Първоначално изпратено от vale1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение"Синергон хотели" ще изкупи 1,5 млн. собствени акции на цена от 1,05 до 2,5 лева, за да приведе капитала в съответствие с активите си !!!
Подариха ( дадоха ги под наем...) зърнобазите на свои хора, източиха милиони в един губещ завод, а капитала същия....
Изкупете си 100 млн акции и ги нулирайте, осветлете си активите и тогава може да се случи нещо положително в цялата група.
Имало 2-3 фирми в североизтока, дето правили по 50 - 60 млн само от износ на зърно....
Тука люпят семки и гледат....
Прав си !
Примерно - Зърнени храни - Силистра стартира като малка местна фирма и с финансов заем от ЗХБГ и с добро управление направи съвременна база и сега е на 6-7 място по търговия със зърнени храни в България.
Мастодонта в миналото ЗХБГ сега май няма дейност като търговия със зърно.
За сметка на това развива редица несвойствени дейности - финансова - Омега финанс,петрол - ПДНГ,производство - асенова крепост,менажиране на недвижими имоти и т.н. А завода в Провадия май едва покрива заемите си . Булмаркет според вестник Капитал прави отлични печалби от производство и търговия с биодизел, а ЗХБГ - нищо.
Като не могат да ги управляват да продават завода и другите несвойствени активи..
Върха на простотията е собствеността на 99 % от футболен клуб "Черно море" ,който вероятно е каца без дъно за публичното дружество,което едва крета.
Затова е и на това дередже 10 - 15 ст. на акция,а в консолидираните отчети на Химимпорт го смятат много пъти повече за да им излезнат сметките - акциите на ЗХБГ са осчетоводени със цена над 1,30 лв. на бройка
Мажоритаря неглижира проблема,но това се отразява на всичко в холдинг Химимпорт ,както и на пенсионите и доверителните им фондове.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Най-реалното при Аргията ми изглежда дълга! Все пак преди Актива е Дълга, да си имаме уваженията, преди да е платен, Дълга е по-важен от Актива.
Ами от сайтовете на двете им виждам 250 хиляди тона срещу 700 иляди тона? Планове за пристанище за много пари - вероятно още Дълг, срещу такова каквото вече го има. Кое не е така?
Ся кой ползва Актива вече изглежда да е разликата.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Кийн, тук имаш 200 мил. емитиран капитал в хартии. Как е емитиран опитай да разбереш и ще ти се изясни повече ситуацията. Агрия има реален актив четворно над капитализацията
Ами от сайтовете на двете им виждам 250 хиляди тона срещу 700 иляди тона? Планове за пристанище за много пари - вероятно още Дълг, срещу такова каквото вече го има. Кое не е така?
Ся кой ползва Актива вече изглежда да е разликата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Аргия със над 150 милиона дългове, като бананова република затънала в дълг, никога няма да стигне СХБГ. НО, въпросът е кога тези които печелят от тези АКТИВИ, ще решат да отпишат този резил! Колко са акциите на пазара? Те са нищо. И не забравяйте, че ПАРИТЕ В МОМЕНТА СА САМО ХАРТИШКИ!!! Докато зад акциите стоят АКТИВИ!!!Last edited by iezuita; 09.09.2021, 18:58.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение"Зърнени храни България" отчита 4% ръст на печалбата за полугодието
Мило ми стана, като видях Инвесторът да се сеща и за този позабравен несретен холдинг. Отчетчето е от преди седмица, но пазарът не му обърна особено внимание. Печалбата на акция мръдва във видимия спектър от 0.003 до 0.004 лв. на кация за H1 2021. Малко скромничко на фона на силната земеделска година, ама боклуците в портфейла тежат.
Лошо впечатление ми направи, че не източиха малко дивидент от ПДНГ. Дори един колега е бил предложил на ОС ПДНГ да разпредели някаква част от печалбата за 2020 г. след дивидентната почивка миналата година, ама не е срещнал подкрепа. Иначе кешът си се трупа и дано и земеделският клондайк се появи в някой от следващите отчети.
Пристрастен съм, защото преди Нова година бях писал ЗХБГ в топ 10 като потенциална ракета с оглед на това, което виждах тогава на пазара на суровини. След обявяването на дивидент в Агрия, Зрънчо съвсем излезе от радарите, а всъщност ако не му тегнеше ТИМ-овата котва, холдингът може би щеше да се управлява и печели още по-добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение"Синергон хотели" ще изкупи 1,5 млн. собствени акции на цена от 1,05 до 2,5 лева, за да приведе капитала в съответствие с активите си !!!
Подариха ( дадоха ги под наем...) зърнобазите на свои хора, източиха милиони в един губещ завод, а капитала същия....
Изкупете си 100 млн акции и ги нулирайте, осветлете си активите и тогава може да се случи нещо положително в цялата група.
Имало 2-3 фирми в североизтока, дето правили по 50 - 60 млн само от износ на зърно....
значи би било добре поне 150 мил. книжа да нулират. Как ще стане тая при това безхаберие е въпрос за милиони
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение"Зърнени храни България" отчита 4% ръст на печалбата за полугодието
Мило ми стана, като видях Инвесторът да се сеща и за този позабравен несретен холдинг. Отчетчето е от преди седмица, но пазарът не му обърна особено внимание. Печалбата на акция мръдва във видимия спектър от 0.003 до 0.004 лв. на кация за H1 2021. Малко скромничко на фона на силната земеделска година, ама боклуците в портфейла тежат.
Лошо впечатление ми направи, че не източиха малко дивидент от ПДНГ. Дори един колега е бил предложил на ОС ПДНГ да разпредели някаква част от печалбата за 2020 г. след дивидентната почивка миналата година, ама не е срещнал подкрепа. Иначе кешът си се трупа и дано и земеделският клондайк се появи в някой от следващите отчети.
Пристрастен съм, защото преди Нова година бях писал ЗХБГ в топ 10 като потенциална ракета с оглед на това, което виждах тогава на пазара на суровини. След обявяването на дивидент в Агрия, Зрънчо съвсем излезе от радарите, а всъщност ако не му тегнеше ТИМ-овата котва, холдингът може би щеше да се управлява и печели още по-добре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
"Синергон хотели" ще изкупи 1,5 млн. собствени акции на цена от 1,05 до 2,5 лева, за да приведе капитала в съответствие с активите си !!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
"Зърнени храни България" отчита 4% ръст на печалбата за полугодието
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Накрая ще го отпишат на 19 ст и ще покажат един среден на всички миноритари щото парите са ги издухали за ритнитопковци.
Или защо изобщо да дават нещо? Могат например да го фалират и да дадът колкот чери даде за патките и мостките,Last edited by Имхотеп; 16.08.2020, 15:14.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
[QUOTE=pavlik5;n3589009]Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеПри зърнения бизнес настъпват промени - големи износители спират да изнасят. Но това едва ли касае това дружество с уж големи силози, как ще се отрази това на търговията със зърно у нас и износа му не е ясно.[/QUOTE
А има ли въобще износ на зърно ?
За 2018 г. търговското им дружество няма никакви сделки !
А има теглени кредити ,които трябва плаща редовно.
Изглежда основния бизнес на ЗХБГ е да налива пари във футболен клуб Черно море чрез дъщерно дружество ?
Разбираемо е защо г-н Керезов се покри някъде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pavlik5 Разгледай мнение
Химимпортfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар