IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Еееее kif страхотна снимка

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
      Нищо не пречи това да се случи в Несебър или Созопол.
      Поне за сега в Дубровник и около него е забранено строителството на първа линия - така че и аз като Франки предпочитам там ;-)

ей тук например
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Нищо не пречи това да се случи в Несебър или Созопол.

Коментар

• Spored men vsichki investitoeri sled 2-3 godini ste se durpame s malki sportni qhti na Dubrovnik ...

PS
          Spekulantite mogat i da falirat, no ako sa dostatuchno uporiti ste ima i spekulantski vozila na pristana ... haha

Коментар

• Според мен нивата отпреди корекцията ще бъдат достигнати до средата на декември, а защо не и по-високи.
            Не виждам реална икономическа причина за спиране на възходящия тренд.

Коментар

• Според мен през настоящият месец декември леко,леко към 1820-30 за SOFIX,

след това консолидация и преди годишните отчети нагоре към 2000,

като за консолидираните, годишни -края на февруари, очаквам движение до 2200! :-)))

Абе знае ли човек, ПАЗАРЪТ, каквото каже....................:-))

Коментар

• Малко спам!
                Според икономистите на УниКредит Груп средният ръст на финансовото богатство в региона на Централна и Източна Европа за периода 2008-2009 г. ще е около 14% на година и финансовото богатство ще достигне 64% от БВП.
                Особено силен ръст се очаква в Русия (31%), България (21%), Румъния и Турция (19%). Латвия и Естония са изключения от тази тенденция с очаквания за по-ниско от средното увеличение на финансовото богатство в следващите две години.

През 2007 г. домакинствата в региона на ЦИЕ са водени от два основни фактора - увеличение на потреблението и инвестициите в недвижими имоти. Силното търсене в тези сфери продължи да води до нарастване на нивото на задлъжнялостта на домакинствата в региона, което се покачи на 42% за първата половина на 2007 г.

"Потреблението в региона продължава да се влияе от бързорастящите заплати, подобрените условия на пазара на труда и улеснения достъп до кредити", казва Дебора Револтела, главен икономист за ЦИЕ на УниКредит Груп.

В същото време обаче домакинствата все повече инвестират в техните жилища, мотивирани от оптимистични очаквани за бъдещ растеж на цените на жилищата и желание за бързо подобряване на стандарта им на живот.

Това подготвя почвата за още една година на силен растеж на финансовите задължения на домакинствата, които ще се увеличат с над 30% на годишна база според икономистите на УниКредит Груп.

Според икономистите на УниКредит Груп финансовото богатство в региона на ЦИЕ ще надвиши 718 млрд. евро през 2007 г. (около 1% от глобалното богатство и 59% от БВП на региона).

Това представлява увеличение с 15% на годишна база спрямо 2006 г. Ръстът в кредитирането на домакинствата ще остане висок и в бъдеще, стимулиран от търсенето на дълготрайни стоки и от факта, че пазарът на жилища все още не е достигнал до точката на насищане.

Коментар

• Афтъре, въздържам се от коментар, уплаших се че толкоз много съм изписал, като си гледам броя на постове, ..по принцип оптимистичното ми е леко в повече от песимистичното, ама гледам да не умножавам спама у форума, а и на Боби требва да отоговора, все пак, както разправа Софикс, случилото се идва логично абе у природата сичко е логично гледаме у Капитала /вестника/ некакъв полуфизик-получовек дал нов модел на вселената с 248 частици мале, мале, всекакви щураци има... - абе вземи си гледай некоя двукрака бела мечка у вкъщи, и малките палави мечета да рипат из двора какви 248 частици, какви 5 лв... иначе нема да ме учуди много леко спадане и след това растеж, но ... нема гаранция... както казахме вижда се че не само на запад но и вече на изток всекакви неразбории има утре че се изправи некой да каже че идва големия срив, големия погром, големия балон ... и прочее идиотизми и народа се лъже... знаеш ... Като гледам и у всека тема за дружество се е появил некой пророк къде се е разпродал на 100% и клепа отдолу, призовава към продажби абе трагедия...

Коментар

• Ветре,

Кажи и ти някоя дума по въпроса, за които си пишем с bobi75 ...

Коментар

• Софикса ще расте, Нема да се плашите.
                      Който не вярва, да гледа.

Коментар

• ами bobi75,

Прави ми впечатление ...

Аз съм оптимист и винаги съм гледал на нещата като 2 напред/1 назад ...

Това за мен е нормалният път ...

Иначе според мен ... по-голямата част от корекцията като сила е преминала ...

И да паднем няма да е повече от 1550 ...

Големите разпродажби на 20.11. си бяха washout ...

Така че се надявам да се поклатим през декември ... януари да има малко радост ...

Още си спомням за онази тема "Защо SOFIX не 1700?" ...

P.S.

По реалистичен ми изглежда таргет от 2000 към края на януари ...

Пък после ще му мислим ...

Ама 98кила не е писал от тогава ...

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                          bobi75,

Стигнахме SOFIX 1700, опряхме се в 1640, пак минахме 1700 ...

Сега ... какво мислиш по въпроса ...
                          ами какво да ти кажа. фундамента на някои интересни компании е повече от ясен.

ако става въпрос за технически анализ аз не съм експерт, но пък зачитам чуждите мнения.
                          има два основни извода засега. ако стигнем софикс 1830 в близко време, то сме били в четвърта вълна и трябва да чакаме поне някаква 5-та нагоре към софикс 2200.

ако пък паднем до софикс 1500-1600, то сме във втора вълна след първа. което означава, че даже и да сме паднали до такова ниво, то предстоящатата трета вълна ще компнеисра всички неудобства и ще ни възнагради много добре в близките 2 години.

друга възможност за падането до 1500 е да сме в корекция след голяма 5-та вълна. което означава, че ни чакат 1-ва и след корекцията на първа, 3-та вълна. или иначе казано 3-4 години растеж.

който гледа философски на нещата, ще е добре

е, има възможност да се сринем 80%. ама чак пък толко пари на левъридж да сме вкарали в системата не вярвам хе хе

П.С. А ако ти прави впечатление, почти същите хора, които години говореха за срив на НИ, сега говорят за срив на акциите. Явно си е психология на личността. Нашата работа е въпрос на вероянтости, а не на личностни убеждения

Коментар

• Долните неща, ги пиша, понеже, форума се напълни, с клонинги, на очевидно опитни играчи на борсата, които по манипулативен начин, се мъчат да всяват страх и да описват апокалиптични сценарии на борсата, както и убеждават хората, да си продават акциите ) Е, който иска, нека да продава )

Коментар

• В период - какъв е сегашният, когато БГ бизнеса се легализира, излиза на светло, приемат се кодекси за корпоративна култура, след десетилетие на лоши корпоративни практики, текат мощни преструктурирвания на бизнес, както и масово покачване на доходите на населението, да се държи кеш, е малоумие ))

Коментар

• Да му мислят и треперят, тези с кеша ))) Догодина се очаква рекордна инфлация - доходите на ФЛ ще се повишат поне по две линии, както и лично аз очаквам, годината да е рекордна и от към корпоративни събития ) Такива не липсват и в последните два месеца, като определено се вижда, напрежението, което създадоха, у хората с кеш )) Някой викат, кеша е цар, ама да видим ))

Коментар

Working...
                                X