IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Имаме отчет. Хубав.

    Коментар


    • Айде със здраве. Пожелавам ти го без да те обиждам. Въпрос на култура.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ghettoff
        Атила, теорията на Елиът. Възходящ тренд с връх по-висок от предходния. Движение в пет вълни, корекция в три вълни. В момента изграждаме петата вълна. Дъното на четвърта корективна вълна е доста сигурна подкрепа. Това правило важи и при доста неликвидни позиции. Ако имаш друго мнение напиши да си говорим, но не ми говори кое е булшит и кое не. Като се научиш да търгуваш по система тогава ще си говорим пак. Поне си спомням когато влезе на ХДПАТ в края на възходящо движение, че не ги разбираш съвсем работите.
        Добре, добре...

        Коментар


        • Атила, теорията на Елиът. Възходящ тренд с връх по-висок от предходния. Движение в пет вълни, корекция в три вълни. В момента изграждаме петата вълна. Дъното на четвърта корективна вълна е доста сигурна подкрепа. Това правило важи и при доста неликвидни позиции. Ако имаш друго мнение напиши да си говорим, но не ми говори кое е булшит и кое не. Като се научиш да търгуваш по система тогава ще си говорим пак. Поне си спомням когато влезе на ХДПАТ в края на възходящо движение, че не ги разбираш съвсем работите.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ghettoff
            @Атила: Добре майсторе, ще видим. А мнението си може за себе си да запазиш, посмей се и си трай. Още повече, че не се аргументираш. И ти си ме разплаквал до сълзи през последните 18 месеца, ала не съм си изливал чувствата. Ама то ти си такъв де. Креативен и чувствителен. Само дето креативността ти не я виждам в последния пост. И аз не се заяждам.
            Пича, имам акции тук!

            Просто онова дето си го написъл е пълен булШИТ! От гледна точка на всякакъв "анализ"...

            Мотива ти е бил в стил: 10 лева, 10 лева.... да ревем като малоумни по форума... това ли е целта??

            Коментар


            • @Атила: Добре майсторе, ще видим. А мнението си може за себе си да запазиш, посмей се и си трай. Още повече, че не се аргументираш. И ти си ме разплаквал до сълзи през последните 18 месеца, ала не съм си изливал чувствата. Ама то ти си такъв де. Креативен и чувствителен. Само дето креативността ти не я виждам в последния пост. И аз не се заяждам.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ghettoff
                А ако и си направим труда да изчислим коефициентите, които за жалост Инвестор-а не ни предлага, то ще видим, че пътят към седмицата действително е предначертан. Днес и графиката играе с нас - четвърта възходяща вълна със стоп на 3.75 и газ нагоре до 5 лв. На първо време.
                хахаа! Направо титанична мисъл!

                С аналичтично достойнсто - 0! И то кръгла!!!

                Не се заяждам! Разсмя ме до сълзи...

                Коментар


                • Извинявам се, на никой нищо не препоръчвам.

                  Коментар


                  • А ако и си направим труда да изчислим коефициентите, които за жалост Инвестор-а не ни предлага, то ще видим, че пътят към седмицата действително е предначертан. Днес и графиката играе с нас - четвърта възходяща вълна със стоп на 3.75 и газ нагоре до 5 лв. На първо време.

                    Коментар


                    • а ако подходим към темата спекулантската тук пътя до 7 лева кажи речи се вижда в офертите
                      http://kompanii.investor.bg/?cat=10&cid=1831

                      мнението ми е с аналитичен характер и НЕ е препоръка за покупко продажба на акции
                      mWPCloud.com

                      Коментар


                      • Re: Aгрия Холдинг

                        Първоначално изпратено от Professor
                        Само 5 - 8 % от пшеницата е с добро качество, останалата поради дъждовете е в графата фуражно. Защо не се следи инфото за търсенето на нашите борси и това, че пазарът се подбива от Украйна и Русия. Освен това, всички големи агрофирми са инвестирали в много техника, а някои имат и сериозни дългове. Редно е да се замислим над тези неща.
                        Авторът е специалист по агробизнес , но се занимава и с борсата.
                        Не е препоръка за покупко / продажба , а само за обосновани мнения.
                        Поздрави!
                        Това като цяло за БГ ли е или конкретно за Агрия, тъй като информацията която ми предостави ДВИ на Агрия доста се различава с това което си написал. Поствам последния мейл, който получих на поставени отмен въпроси /надявам се това да не е некоректно спрямо дружеството/:

                        ******************

                        Здравейте,

                        Състоянието на неожънатите земеделски площи засети с пшеница от дъщерни дружества от групата на "Агрия Груп Холдинг"АД, развиващи дейност в областта на агропроизводството е добро, поради обстоятелството че в района на североизточна България интензитета и количеството на валежите бележат по слаб ръст в сравнение с други региони на България, както и с оглед на факта, че площите не са засегнати от градушки и бури. Важно е да бъде взето предвид и обстоятелството, че при фазата на цъфтеж на пшеницата сме третирали всички посеви със специален препарат за растителна защита /пръскане с фунгицид/, което не е масова практика при зърнопроизводителите, но предпазва растението от всякакъв вид гъбични болести и почерняване на посевите. Отчитайки обстоятелството, че към настоящия момент са ожънати 50% от площите засети с пшеница и се очаква жътвата да приключи в рамките на 10 дни, в някои от неожънатите масиви се наблюдава леко намаление на хектолитровото тегло на пшеницата, но това не е индикация за щети и за понижено качество.



                        Поздрави,

                        ****************

                        Писмото е получено на 16.07, така че не вярвам от тогава до сега нещо да де е променило свързано с качеството на реколтата.
                        Относно дълговете смятам че ливъриджа при агрия е в нормални граници и не виждам поне за сега нещо притеснително. Отделно с понижението на EURIBOR в следващите тримесечия ще имат намаление на лихваните плащания по облигационната емисия.
                        Забележката ми е, че обръщаемостта на вземанията е доста по-бавна от тази на задълженията и ако това се коригира ще се подобри и CF-to

                        Коментар


                        • Aгрия Холдинг

                          Само 5 - 8 % от пшеницата е с добро качество, останалата поради дъждовете е в графата фуражно. Защо не се следи инфото за търсенето на нашите борси и това, че пазарът се подбива от Украйна и Русия. Освен това, всички големи агрофирми са инвестирали в много техника, а някои имат и сериозни дългове. Редно е да се замислим над тези неща.
                          Авторът е специалист по агробизнес , но се занимава и с борсата.
                          Не е препоръка за покупко / продажба , а само за обосновани мнения.
                          Поздрави!

                          Коментар


                          • Интересно тук дали ще има актуализация на прогнозните резултати при положение, че цените на зърното не са от най благоприятните за продавачите и едва ли са били очаквани когато са правени разчетите, но пък за сметка на това тазгодишната реколта на пшеницата и ечемика е значително над средните за страната, и то при много добро качество.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от psycoholic
                              Айде сега ябълки и круши ;-)
                              Ама много вкусни тия круши бе

                              Коментар


                              • Айде сега ябълки и круши ;-)
                                BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

                                Коментар

                                Working...
                                X