМА проблем с момента на купуването на даден актив. ПОНЯКОГА има проблем при продажбата му.
Замисли се - когато ти купуваш - някой ти го е продал.
Обикновено, купувачът се мисли за много по-умен от продавача, но практиката показва обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВиж сега:
Златото можеш да го играеш както през спота, така и през опции.
2-3 часа преди решението на ФЕД купуваш путове или колове (зависи какво си преценил) на златото от текущи нива за следващия ден.
Унцията струва от 4 до 10 долара, в зависимост от волатилността.
Смятай какъв риск поемаш при покупката на определен брой опции. Това ти е МАКСИМАЛНИЯ РИСК.
Какъв първи клас???!!!
П.П. А при опциите също имаш лост и си ограничен в загубата, но не от стоп, а от времето (изтичането на опцията).
Buy and hold
Досега с физ. Злато не съм имал проблеми а купувам от 2001 - след като разбрах че ФОРЕКСО не е за менremember remember the fifth of november
Коментар
Коментар