Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Адмирации за това, че реагирате, но едва ли ще постигнете някакъв ефект. Темата е повдигана няколко пъти все след гавра от някой мажо - без форма на обединение на малките акционери няма да им се чува гласа и ще си ни подмятат както си искат. Тук по инфо от последно ОСА - едно голямо ПФ има над 5% и с малко подкрепа могат спокойно на тези юнаци да им вкарат един контрольор да поразгледа каква я свършиха за 12г. публичност. Ако това се случи само на една публична компания на всички ще им светне под шапките , че баланса има две страни. И понеже не се случва мисля да си сменя фондчето от самуважение - като спестител по принуда не мисля, че ми защитават интересите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
пратих имейл, взаимстван от Батя:---to: raykov@agriabg.com cc: ovcharov@agriabg.com,
d.taneva@agriabg.com,
belchinska@agriabg.com,
buzhev@agriabg.com,
t.ivanova@agriabg.com,
office@agriabg.com
Здравейте г-н Райков!
Искам да изразя силното си възмущение и пълно разочарование от действията ви като управляващи компанията! Мениджмънта да бъде възнаграден със солиден бонус - близо 50% от неконсолидираната печалба на Компанията.Бих искал да ви попитам - На какво основание ще се гласува този бонус? Какви ползи през последната година е донесъл на собствениците /акционерите/ на компанията мениджмънта, за да бъде допълнително възнаграден?
Акциите се търгуват на БФБ - София с огромна капиталова загуба! От ИПО-то акционерите в компанията не са получили и стотинка дивидент! Смятате ли за справедливо, ние миноритарните акционери да споделяме с вас риска от загуба, а печалбите и бонусите да са само за вас? Това било ли е ваша цел още при самото листване на компанията и "събирането" парите на публиката? Заслужава ли бонус мениджмънт на компания, чиито акции са оценени от пазара на под 20% от нетната стойност на активите си!? Това е показателен израз на напълно загубеното доверие!
Моля ви, г-н Райков да се вразумите! Няма смисъл да поемате този риск, да тръгвате на война с миноритарните и не се знае до къде ще се стигне, да не се наредите на редицата - Баневи,Божков,...Вземете това, което ви се полага, не е никак малко, и не посягайте на малкото на миноритарните ...Случая ще стигне до КНФ, не съм юрист но съм сигурен, че това може да се изтълкува като измама , източване на дружеството чрез бонуси.
Няма как акционер(който не е директор) да гласува бонус при този резултат за последната година: -50% (капиталова загуба, 0 дивидент)
----
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Че какво са 3 кинт, много скромно го давате, направете го номнал : Ако ще е гарга...да е рошава
без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
На писъмце не се надявай да ти се отговори. И на морал от страна на Райков не разчитай.
Няма значение колко дяла имаш. И 1 дял е достатъчен , за да имаш правото да присъстваш на ОС, да зададеш въпрос и ИД да е задължен да ти отговори. А отговорът остава в протокола на събранието, който протокол по късно може да ти служи като писмено доказателство при обжалване .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнениеАйде бе! Имало проблеми с управлението. А аз си мислех, че е на далавера на тези цени. Следваща спирка около 3-та.
без препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
Започни направо с КФН и нагоре, каквото и да е това "нагоре" (само един човек с каскет е по-нагоре). И пусни писмото тук, за да можем и ние да го пратим. Ако някой може да цитира закона, където може евентуално КФН да се намеси, ще е супер. Ще взема някоя хартия, за да съм шерхолдър. И едно обаждане до ПФ Доверие, да вземат и те да се присъединят.Last edited by petyob; 24.06.2020, 23:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
И аз така мислех преди години, но ако се докоснеш до развит пазар просто всяко сравнение е безсмислено. Да - има тарикати навсякъде, но предвид разликата в мащабите са изключения. Такова безконтролно обвързване на собственост с оперативно управление като при нас, придружено с пасивни институционални играчи и слаби да не кажа никакви регулатори са огромна спънка пред пазара. Дори не би следвало да разглеждаме подобни компании като публични , еле да ги сравняваме с реален пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Просто казвам, че преди 12 години, мениджърите в корп америка взеха яко бонуси, спряха дивиденти, някои компании фалираха. Справка bear Stearns, citi, ms, goldman, mbia, countrywide, wachovia и още и още.
тука преди години подобен номер врътна черепа в холдинг пътища. Прибра няколко милиона и каза чао.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Не говори глупости колегат, разликата е от земята до небето.. В Америка може да си гласуват бонуси, но има и за акционерите.. дивиденти, яки обратни изкупувания.. Няма такава наглост акцията ти да се въргаля в калта, оценена от пазара на 20% от нетната стойност на активите, а ти да си даваш бонус щото си много успешен. Такъв мениджмънт веднага ще бъде разкостен от акционери, журналисти, анализатори! Ще станат известни на цялата общественост и ще ги е срам да се появят на публично място! Ако искаме нормална и функционираща борса, трябва максимално да се постараем и при нас поне частично да стане така!
АЗ ще отида на ОСА тази година и ще изразя недовството и разочарованието си пред мениджмънта, ще ги питам като правихте ИПО не поехте ли ангажимент че бъдещите рискове и печалби ще бъдат поделени с новите ви съакционери!? Защо сега риска и загубите са само за нас, а печалбите и бонусите за вас!? Изпитвате ли удоволствие да харчите пари спечелени по този начин!?
тука преди години подобен номер врътна черепа в холдинг пътища. Прибра няколко милиона и каза чао.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение...ако КФН не вземат становище, ще продължа да пиша нагоре. ..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАз няма да ходя на OCA, защото е далеко а и няма голям смисъл с толкоз дялове. Но мисля да направя друго - ще напиша едно писъмце на г-н Райков, че не е прав, че ще почна да пиша жалби тук и там, ако КФН не вземат становище, ще продължа да пиша нагоре. Хубаво е че за някой неща почват да ни ритат от ЕСто. Абе ако го прочете ще разбере, че рискува, не е ли по-добре да си раздели справедливо печалбата с миноритарните, а не да прави цигански номера .. накрая може да свърши не добре като някой други герои .. това преди ОСА, за да може да си помисли ..
Няма значение колко дяла имаш. И 1 дял е достатъчен , за да имаш правото да присъстваш на ОС, да зададеш въпрос и ИД да е задължен да ти отговори. А отговорът остава в протокола на събранието, който протокол по късно може да ти служи като писмено доказателство при обжалване .
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар