IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/novini-i-ana...usa-si-309417/
    Ръководството на Агрия послуша миноритарите и се отказа от бонуса си

Основните акционери са гласували с „въздържал се“, а всички останали са били „против“

Снимка: Pixabay
    Анализирайки позицията на миноритарните акционери и ръководени от принципа за равнопоставено третиране на всички акционери, основните акционери в „Агрия груп холд“ АД са гласували с „въздържал се“ за бонуса от 300 000 лв. на ръководството на компанията, показва протоколът от общото събрание на акционерите, проведено на 29 юли 2020 г. в гр. Варна. Документът е публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

Останалите акционери са гласували с „Против“ и решението не е било прието. Присъствали са общо 14 акционера, от които 3 с пълномощно и 11 лично. Кворумът е бил 73,09%. С пълномощни са били „Емра“ ЕООД с 2 795 500 акции, представлявано от Теодора Иванова Иванова, „Комерс“ ЕООД с 1 778 752 акции, представлявано от Теодора Иванова Иванова, и УПФ „Доверие“ с 341 582 акции, представлявано от Пенка Славова Петрова с 341 582 акции.

Собственикът на "Емра" ЕООД, което е най-големият акционер в "Агрия", е Емил Райков, който е изпълнителен директор на "Агрия" и щеше да получи дял в бонуса от 300 000 лв.

Лично са присъствали акционерите Николай Орлинов Колев с 2 500 акции, Владислав Владимиров Славов с 1 627 акции, Тихомир Иванов Каунджиев с 1 100 акции, Кирил Любимов Кирилов с 4 700 акции, Борислав Георгиев Димитров със 7 137 акции, Георги Славов Бойчев с 1 акция, Иван Колев Христов с 1 020 акции, Ивелин Ванков Иванов с 31 025 акции, Николай Недков Стоименов с 1 000 акции, Галин Стоянова Гочев с 1 000 акции и Стефан Валентинов Стефанов с 3 500 акции.

Агрия груп холдинг АД гр. Варна
    Последна цена: 4.24 лв.
    A72/AGR
    Актуално към 14:24/14.08.2020 г.

Профил на компаниятаКоментари във форума
    Следвай компанията

В края на юни 2020 г. стана ясно за предлагания бонус за ръководството, при положение, че за акционерите няма да има дивидент за 12-та поредна година.

В темата за „Агрия груп холдинг“ АД се коментира с възмущение предложението за бонус от 300 000 лв. и редица коментатори писаха, че ще напишат гневни писма до ръководството на „Агрия груп холдинг“ АД. Явно здравият разум е надделял.

Брутното месечно възнаграждение на членовете на Съвета на директорите за финансовата 2019 г. е 6 000 лв. за Емил Райков и по 3 хил. лв. за Станимир Бужев, Деян Овчаров, Даниела Танева и Анна Белчинска.

Нетната печалба на „Агрия груп холдинг“ АД е 628 хил. лв. на неконсолидирана база за 2019 г. спрямо 1,84 млн. лв. за 2018 г.

Консолидираната печалба за 2019 г. е 9,85 млн. лв. след 13,2 млн. лв. за 2018 г. Консолидираните продажби за 2019 г. са за 316,3 млн. лв., като отбелязват ръст от 17% на годишна база.

Консолидираният собствен капитал на „Агрия“ към 31 декември 2019 г. е 146 млн. лв. при текущи и нетекущи пасиви за 192 млн. лв. Общите активи са за 338,55 млн. лв.

Основният актив са земеделски земи за 122 млн. лв., също материални запаси за 46 млн. лв. и вземания за 105 млн. лв.

..
    „Агрия груп холдинг“ АД развива от търговия със семена и препарати, през производство на пшеница, ечемик, слънчоглед, царевица и рапица, съхранение на земеделска продукция до производство на брашно, фураж и олио. Дружеството също така търгува със земеделски продукти и купува земеделска земя в Североизточна България.

В отчета на дружеството за 2019 г. е записано и че към края на същата година компанията, чрез дъщерните си дружества, обработва около 152 000 дка земеделска земя, в това число около 78 000 дка собствена земеделска земя, на територията на Североизточна България.
    И след отказа от бонусите, цената си пада, дружеството се търкаля на пода из борсата с избушена капитализация 28 милиона, а само собствената земя е повече от 2 пъти по-скъпа. Ще се окаже, че спрямо него, цената на атера е същински плондер
    Last edited by mecka_stryvnica; 14.08.2020, 16:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от hanabishi Разгледай мнение
      Мажоритаря гласува "въздържал се" и точката с допълнителното възнаграждение не се прие.
      +1 . Преди месец казах, че имам такова предчувствие Нещо за обратно изкупуване да са споменали?
      Last edited by petyob; 30.07.2020, 16:42.

Коментар

• Мажоритаря гласува "въздържал се" и точката с допълнителното възнаграждение не се прие.

Коментар

• тук всичко ни е пародия, как искаме да има борса .. на чужди компания през револют съм купил само 0.1 от 1 акция и мога да гласувам на общи събрания през телефона си. Отчетите ги знам месеци напред кога ще излязат с точност до час. Тук даже и да отидеш на събрание на майна си пак може да не разбереш какво се гласува. На другия ден няма никъде инфо, ни на сайта им, ни на борсата, нито медии, никъде ... даже и във форума - нищо , и той е като борсата ни .. за чеп за зеле не става

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

и как така отиде чак до там и накрая не разбра какво е гласувано?!?
            На теб много трябва да ти си обяснява;- за заключителнете точки от 12на брой!

пп. за конкретен въпрос дадох конкретен отговор

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Всички присъстващи извън мажаритарния кръг + ПФ гласуваха против . Продължи над 2часа и излязах преди заключителните точки и незнам как са завършили. Над десет активни колеги могат да кажат повече!
              и как така отиде чак до там и накрая не разбра какво е гласувано?!?
              Last edited by petyob; 30.07.2020, 15:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
                Колеги, вчера ако някой е присъствал на ОСА може ли да разкаже, дали членовете на СД си разпределиха като бонуси 50% от печалбата за 2019 г., за сметка на миноритарните акционери /поредна година без разпределяне на дивидент/ ?!?

Всички присъстващи извън мажаритарния кръг + ПФ гласуваха против . Продължи над 2часа и излязах преди заключителните точки и незнам как са завършили. Над десет активни колеги могат да кажат повече!

Коментар

• Колеги, вчера ако някой е присъствал на ОСА може ли да разкаже, дали членовете на СД си разпределиха като бонуси 50% от печалбата за 2019 г., за сметка на миноритарните акционери /поредна година без разпределяне на дивидент/ ?!?

Коментар

• Някой ще ходи ли на ОСА утре?

Коментар

• За Агрия по-добре нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                        Браво на всеки един колега във всяка една компания, който заема активна позиция и предприема действия. Аз не съм акционер в Агрия и никога не съм бил, но компанията ми е в полезрението, след като моят ИП (Елана) ми го рекламираше дълго време от страниците на своя блог.

Историята помни един такъв случай, когато точно "Елана Високодоходен" добави точка "дивидиент" в дневния ред на ОСА през 2011 (ето линк). Успех - нулев, един от редките, но христоматийни случаи на БФБ на отхвърлен дивидент. Съответно и фондовете, и индивидуалните останаха с пръст в... хайде устата да го кажем от тогава до сега.

Точно така. Това е много важно да се случи дали тук, дали някъде другаде, но поне някъде, а в идеалния случай - навсякъде. То няма кой знае какви законови лостове за влияние, все пак чисто на теория затова миноритарите са миноритари - защото не са те, които карат влака. но едно е управленски решения, бизнес стратегия, експанзия и т.н., друго е източване на дружеството за сметка на пенсионни фондове и инвеститори.

Точно това означава думата "пазар". Адмирации. Алтернативно могат поне да бъдат питани защо са дезинтересирани към инвестициите си.

Бийте барабана, дами и господа, колкото ви сили държат. А аз ще взема аз да питам ПФ, че задочно се оказах стейкхолдър.
                        Каквото кажат от Елана, правиш точно обратното и ще си добре.

Коментар

• Последно атрактивни за мен бяха 2012, тогава ги промотирах наляво и надясно все едно бях на %, но бяха и по - романтични времена за земеделието. Не оправдаха доверието, много обещания, които не се случиха. Браво за писмата, но си е борба с вятърни мелници, много са тарикатите на БФБ, читава компания почти не остана.
                          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Ще се радвам някой от по старите участници в срещата да извади архивни цитати на въпросната личност, относно начина му за оценка на компания, предложен на тази среща и да я сравним ДНЕС с неговото "вътрешно развитие" на практика!!!

-https://www.investor.bg/bylgariia/5/...stirame-60246/

- а Емил Райков, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Агрия Груп Холдинг” АД ще запознае инвеститорите с вижданията си по темата „Стратегиите като най-важен елемент при оценката на една компания“.
                            Last edited by inta53; 09.07.2020, 23:17.

Коментар

• Браво на всеки един колега във всяка една компания, който заема активна позиция и предприема действия. Аз не съм акционер в Агрия и никога не съм бил, но компанията ми е в полезрението, след като моят ИП (Елана) ми го рекламираше дълго време от страниците на своя блог.

Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
                              Адмирации за това, че реагирате, но едва ли ще постигнете някакъв ефект..
                              Историята помни един такъв случай, когато точно "Елана Високодоходен" добави точка "дивидиент" в дневния ред на ОСА през 2011 (ето линк). Успех - нулев, един от редките, но христоматийни случаи на БФБ на отхвърлен дивидент. Съответно и фондовете, и индивидуалните останаха с пръст в... хайде устата да го кажем от тогава до сега.

...едно голямо ПФ има над 5% и с малко подкрепа могат спокойно на тези юнаци да им вкарат един контрольор да поразгледа каква я свършиха за 12г. публичност. Ако това се случи само на една публична компания на всички ще им светне под шапките , че баланса има две страни.
                              Точно така. Това е много важно да се случи дали тук, дали някъде другаде, но поне някъде, а в идеалния случай - навсякъде. То няма кой знае какви законови лостове за влияние, все пак чисто на теория затова миноритарите са миноритари - защото не са те, които карат влака. но едно е управленски решения, бизнес стратегия, експанзия и т.н., друго е източване на дружеството за сметка на пенсионни фондове и инвеститори.

И понеже не се случва мисля да си сменя фондчето от самуважение - като спестител по принуда не мисля, че ми защитават интересите.
                              Точно това означава думата "пазар". Адмирации. Алтернативно могат поне да бъдат питани защо са дезинтересирани към инвестициите си.

Бийте барабана, дами и господа, колкото ви сили държат. А аз ще взема аз да питам ПФ, че задочно се оказах стейкхолдър.

Коментар

• Хубаво е в някоя печатна медия да се подаде информация , която да си проверят съответно и да се отрази по някой печат. Не може да се подминава това, меко казано кофти отношение към останалите акционери. Някой ако има идея , аз съм за.

Коментар

Working...
                                X