IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Last edited by 1984-; 27.02.2024, 17:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

Не е само в x3 news - и в сайта на Агрия ги няма качени качествено!
      консолидираните ги няма там. Там ги качват по-късно незнам защо

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

не знам как се публикуват, но файловете на x3news са счупени, това често се случва с този сайт
        Не е само в x3 news - и в сайта на Агрия ги няма качени качествено!
        мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
          Публикувани са подписите за 4-то 3м. Кога ще можем да отворим самия pdf?
          не знам как се публикуват, но файловете на x3news са счупени, това често се случва с този сайт
          Last edited by petyob; 27.02.2024, 16:55.

Коментар

• Публикувани са подписите за 4-то 3м. Кога ще можем да отворим самия pdf?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr^Green Разгледай мнение
              Замислям, се че имаме сериозен проблем с няколко фактора, които влияет и ще продължават да създават проблем пред земеделците - зърнопроизводители
              1) С напредване на технологиите неплодородни земи ще се разработват
              2) С годините химическите елементи ще донасят все по-големи добиви и това ще свива износа
              Решението може би ще бъде да се насочват към растения необходими за биогорива, но тук трябва разбира се да се намесят може би и еколозите.
              Замислете се без електрически автомобили, които няма еднозначен отговор какво ще се прави с батериите и колко се замърсява в процеса на производство им и въобще потреблението на ток.
              Ако се премине на 50, а по късно и на 100% биогориво дали няма да има недостиг и тук земите да спомогнат за засяване на ‘горива’.
              Може би си прав, но аз продължавам да си въобразявам, че следващият етап трябва да е задоволяване на собствените ни нужди, от плодове, заленчуци и месо. Поне докато държавата спре да ги внася!
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Замислям, се че имаме сериозен проблем с няколко фактора, които влияет и ще продължават да създават проблем пред земеделците - зърнопроизводители
                1) С напредване на технологиите неплодородни земи ще се разработват
                2) С годините химическите елементи ще донасят все по-големи добиви и това ще свива износа
                Решението може би ще бъде да се насочват към растения необходими за биогорива, но тук трябва разбира се да се намесят може би и еколозите.
                Замислете се без електрически автомобили, които няма еднозначен отговор какво ще се прави с батериите и колко се замърсява в процеса на производство им и въобще потреблението на ток.
                Ако се премине на 50, а по късно и на 100% биогориво дали няма да има недостиг и тук земите да спомогнат за засяване на ‘горива’.
                Last edited by Mr^Green; 25.02.2024, 20:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Ааа, така да. Но хората са рискували повече тогава, проявили са далновидност и си заслужават отплата. Моята средна е около 23 лв.и дори и такава ми се вижда добра
                  На мен ми се струва съвсем малка печалбата 9–20лв, може би защото сравнявам следните възможни варианти за инвестиция в този период
                  1) лихви по депозити може би на сегашното ниво ама без риска
                  2) хващаш ETF S&P 500. - щеше да си с над 300% с доста по-нисък риск

Продължавам да мисля, че тепърва трябва да се отплати тази инвестиция на търпеливите със сериозна възвръщаемост.
                  Last edited by Mr^Green; 25.02.2024, 18:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Висока е спрямо 9 левовците, които държат акции тук от IPO-то. Иначе средна около 20 лева си е постижение, което ще се отплаща добре.
                    Ааа, така да. Но хората са рискували повече тогава, проявили са далновидност и си заслужават отплата. Моята средна е около 23 лв.и дори и такава ми се вижда добра

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Тя цената тогава и сега е същата, защо да ти е по-височка средната?
                      Висока е спрямо 9 левовците, които държат акции тук от IPO-то. Иначе средна около 20 лева си е постижение, което ще се отплаща добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                        Моята първа покупка беше септември миналата година и затова средната ми е височка

Тя цената тогава и сега е същата, защо да ти е по-височка средната?

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Грую уважавам ти мненията като форумец, защото смятам, че имат придадена стойност за форума, НО това твое мнение показва, че имаш личен казус с Батя.
                          Има зверски комплекс от мен, отделно е и страшно завистлив Ганю
                          Изопъчава и лъже по мой адрес при всяка възможност. Повечето форумци обаче са наясно с обстоятелствата и зная кой колко струва. Така че въобще няма да му падам на нивото и да се обяснявам какво и защо..

Коментар

• От IPO акцията( 9.04 лв 12.2007г) не е направила своя растеж все още. Нормално е да се счита, че акцията има потенциал за избухване, но без адекватен пазар и в моментни трудни времена за аграрния сектор изглежда по скоро неосъществим.
                            В момента вероятно се търгуват очаквания след преминаването на трудния аграрен период и стабилизиране въобще на БФБ и нанасянето на много по адекватни пазарни оценки на бизнесите. Изглежда да не е лишено от логика, тъй като предстои влизане на България в еврозоната. Търговията на акции да стане още по достъпна, да се даде възможност за покупки на наши акции в чужбина с листвания на други борси.
                            В момента имам наблюдение, че дори западно европейски акции, които се търгуват само в Европа имат една оценка, а при търгуване и в САЩ друга. Може би с нарастването големината на пазара повече се изкристализира реалната пазарна оценка на една компания.
                            Last edited by Mr^Green; 25.02.2024, 12:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              на Батя ти и да сиакш, не можеш му се мериш с.... лицемерието. Тук например окаше като глашатай на селски сбор как чака 60 лева и нагоре и нямал да продава, а сега заяви, че продал половината над 27 лева. Мда, класика Интересно ми е дали и един ще си признае, че е купил над 25 лева в очакване на 60 (освен пандата де, той е коректен)? Или единственият доказано купил на подобни нива е само "умният" аграр? Е, все пак по-добре от спиртоварна или буренаци край Пловдивските села
                              Грую уважавам ти мненията като форумец, защото смятам, че имат придадена стойност за форума, НО това твое мнение показва, че имаш личен казус с Батя.
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение

Лошото е, че тук дивидент я видиш, я не. Няма ясно разписана дивидентна политика, нито история на стабилен и регулярен дивидент. Изплащат от три години по нещичко и само миналата година някакъв проблясък и то на този урожай! Ако започне да изплаща редовен, поне 5% дивидент, със сигурност акцията ще стане по-атрактивна. Миналата година, добре. Да видим какво ще решат за 2023.
                                Проблема с връщането към акционерите се корени в твърде младият ни капитализъм и липса на доверие :-)
                                Например инвестициите които замислят Агрия можеха да се случат и по други начини на финансиране, а не със скъпи банкови кредити ;-)
                                Пари има много, важното е да ги организираш правилно ;-)

Коментар

Working...
                                X