IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЧЕРПНЯЯЯЯЯ

Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
    а ако загубим? ти ли ше черпяваш
    Хахахххх
    има ли кой да черпи???
    от препоръката ми до сега 10 USD/oz Platinium!!!!
    даже и от една унция се изкарват за ПО 2 БИРИ
    Last edited by marin1; 05.08.2011, 21:27.
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Искам им се хехе направо злато от пазара да купува за да са на кеф ъпърите в темата

идеята на QE тата беше да са ниски лихвите за да дават банките и да се стимулира икономиката ама те не взеха да дават ами ги върнаха във фед за 0,25 лихва ... по скоро ограничение на тази лихва да видим отколкот ново QE
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        QE3 няма да има защот ФЕД какво ще прави ще се конкурира с другите купувачи на трежърита? Голяма част кеша от вчера дето беше прибран отиде точно в трежърита...
        QE3 ФЕД ще купува акции от Дау

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
          По баланса на Фед лесно може да се види дали купуват.
          QE3 няма да има защот ФЕД какво ще прави ще се конкурира с другите купувачи на трежърита? Голяма част кеша от вчера дето беше прибран отиде точно в трежърита...
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от rado 42 Разгледай мнение
            Може би трябва да уточним , че тези сметки са валидни при 2 условия - търговия без лост и възможност да се работи с унций , а не с лотове. Аз мога да скъсявам мин. 0,1 лота , демек 10 000 вал. единици . А това са 2500 унций * 40 $. При такива суми е препоръчително да се търгува с лост 1:1 , защото движение от 1 цент са 5 $ от (или във) сметката.
            Поздравления за здравите нерви към озито. Аз не бих издържал толкова време !

Благодаря за хубавия отговор. Отдавна го затворих. След това от предпазливост не реализирах още 10 скъсявания. Но нищо, по-добре предпазливо, от колкото в сметката празно.

Да найстина евтини са покупките и увлича да взимаш по-голяма кошница със сребро, но ако играеш на система за няколко пипса по вълната. Но за това трпбват много нерви и съобразителност. Не оспорвам губел съм така, но е имало моменти, когато за ден съм правил утрояване на сметката. Всичко зависи от момента дали ще ти го позволи както се казва.

Пожелавам ти много успех с твоята позиция да излезе на голям профит да ти е спокойно после.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
              Има 3-4 основни метода които определят цената на което и да било благо . Себестойноста е най-важния метод за определяне на цената на едно благо в дългосрочен план и най-сигурния.

п.с. моля хора които нямат икономическо образование или икономическо мислене или поне не са прочели И разбрали някоя книжка от сорта "въведение в Иконимиката"/"Фундаменти на Икономиката" или "Основи на Финансите" да се замислят доста сериозно преди да започнат да търгуват - какво точно правят, какво точно искат и каква стратегия използват.
              Кажи за трудовата теория за стойността да не тънат в невежество младите
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Има 3-4 основни метода които определят цената на което и да било благо . Себестойноста е най-важния метод за определяне на цената на едно благо в дългосрочен план и най-сигурния.

п.с. моля хора които нямат икономическо образование или икономическо мислене или поне не са прочели И разбрали някоя книжка от сорта "въведение в Иконимиката"/"Фундаменти на Икономиката" или "Основи на Финансите" да се замислят доста сериозно преди да започнат да търгуват - какво точно правят, какво точно искат и каква стратегия използват.

Първоначално изпратено от momo Разгледай мнение
                Откога започна себестойността да определя цената???

Цената на златото се определя само от търсенето и предлагането. Докато търсенето расте и предлагането е сравнително фиксирано (добивът не расте колкото расте търсенето), то златото ще поскъпва (дори и щастливите мини да го добиват на $1).

Не вярвам да има сериозно промени в предлагането. А търсенето не би трябвало да намалее докато има толкова голяма несигурност.
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Откога започна себестойността да определя цената???

Цената на златото се определя само от търсенето и предлагането. Докато търсенето расте и предлагането е сравнително фиксирано (добивът не расте колкото расте търсенето), то златото ще поскъпва (дори и щастливите мини да го добиват на $1).

Не вярвам да има сериозно промени в предлагането. А търсенето не би трябвало да намалее докато има толкова голяма несигурност.

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Средната себестойност на Златото е около 660$ в момента. Т.е. може вече и да се актуализира цената надолу, т.к. цените на петрола паднаха.
                  Някои изключително рентабилни мини го добиват на 350$ и правят луди пари. Т.ч. всеки да си прави извод колко ще е Златото като се спука балона

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Унций -т´ва да не е мъж некой, от древния Рим?
                    Еее , т'ва ли е най-важната част от поста ??

Коментар

• Първоначално изпратено от rado 42 Разгледай мнение
                      Може би трябва да уточним , че тези сметки са валидни при 2 условия - търговия без лост и възможност да се работи с унций , а не с лотове. Аз мога да скъсявам мин. 0,1 лота , демек 10 000 вал. единици . А това са 2500 унций * 40 $. При такива суми е препоръчително да се търгува с лост 1:1 , защото движение от 1 цент са 5 $ от (или във) сметката.
                      Унций -т´ва да не е мъж некой, от древния Рим?

Коментар

dinobot,

не знам за дневна . Аз не съм по интрадей и краткосрочните движения. Аз купувам/скъсявам нещо и ако трябва държа дълго. В момента съм в късо Злато и ще чакам добри нива около 1200-1000$ даже ако трябва и 1 година да чакам.
                        А за Среброто определено е балон и трябва да иде към 10-12$. Мисля, че до края на тази година ще отиде около 20$ и догодина ще го видим към 12-15$. Но да търгуваш среброто трябва да си доста подготвен. Примерно според мен ти трябват поне 1000$ сметка за да скъсиш 100 унции. Примерно скъсяваш на 39$ и държиш и чакаш..аз съм сигурен, че до догодина пролетта ще го видим под 20$, т.ч. на 100 къси унции ще направиш почти 2000$. Или сметка от 1000$ ще я утроиш, което е изключително доходоносно/рентабилно. Но ако имаш 1000$ и скъсиш 100 унции на 39 $ и после ако скочи на 42$ и пак скъсиш 100 унции и така усредняваш...може да "си отсечеш сам главата". Т.ч. ако искаш да направиш добра инвестиция... Отваряш сметка с 1000$ и удряш 100 къси унции сребро и забравяш и държиш... Това е

Успех!

за интрадей, графики и т.н. питай някой друг колега.

Коментар

• QE 3 едва ли ще има .

т.к. няма никъв смисъл от QE 3... защо да помпиш още цените на суровините? QE 1 + QE 2 напомпиха до такава степен цените на суровините, че иконимиките взеха да се задавят. Т.ч. QE 3 e вредно и даже безсмислено .

Всичко се развива по план. QE 1+ QE 2 спряха дефлацията и вдигнаха на крака Американската икономика. Вече виждаме, че имаме подобравящ се пазара на жилища и подобравяща се безработица без намесата на ФЕД било то под формата на вливане на пари или данъчни кредити за жилищата и всякви ти такива програми ... Затова може само да се радваме. Сега следва суровините да паднат (т.к. балоните им се спукаха). от там при евтини суровини иконимиката да заработи с още по-бързи темпове и ще последва още по-голям ръст в Wages в САЩ, намаляне на безработицата и силен тласък на имотния пазар. Точно каквото целеше FED и Бернанке искаше да види през последните 2-е години

Единствено мога да сваля шапка пред Бернанке, Гайтнер и ФЕД и да ги поздравя и да кажа, че са абсолютни професионалисти!!! Много добре свършена работа!!! Евала!!!

Поклон!

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          обама ако не изреве QE3 с пълно гърло, той и петрола има още много да пада

Коментар

Средната себестойност на Златото е около 660$ в момента. Т.е. може вече и да се актуализира цената надолу, т.к. цените на петрола паднаха.
                            Някои изключително рентабилни мини го добиват на 350$ и правят луди пари. Т.ч. всеки да си прави извод колко ще е Златото като се спука балона
                            обама ако не изреве QE3 с пълно гърло, той и петрола има още много да пада
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Средната себестойност на Златото е около 660$ в момента. Т.е. може вече и да се актуализира цената надолу, т.к. цените на петрола паднаха.

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              ...надува се, надува, надува - минимален индикатор - отношението м/у себестойност на добива и цената на пазара. Ако би било относително стабилно, в рамките на година-година и половина, бих допуснал, че не е. Обяснете ми, че греша, де

Коментар

• dinobot,

не знам за дневна . Аз не съм по интрадей и краткосрочните движения. Аз купувам/скъсявам нещо и ако трябва държа дълго. В момента съм в късо Злато и ще чакам добри нива около 1200-1000$ даже ако трябва и 1 година да чакам.
                                А за Среброто определено е балон и трябва да иде към 10-12$. Мисля, че до края на тази година ще отиде около 20$ и догодина ще го видим към 12-15$. Но да търгуваш среброто трябва да си доста подготвен. Примерно според мен ти трябват поне 1000$ сметка за да скъсиш 100 унции. Примерно скъсяваш на 39$ и държиш и чакаш..аз съм сигурен, че до догодина пролетта ще го видим под 20$, т.ч. на 100 къси унции ще направиш почти 2000$. Или сметка от 1000$ ще я утроиш, което е изключително доходоносно/рентабилно. Но ако имаш 1000$ и скъсиш 100 унции на 39 $ и после ако скочи на 42$ и пак скъсиш 100 унции и така усредняваш...може да "си отсечеш сам главата". Т.ч. ако искаш да направиш добра инвестиция... Отваряш сметка с 1000$ и удряш 100 къси унции сребро и забравяш и държиш... Това е

Успех!

за интрадей, графики и т.н. питай някой друг колега.

Първоначално изпратено от dinobot Разгледай мнение
                                На дневна как го виждаш, поне на среброто до 39.00 трябва да върне, ама се куми?

Коментар

Working...
                                X