гледам някой разтовари...пък аз реших да помогна малко и така...дано да е за добро
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеНахалството ти няма да ти донесе нищо положително!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеМи чета такива кУнсултанти да ме кУнсултират та да науча нещо важно да не съм кЕбик
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеСлавейче,
Не те познавам бате,
Но престани с тъпите си въпроси от тема в тема!
Ако не знаеш чети, ако не желаеш стой на прослушване, аман от КЕБИЦИ!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеЗначи тук да не се чака дивидент....от умрял писмо?!
Не те познавам бате,
Но престани с тъпите си въпроси от тема в тема!
Ако не знаеш чети, ако не желаеш стой на прослушване, аман от КИБИЦИ!Last edited by Konsultant; 16.09.2015, 17:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнениеТва е един земеделски Енрон и пералня на пари
И са много по едри риби от тия...
Коментар
-
Не е отразен съвсем точно протокола от ОСА. Относно дивидентите, Райков обясняваше че било жизнено важно за компанията да закупи още 40 000 декара за да постигне съотношение собствена/наета земя 1:1. Налагало се заради силната конкуренция между арендаторите в североизточна България и затова им трябвал всеки лев. Имали още 40 милиона кредитен лимит, но обмисляли увеличение на капитала за да не увеличават задълженията. Пита колко дивидент трябва да дава за да сме доволни акционерите. Всеки акционер се изказа, като в крайна сметка, след доста продължително обсъждане се оказа че всички са на различно мнение относно дивидентната политика и възможностите за растеж на агробизнеса
Лично моето мнение беше, че компанията трябва да раздава поне 2 лева дивидент. Според мен на пазара има глад за стабилни дивидентни компании. На практика тези коефициенти от р/е 5 и р/в 0.5 за мен означават липса на доверие в акцията. Ако бях аз щях да раздавам цялата печалба и едва след като закарам акцията на 25-30 лева щях да мисля за увеличение на капитала. Според Райков обаче няма време за такива лигавщини и трябва да се действа в интерес на компанията а не в интерес на акционерите Господин Овчаров пък обясни, че зърното като е в горна мъртва точка се продава а в долна мъртва точка се купува и така се печели. Само не ми стана ясно как се разбира кога е в горна и кога е в долна мъртва точка
Най-хубавото беше бирата в прекрасната компания след събраниетоАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение"Изпълнителният директор Емил Райков е разяснил, че към настоящия момент виждането на мениджърския екип е печалбата да бъде реинвестирана, с цел подсилване на стабилността и растежа на дружествата от холдинговата група предвид целите, заложени в инвестиционната програма. Същият е изразил менение, че изплащането на дивидент отчасти би молго да има и негативен ефект, предвид приемането му като индикатор за това, че компанията вече не вижда възможности за развитие пред себе си."
Г-н Райков сериозно е решил, че може да се подиграва с интелигентността на акционерите си и техните разбирания. Аз лично не виждам връзката между ипзлащането на дивидент, ивъзможностите за развитие. Виж раздаването на дивидент, наистина и сериозно намалява възможността на точене на пари от компания.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
"Изпълнителният директор Емил Райков е разяснил, че към настоящия момент виждането на мениджърския екип е печалбата да бъде реинвестирана, с цел подсилване на стабилността и растежа на дружествата от холдинговата група предвид целите, заложени в инвестиционната програма. Същият е изразил менение, че изплащането на дивидент отчасти би молго да има и негативен ефект, предвид приемането му като индикатор за това, че компанията вече не вижда възможности за развитие пред себе си."
Г-н Райков сериозно е решил, че може да се подиграва с интелигентността на акционерите си и техните разбирания. Аз лично не виждам връзката между ипзлащането на дивидент, ивъзможностите за развитие. Виж раздаването на дивидент, наистина и сериозно намалява възможността на точене на пари от компания.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеправи ми впечатление че тук се купува последните дни преди събранието при положение че при другите компании липсва интерес
Коментар
Коментар