IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Georgi
    Дали довечера ще отвори с гап??
    Зависи какво разбираш под гап. Със сигурност няма да отвори над 1700, но е твърде вероятно да ги стигне по време на сесията
    Първоначално изпратено от Georgi
    Можем ли да видим 2000$ за една седмица?
    не, твърдо и категорично не. Първо никой няма да го позвали и второ, това би било перфектното доказателство, че златото е балон, бутан нагоре, а всъщност е точно обратното - златото е натискано да пада, но човешкия страх/пресметливост. реално виждане на нещата го тласка бавно и полека нагоре
    Първоначално изпратено от Georgi
    Предполагам че и петрола ще подскочи като ужилен.
    едва ли, по-скоро скача, когато има потребление и ръст в икономиката, сега ще се качи, но само спекулативно - 2-3 долара.

От прочетеното сотук се убеждавам, че основните противници на златото са валутните спекуланти, които си мислят, че както е супер елементарно да сринеш или качиш долара и еврото, така е лено да направиш същото и със златото. Е, да , ама не - тук говорим за съвсем различна "валута". И ако нямаше малоумните, с нищо не покрити контракти, а се търгуваше реално съществуващо злато, пък макар и с известен ливъридж до 1:10, то вече златото щеше да е доста н ад 2К, но и ъова ще стане....
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Дали довечера ще отвори с гап?? От любопитство ще изчакам да отвори пазара. Само се страхувам да не остана цяля нощ зад компа!! Можем ли да видим 2000$ за една седмица? Предполагам че и петрола ще подскочи като ужилен.
      А аз затворих една позиция, щото за два часа направи едно движение от повече от 10 долара. Което може да го тълкуваш всякак. Особено в петък вечер! С две думи, положението става малко инфарктно с този кредитен рейтинг.
      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
        като говорим за балони и спукването им май пропускате следния всъщност очевиден факт: дали балона ще се спука зависи не само от налягането вътре в него а и от налягането в околната атмосфера
        когато налягането вътре е по-голямо то балона се разширява за да го изравни с налягането на околната атмосфера и ако разликата е достатъчно голяма балона се разширява прекомерно и се пука ...

Като пишете среброто за 10$ наясно ли сте че количеството $ което съществува на земята се определя от няколко човека на висок пост

тези хора може и да са добри икономисти към днешния ден ама да не мислите че икономиката ще спре да се развива. като стой та гледай монетаризма може да се окаже тотален булшит и след 20г да го има само в учебниците по история на икономическите теории.

и за десерт, основателя на JPM е казал Gold and silver are money. Everything else is credit.
        Монетаризмът единственото му приложение е при сваляне на инфлацията с качването на лихвите - другите му приложеиния не работят . нито една теория на Фрийдман не се оказва вярна - дори напротив повечето са пагубни особено тази за пазара че бил самокоригиращ се и можел да управлява цялата държава - е нали видяхте какво се случи за 20-30 години монетаризъм ......

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
          избирателно си ми цитирал поста!!!
          писал съм - "и съм готов да купя на нея - неограничени количества
          само че да е в Пиефорти Иван Вазов"
          даже и линк съм ти дал - да не стават грешки!!! - http://auction.bg/item.php?id=611163
          иначе и аз имам - доста повече от 5 кг. купувани на около 60 ст./грам - сега в TAVEX го изкупуват на 1.10 - 1.30 лв/грам в зависимост от вида - ама за какво да го продавам????
          Не бях забелязал, че си написал най-отгоре "не", нали от днес промениха изписването на цитатите и съм се объркал.

Коментар

Бат Дани - банката я знаем - и навремето бях направил готин "удар" с тях след като Независимоста се изчерпа в БНБ - ама кво ти трябва да светкаш целио форум???
            ПИЕФОРТЧЕТО си джътка около 100 лева.
            всичко под тази цена си е далавера!!!
            светкам белким някой се изтърве за платина ... търгувам бартерно един вид 5 кг в пиефорти за колко
            Last edited by dani de vito; 05.08.2011, 22:57.

Коментар

не
              ама не можеш и да си купиш за тази цена!!!
              така че ......
              а иначе аз съм продавал ЗНАЧИТЕЛНО над тази цена
              и съм готов да купя на нея - неограничени количества
              Имам 5 кг ако имаш интерес можем да говорим.

Коментар

• като говорим за балони и спукването им май пропускате следния всъщност очевиден факт: дали балона ще се спука зависи не само от налягането вътре в него а и от налягането в околната атмосфера
                когато налягането вътре е по-голямо то балона се разширява за да го изравни с налягането на околната атмосфера и ако разликата е достатъчно голяма балона се разширява прекомерно и се пука ...

Като пишете среброто за 10$ наясно ли сте че количеството $ което съществува на земята се определя от няколко човека на висок пост

тези хора може и да са добри икономисти към днешния ден ама да не мислите че икономиката ще спре да се развива. като стой та гледай монетаризма може да се окаже тотален булшит и след 20г да го има само в учебниците по история на икономическите теории.

и за десерт, основателя на JPM е казал Gold and silver are money. Everything else is credit.

Коментар

• Първоначално изпратено от dani de vito Разгледай мнение
                  да ,иди в аукционите и се купува
                  Ще съм ти благодарен за линк или някаква насока.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                    Някъде в БГ купуват ли сребро на 40 $ с реална доставка?
                    да ,иди в аукционите и се купува

Коментар

Не само че няма платина на цена под 1780 долара ,ами и се е качила при физическа покупка само над 10 унции кеш е 1763 среброто държи 41 на доставка и то за количества тоя срив да не е счетоводен трик...ако някой намери плат за под 1760 унцията ,нека бъде добър да каже плс ,стига егоизъм има за всички
                      Някъде в БГ купуват ли сребро на 40 $ с реална доставка?

Коментар

• сакън да не е към палене на цигара с 100 $ ! по добре метеорит и да видим следващия доминантен вид на земята не държа на състава му на борсата някой купува злато като луд цялата линия от 2 часа е в синьо
                        Last edited by dani de vito; 05.08.2011, 22:28.

Коментар

има за всички
                          хаххаххххх
                          има за всички???
                          кой купил - КУПИЛ!!!
                          тва да не е като онзи смешник днес - дето обясняваше какво ше се случи ако "метеорит от злато и платина" падне на Майката Земя
                          сега сериозно - все повече ножицата между борса и физическа доставка ЩЕ СЕ ОТВАРЯ!!!
                          и накрая - верно балона ше гръмне - АМА НАКЪДЕ ЛИ???!!!
                          remember remember the fifth of november

Коментар

• Не само че няма платина на цена под 1780 долара ,ами и се е качила при физическа покупка само над 10 унции кеш е 1763 среброто държи 41 на доставка и то за количества тоя срив да не е счетоводен трик...ако някой намери плат за под 1760 унцията ,нека бъде добър да каже плс ,стига егоизъм има за всички
                            Last edited by dani de vito; 05.08.2011, 22:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                              Искам им се хехе направо злато от пазара да купува за да са на кеф ъпърите в темата

идеята на QE тата беше да са ниски лихвите за да дават банките и да се стимулира икономиката ама те не взеха да дават ами ги върнаха във фед за 0,25 лихва ... по скоро ограничение на тази лихва да видим отколкот ново QE
                              Мен ако питаш, идеята беше при толкова направени "насила" инвестиции докато течеше музиката, на кредит, банките да оцелеят.

Респективно икономиката да не претърпи фиаско.

Получи се.

А, някой да ми смята как не знам кой си имал дълг, в пари които той печата, трупан и обслужван с десетилетия и нямало как да го плаща баш сега.. бла бла..

Този дълг ще се обезцени с инфлация, както и винаги е било, просто при текущи цени е невъзможно да стане, а и трябва оправдание.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                                Искам им се хехе направо злато от пазара да купува за да са на кеф ъпърите в темата

идеята на QE тата беше да са ниски лихвите за да дават банките и да се стимулира икономиката ама те не взеха да дават ами ги върнаха във фед за 0,25 лихва ... по скоро ограничение на тази лихва да видим отколкот ново QE
                                Точно това каза и Бернанке, че едно от оръжията които съществуват е ФЕД да каже колко дълго смята да държи лихвата на 0.25%. Представете си, че кажат това за 3 г. да кажем - за какво става на въпрос

Коментар

Working...
                                X