Първоначално изпратено от Silver Fox
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИ когато видимо има продавач, който даваше и под 5 лева, защо ви е да се натсикате да му ги купувате по-скъпо и все по-скъпо, каква е логиката?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЧестит ти дабъл и на тебе туканка.
Има вътък за още. Успех !
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЧестит ти дабъл и на тебе туканка.
Относно вътъка не знам дали може да се предвиди, но смятам горе-голу така:
За да работиш 200 000 декара ти трябват 100 лева на декар оборотни/семена,торове,препарати, гориво ,заплати/ и още около 150 в желязо /трактори,комбайни и т.н/ Като добавя стойноста на зърнобазите,мелниците и камионите, мога да изчисля приблизителна стойност на компанията около минимум 70 милиона лева без да включвам цената на собствената им земя. А тяхната земя е качествена, подбирана, комасирана и голяма част е с изградени поливни системи. Стигам до извода, че ако сега някой реши да навлезе в този бизнес ще му трябват минимум 120-130 милиона, което дори и при тези цени е доста далеч от текущата капитализация от 36 милиона. Имат дългове, но те са равни по стойност на стоките им на склад, така че не ги слагам в сметките.
Проблема е че при текущите условия е невъзможно да се изгради такъв бизнес. Просто няма свободни землища. Това е основното нещо което за мен е най-ценното в тази компания. Ако имам парите мога да си направя завод като монбат или неохим или авиокомпания или каквото друго се сетя и да навляза на конкурентния пазар, докато тук няма да стане ако не платя премия и изкупя готов арендаторАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Има вътък за още. Успех !Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе е необходимо да дават дивидент за да върви цената към справедливата си стойност. Явно атера феновете са се усетили, колко излиза земята на декар купена през Агрия
Коментар
-
Поне 980 млн. лева от ЕС тръгват към българските фермери тази седмица. Помощи ще получат над 80 000 земеделски производители, които през миналата година са обработвали поне 10 декара нови или 5 декара плодни градини, съобщава БГНЕС.
Сумата ще бъде разплатена до този петък, 31 януари, обещава в интервю за "Труд" изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов.
Субсидията за всеки декар ще е 30,98 лева, като в нея са включени и националното доплащане. Изплащането на други около 100 милиона лева остава за март. При тях има припокриване на площи при исканията на субсидия и фермерите трябва да доказват правото си с документи.
Парите за разплащането са осигурени, след като финансовото министерство пласира успешно вчера втората за тази година краткосрочна емисия от 400 милиона лева.Last edited by dimitracis; 28.01.2014, 15:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеДа не са решили да дават дивидент?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеза един пенсионен фонд ли става въпрос?
Коментар
Коментар