If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дефицита намалява , износа се увеличава , ипотечната криза утихва,защото се увеличава платежността ! Доларът винаги е бил слаб до Нова година а при администрацията на БУШ - става цел за цяла година.Сложно е , но мерките се взимат да се реши проблема ! Отношенията между иена , юан и долар.
Смерч, батка, не е точно така, както го говориш.
Винаги има желание за реванш, а и някога се получават такива неща при борсовата търговия.
Съгласен съм с теб че ще има единици които ще са готови за реванш и които са оптимисти за бъдещето,но масата която се е опарила едва ли.Преди няколко дни разбрах за един познат от квартала че вкарал и той една сумичка която едва се доближава до 4 цифрена сума и понеже загубил според него 200 лв орева квартала. Смешно ама факт.Представям си ако пък изкара някой лев какъв борсов капацитет ще се изкара.
Японските индекси и недвижими имоти са с 50% спад за 20 г.
Нищо че свалиха лихвите на почти 0%
Какво като американците свалят лихвите?
Това не е панацея, дори напротив, никой няма да им купува дълга (при ниската лихва) и чао чао амигос.
Четете новините като дявола евангелието - както ви изнася
Пожелавам ви късмет, но имайте предвид, че анализа не е толкоз прост, колкото го изкравате и понижението на лихвите има 1-2 дневно положително влияние и после може да има ТРЯС.....
Съгласен с Investorrr След 11 декември , ще се даде глътка въздух на финансовите пазари в САЩ , ЕС и малко повече чужденци на БФБ и тогава нагоре ..... до следващата корекция !
Нека, в Щатите да последва поредното rate cut, като само от спекулации по темата видяхме Дау над 13 000, очаквам, намалянето на лихвите там, да е отново над очакванията на анализаторите, съответно Дау над 14 000, пък тогава, не че има кой знае каква връзка, пак говорете за песимизъм и за спадове на БФБ ) /от свалянето на лихвите, ще видим нови понижения на долара, както и петрола над 100 долара/
За горната ми прогноза, давам времеми хоризонт до края на януари )
А и чужденците ще започнат пак да купуват, след като видят, че корекцията е приключила.
Много хора, които избягаха по време на корекцията ще се завърнат.
Така че .... всичко е повече от ок.
Старите играчи ще се завърнат.Това е сигурно.Тези обаче които се включиха преди началото на корекцията и продадоха никога повече няма и да си помислят за борса.Тези с ипотеките продали с по 25 к загуба такъв страх ги тресе че ще бягат от БФБ като дявол от тамян.
В понеделник ще има мощна атака нагоре.
И без това има още доста, докато се стигнат нивата, които бяха преди корекцията.
Д а не говорим, че предстои да бъдат подминати.
Доста мисли преминаха през главата ми в контекста на: " Защо инвестиционните посредници разпродаваха вчера , що годе добри пакети !? " По време на низходящият тренд една от причините може би беше , за да " изтръскат презрелите круши " и да им вземат акциите на по-ниски нива.
Вчера обаче логиката не показа това, пакетите бяха отнесени от вихъра на възходящия тренд. Както е известно предстоят още няколко значими IPO - та, а не всички са подготвени с необходимия кеш. Да , някой ще каже: нали идват пари от продажбата на БТК!? Но не всички , които имат желание да участват в предстоящите IPO - та имат акции на БТК.
Така че най вероятната причина според мен си беше , преструктуриране на портфейлите.
Може и да не съм налучкал вярната логика на събитията, но движенията вчера бяха пазарни , а не манипулативни.
Да се надяваме , че пазарният принцип ще продължи и през оставащите три седмици от отиващата си вече година.
Интересен е стремежът на някои банки и ИП - да "подпират" цените. Какви са мотивите - трудно можем да обобщим. Вероятно излизат от дадена позиция, за да влязат в такава, от която очакват по-бърз ръст.
В определени моменти мисля, че това са И решения на брокери, които са пристрастни (или следват лично своя "стратегия", а не - интересите на институцията, за съглашения дори не говорим, защото проблемът трудно може да бъде доказан, или изчерпан..., ако го има).
Интересно е да се уверим, че - каквито и да са мотивите за продажби при възходящ тренд - пазарът е като валяк, който трудно може да бъде изваден от равновесно състояние и бавно набира скорост, но когато тръгне (при възстановяващ се дългосрочен възходящ тренд) - просто валякът не може да бъде закован по никакъв начин. Дори с хаотичното наводняване и изсипване на произволно взети пакети. Но защо няма в такива случаи търсене на отговорност за пропуснати ползи? Въпросът е риторичен.
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар