Първоначално изпратено от vigilant
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Просто казвам, че преди 12 години, мениджърите в корп америка взеха яко бонуси, спряха дивиденти, някои компании фалираха. Справка bear Stearns, citi, ms, goldman, mbia, countrywide, wachovia и още и още.
тука преди години подобен номер врътна черепа в холдинг пътища. Прибра няколко милиона и каза чао.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Не говори глупости колегат, разликата е от земята до небето.. В Америка може да си гласуват бонуси, но има и за акционерите.. дивиденти, яки обратни изкупувания.. Няма такава наглост акцията ти да се въргаля в калта, оценена от пазара на 20% от нетната стойност на активите, а ти да си даваш бонус щото си много успешен. Такъв мениджмънт веднага ще бъде разкостен от акционери, журналисти, анализатори! Ще станат известни на цялата общественост и ще ги е срам да се появят на публично място! Ако искаме нормална и функционираща борса, трябва максимално да се постараем и при нас поне частично да стане така!
АЗ ще отида на ОСА тази година и ще изразя недовството и разочарованието си пред мениджмънта, ще ги питам като правихте ИПО не поехте ли ангажимент че бъдещите рискове и печалби ще бъдат поделени с новите ви съакционери!? Защо сега риска и загубите са само за нас, а печалбите и бонусите за вас!? Изпитвате ли удоволствие да харчите пари спечелени по този начин!?
тука преди години подобен номер врътна черепа в холдинг пътища. Прибра няколко милиона и каза чао.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение...ако КФН не вземат становище, ще продължа да пиша нагоре. ..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАз няма да ходя на OCA, защото е далеко а и няма голям смисъл с толкоз дялове. Но мисля да направя друго - ще напиша едно писъмце на г-н Райков, че не е прав, че ще почна да пиша жалби тук и там, ако КФН не вземат становище, ще продължа да пиша нагоре. Хубаво е че за някой неща почват да ни ритат от ЕСто. Абе ако го прочете ще разбере, че рискува, не е ли по-добре да си раздели справедливо печалбата с миноритарните, а не да прави цигански номера .. накрая може да свърши не добре като някой други герои .. това преди ОСА, за да може да си помисли ..
Няма значение колко дяла имаш. И 1 дял е достатъчен , за да имаш правото да присъстваш на ОС, да зададеш въпрос и ИД да е задължен да ти отговори. А отговорът остава в протокола на събранието, който протокол по късно може да ти служи като писмено доказателство при обжалване .
- 5 Харесвания
Коментар
-
До мениджмънта на Агрия. Писмо от акционер.Здравейте!***** дата: 24.06.2020 16:57 до: office@agriabg.com як: raykov@agriabg.com ,
ovcharov@agriabg.com ,
d.taneva@agriabg.com ,
belchinska@agriabg.com ,
buzhev@agriabg.com ,
t.ivanova@agriabg.com
Казвам се ******* и съм акционер в компанията управлявана от вас.Искам да изразя силното си възмущение и пълно разочарование от действията ви като управляващи компанията!То се заражда отдавна, но стигна апогея си с обявения дневен ред за предстоящото ОСА на Дружеството и намерението отново да няма дивидент за акционерите, но за сметка на това мениджмънта да бъде възнаграден със солиден бонус - близо 50% от неконсолидираната печалба на Компанията.Бих искал да ви попитам - На какво основание ще се гласува този бонус? Какви ползи е донесъл на собствениците /акционерите/ на компанията мениджмънта, за да бъде допълнително възнаграден?
Акциите се търгуват на БФБ - София с огромна капиталова загуба! От ИПО-то акционерите в компанията не са получили и стотинка дивидент! Смятате ли за справедливо, ние миноритарните акционери да споделяме с вас риска от загуба, а печалбите и бонусите да са само за вас? Това било ли е ваша цел още при самото листване на компанията и "събирането" парите на публиката? Заслужава ли бонус мениджмънт на компания, чиите акции са оценени от пазара на под 20% от нетната стойност на активите си!? Това е показателен израз на напълно загубеното доверие!
Ще очаквам вашия коментар! Благодаря!
- 11 Харесвания
Коментар
-
Аз няма да ходя на OCA, защото е далеко а и няма голям смисъл с толкоз дялове. Но мисля да направя друго - ще напиша едно писъмце на г-н Райков, че не е прав, че ще почна да пиша жалби тук и там, ако КФН не вземат становище, ще продължа да пиша нагоре. Хубаво е че за някой неща почват да ни ритат от ЕСто. Абе ако го прочете ще разбере, че рискува, не е ли по-добре да си раздели справедливо печалбата с миноритарните, а не да прави цигански номера .. накрая може да свърши не добре като някой други герои .. това преди ОСА, за да може да си помисли ..Last edited by petyob; 24.06.2020, 16:47.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеПо принцип съм съгласен с вас, но също така си помислих, че ако някой американец ни гледа отстрани, ще каже, че това там се среща при всяка компания и е напълно нормално. Необходимо ли е да припомням какви бонуси взеха, а и получиха държавна помощ.
каавито и измами да имаме, това в америка е открито преди 100 години и никой не се впечатлява
АЗ ще отида на ОСА тази година и ще изразя недовството и разочарованието си пред мениджмънта, ще ги питам като правихте ИПО не поехте ли ангажимент че бъдещите рискове и печалби ще бъдат поделени с новите ви съакционери!? Защо сега риска и загубите са само за нас, а печалбите и бонусите за вас!? Изпитвате ли удоволствие да харчите пари спечелени по този начин!?
- 8 Харесвания
Коментар
-
По принцип съм съгласен с вас, но също така си помислих, че ако някой американец ни гледа отстрани, ще каже, че това там се среща при всяка компания и е напълно нормално. Необходимо ли е да припомням какви бонуси взеха, а и получиха държавна помощ.
каавито и измами да имаме, това в америка е открито преди 100 години и никой не се впечатлява
Коментар
-
Тъжна картинка. Проблемът за мен е само един - хората не се развиват балансирано. За основната част от назначените и набедени за едри бизнесмени в нашата Родина притежанието на власт и пари се явяват единствените положителни черти, а акумулирания ресурс се ползва предимно за угояване. По те тази причина лично аз съм замразил всякакви наливания на средства в Бг компании и си джиткам вече само презокеанско. Един вид освен физическа все повече ще наблюдаваме и икономическа миграция не само под формата на бягащи чужди инвестиции , но и на що е останало от рехавата ни средна класа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТрябва подобна безочлива наглост да се разгласява! Форума не е достатъчна трибуна, трябва да намерим начин тези истории да стигат до широката публика. Да достигат до майките и бащите на тези лица, до приятели и познати.. Да знаят как тези хора печелят парите си и на чий гръб карат хубави коли и живеят в лъскави къщи!!!Last edited by petyob; 24.06.2020, 15:37.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Трябва подобна безочлива наглост да се разгласява! Форума не е достатъчна трибуна, трябва да намерим начин тези истории да стигат до широката публика. Да достигат до майките и бащите на тези лица, до приятели и познати.. Да знаят как тези хора печелят парите си и на чий гръб карат хубави коли и живеят в лъскави къщи!!!
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнениеТъкмо щях да пиша, че много заспало по темата и то хоп - бонуси за собствениците. Гавра от класа.
Иначе гледам Wirecard и Hin Leong в Сингапур и се сетих за Агрия Груп. Ако бизнесът го има предполагам биха си изкупили за 2-3 лв. на акция книжата от ИПО-то и толкова. За малките акционери студена водичка, но така е, като няма регулатори.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Да, много евтино се търгува, но пък така се търгуват акциите на доказано некоректните и без грам доверие мажоритари, към които вече може да причислим тези на Агрия
Вярвах че са малко по-добри от Банев, Бедо и компания, но явно съм се лагъл!
Жалко, явно българския тарикатски ген да печелиш възможно най-много като прецакваш околните не ги е пожалил и тях!
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар